Broodje ei met avocado en tomaat

Dat heerlijk eten niet altijd complex hoeft te zijn, bewijst dit lunchgerecht. Een ‘simpel’ broodje ei met avocado en tomaat. Waarbij je door gebruik van goede ingredienten een overheerlijk broodje op tafel tovert. Tip van mij: smeer een flinke lik truffelmayonaise op je broodje voordat je deze belegt met het gebakken ei.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 4 eieren
– 1 rijpe avocado
– 6 cherrytomaten
– 4 sneetjes zuurdesem of ander lekker brood
– olijfolie extra vergine
– zeezout
– gemalen zwarte peper
– optioneel: verse kruiden zoals koriander of peterselie

Wat je gaat doen

Klop de eieren los met een snufje zout en bak er 4 omeletjes van. In de tussentijd snijd je de avocado in reepjes en halveer de tomaatjes. Rooster de sneetjes brood in een broodrooster of onder de grill.

Beleggen kun je op 2 manieren doen:
1. Besmeer de broodjes met truffelmayonaise. Leg hier ei, avocado en tomaat op en bestrooi met zeezout en zwarte peper.
2. Beleg de broodjes met ei, avocado en tomaat. Besprenkel met goede olijfolie en bestrooi met zeezout, zwarte peper en gehakte verse kruiden.

Broodje ei met avocado en tomaat_2

Meer ei voor de lunch vind je hier!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Broodje ei met avocado en tomaat”