Budget kerstmenu: 3 gangen voor € 35 totaal

Ik wilde dit jaar heel graag ook een budget kerstmenu voor jullie maken, ik hoef inmiddels niet meer uit te leggen waarom ♥. Naast dat het goed te maken moest zijn voor een budget, wilde ik dat de recepten ook echt verrassend zouden zijn en hoog op smaak. Zodat je …

Ik wilde dit jaar heel graag ook een budget kerstmenu voor jullie maken, ik hoef inmiddels niet meer uit te leggen waarom ♥.

Naast dat het goed te maken moest zijn voor een budget, wilde ik dat de recepten ook echt verrassend zouden zijn en hoog op smaak. Zodat je ze met plezier en trots kunt serveren tijdens het kerstdiner. En volgens mij is me dat bijzonder gelukt, zeg ik in alle bescheidenheid.

Met veel plezier en trots presenteer ik jullie dan ook mijn budget kerstmenu voor 2022. Een driegangenmenu voor 4 personen waarvoor je in totaal € 35 euro kwijt bent. Met vooraf pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa en als hoofdgerecht kiprollade met gebakken aardappels en knolselderij uit de oven en een frisse boerenkoolsalade. Als dessert een zalige tarte tatin met een snufje kaneel en lobbig geklopte slagroom.

Geniet ervan!

Pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa

Deze pompoensoep met crostini’s en kruidensalsa is het voorgerecht van mijn budget kerstmenu van dit jaar. Een romige en smaakvolle soep die ook nog eens heel makkelijk te maken is. Ik geef er een extra feestelijke twist aan door er crostini’s met gepofte knoflookspread, geroosterde pompoen en kruidensalsa bij te serveren. Door slim om te gaan met je ingrediënten en hoe je ze verwerkt in meerdere gerechten kun je meer doen dan je denkt!

Gevulde kiprollade met bijgerechten

Wanneer je een budget kerstmenu maakt, of überhaupt een budgetrecept, dan is de grootste uitdaging om een gerecht ‘voor weinig’ te maken als je vlees, kip of vis wilt toevoegen. Je maakt het jezelf het makkelijkst als je vegetarisch eet, maar wil je dat niet dan moet je een beetje creatief denken. Dat is wat ik deed voor mijn budget kerstmenu en zo ontstond deze gevulde kiprollade met geroosterde aardappels en groenten uit de oven én een boerenkoolsalade met cranberry en appel. Het was werkelijk zalig! En ik heb alles eruit gehaald (of eigenlijk gemept) wat ik kon met ‘maar’ 2 kipfilets voor 4 personen.

Tarte tatin met een snufje kaneel en room

Tarte tatin is een geweldig nagerecht voor een feestelijk diner. Het is makkelijk om te maken én budget proof. Daarom koos ik ervoor om dit nagerecht te serveren als afsluiter van mijn budget kerstmenu. Ik gebruikte er Jonagold appels voor en bestrooide ‘m op het laatst nog met een snufje kaneel. De slagroom die ik nog over had van het voorgerecht klopte ik lobbig op en serveerde ik er uiteraard bij, wat een zalige combi!

Het totale boodschappenlijstje

Dit zijn alle ingrediënten die ik voor het budget kerstmenu in huis heb gehaald, alleen peper en zout pakte ik uit mijn eigen voorraad. De prijzen gebaseerd op de actuele prijzen van PLUS.

1 flespompoen 1,99
1 netje sjalotten 1,05
1 flesje (250 ml) olijfolie extra vergine 3,29
1 pakje verse Italiaanse kruiden 1,99
1 bol knoflook 0,95
1 pakje groentebouillonblokjes 0,50
1 potje Franse mosterd 0,99
1 afbak stokbrood 0,55
1 pakje zuivelspread naturel 0,89
250 ml slagroom 1,55
1 kg vastkokende aardappels 1,79
1 knolselderij 1,29
1 pakje roomboter 2,49
1 winterpeen 0,35
2 kipfilets (circa 400 gr) 5,69
300 gr boerenkool 1,79
1 zakje gedroogde cranberry’s 1,22
1 flesje rode wijnazijn 1,89
1 kg appels jonagold 1,79
1 kg kristalsuiker 1,08
1 rol koelvers bladerdeeg 1,69
1 potje kaneel 0,88

Totale kosten: € 35,70

Tekst: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)