Broccolisoep met avocado en cashewnoten

Na een week vol taart en feestjes (want onze jongste werd 2 jaar) kan ik wel weer wat groens gebruiken op mijn bord! Of in dit geval in mijn soepkom, want vandaag zet ik deze broccolisoep met avocado en cashewnoten op het menu.

Lekker romig is deze, wat niet zo gek is door de avocado’s en room uiteraard, en heel makkelijk om te maken. Serveer ‘m met geroosterd volkorenbrood (of afgebakken broodjes) om in de soep te dopen.

De soep is trouwens vegetarisch, maar je kunt ‘m ook makkelijk volledig plantaardig maken. Vervang de boter dan door olijfolie en gebruik plantaardige kookroom in plaats van slagroom.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • klontje boter
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 flinke stronk broccoli, in roosjes + stronk geschild en in stukjes
  • 1 flinke vastkokende aardappel, geschild en in blokjes
  • 1,5 l warme groentebouillon
  • 125 ml slagroom
  • 2 rijpe avocado’s, in blokjes
  • zwarte peper
  • zout
  • 50 gr cashewnoten, geroosterd en grofgehakt

Wat je gaat doen

Bereiding: 35 minuten

  1. Verhit de boter in een soeppan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook voor 5 minuten terwijl je geregeld roert.
  2. Voeg de broccoli, aardappel en warme bouillon toe en laat circa 20 minuten pruttelen.
  3. Schenk de slagroom erbij en roer de blokjes avocado erdoor. Pureer of blend de soep daarna tot een gladde massa.
  4. Zet de pan weer op het vuur en verwarm op laag vuur terwijl je roert. Proef en breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de soep in kommen en garneer met de cashewnoten.

Recept & fotografie: Dominique

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *