Brunchbrood met lente ui en prosciutto

Ik heb vandaag een onweerstaanbaar lekker recept voor jullie. Dit brunchbrood met lente ui en prosciutto is een feest voor een zondagse brunch. Maar hij doet het ook heel goed tijdens het ontbijt, de lunch of bij een soepje als avondmaaltijd. Als basis heb ik zelf brooddeeg gemaakt voor witte …

Ik heb vandaag een onweerstaanbaar lekker recept voor jullie. Dit brunchbrood met lente ui en prosciutto is een feest voor een zondagse brunch. Maar hij doet het ook heel goed tijdens het ontbijt, de lunch of bij een soepje als avondmaaltijd.

Als basis heb ik zelf brooddeeg gemaakt voor witte bolletjes, naar recept van Levine, en daarna verder verwerkt tot een groot brood. Vind je dat nou teveel moeite, dan kun je ook kant-en-klaar deeg voor witte broodjes gebruiken. Deze vind je in de koeling van je supermarkt.

Wat je nodig hebt

– Brooddeeg voor witte bolletjes (naar recept van Levine of 1 blik kant-en-klaar)
– 1 ei, losgeklopt
– peper en zout
– 2 lente ui in ringetjes
– 4-6 plakken prosciutto (andere vleeswaren kan ook, denk aan serranoham of een goede salami)

brunchbrood-prosciutto-lenteui-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd met zelfgemaakt brooddeeg: Bereiding 25 minuten / Rijzen 2 uur / Bakken 15-20 minuten
Bereidingstijd met kant-en-klaar brooddeeg: Bereiding 10 minuten / Bakken 15-20 minuten

Maak je zelf brooddeeg, volg dan eerst het recept van Levine t/m de stap van de 1e rijs. Daarna verdeel je het deeg grof in ronde stukken (hoeven geen goedgevormde bolletjes te zijn).

Pak een grote kom en doe hier de stukken in samen met het ei en de lente ui. Strooi er rijkelijk peper en zout over. De plakken prosciutto snijd je in kleine stukjes en die gaan ook in de kom.

Meng alles met je handen goed door elkaar (niet kneden, alleen losjes mengen) en schep daarna over in een ingevet broodblik of groot cakeblik en dek af met bijvoorbeeld een theedoek. Laat daarna nog 60 minuten rijzen en verwarm op het laatst de oven voor op 200 graden.

Als je gebruik maakt van kant-en-klaar deeg dan kun je gelijk beginnen. Scheur het deeg in stukken en doe in een kom met de ei, lente ui, peper en zout en stukjes prosciutto. Losjes mengen en in een ingevet blik doen. In de tussentijd ook al de oven voorverwarmen en dan kan het brunchbrood gelijk de oven in.

Bak het brunchbrood 15-20 minuten in de voorverwarmde oven totdat de bovenkant goudbruin is en het brood gaar. Het brood is het lekkerste als het net uit de oven komt en iets is afgekoeld. In aluminiumfolie kun je het brood daarna nog zo’n 2-3 dagen goed houden in de koelkast.

brunchbrood-prosciutto-lenteui-3

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer