Dat heerlijk eten niet altijd complex hoeft te zijn, bewijst dit lunchgerecht. Een ‘simpel’ broodje ei met avocado en tomaat. Waarbij je door gebruik van goede ingredienten een overheerlijk broodje op tafel tovert. Tip van mij: smeer een flinke lik truffelmayonaise op je broodje voordat je deze belegt met het gebakken ei.
Wat je nodig hebt voor 2 personen
– 4 eieren
– 1 rijpe avocado
– 6 cherrytomaten
– 4 sneetjes zuurdesem of ander lekker brood
– olijfolie extra vergine
– zeezout
– gemalen zwarte peper
– optioneel: verse kruiden zoals koriander of peterselie
Wat je gaat doen
Klop de eieren los met een snufje zout en bak er 4 omeletjes van. In de tussentijd snijd je de avocado in reepjes en halveer de tomaatjes. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of onder de grill.
Beleggen kun je op 2 manieren doen:
1. Besmeer de broodjes met truffelmayonaise. Leg hier ei, avocado en tomaat op en bestrooi met zeezout en zwarte peper.
2. Beleg de broodjes met ei, avocado en tomaat. Besprenkel met goede olijfolie en bestrooi met zeezout, zwarte peper en gehakte verse kruiden.
Meer ei voor de lunch vind je hier!
Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.
Erg lekker als ontbijt :)!
Ik heb het net uitgeprobeerd heerlijk, helaas hadden we geen tomaten in huis. Maar het was heerlijk, vult ook goed. En gezond.
Heerlijk, net voor de lunch gemaakt! Het ei, de tomaten en de avocado op een italiaanse bol gegeten, echt een goede combi!
Heerlijk! Ook met gekookt ei en rode pesto eronder.