Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 35 minuten
1. Verhit een braadpan op het vuur en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 el bakolie en een snuf zout.
2. Schep het gehakt erdoor en rul gaar.
3. Bak op het laatst paprikapoeder, komijn en tomatenpuree mee voor 1 minuut.
4. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en 1 liter water. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op laag vuur. Mag ook langer, dit komt ten goede aan de smaak. Schenk extra water erbij als je de soep vloeibaarder wilt hebben.
5. Roer 10 minuten voor tijd de kidneybonen erdoor en laat deze mee pruttelen.
6. 1 minuut voor het einde roer je de cherrytomaten en spinazie erdoor. Deze hoeven niet te garen, maar moeten alleen verwarmd worden.
7. Schep een deel eruit voor je baby, dreumes of peuter en breng de soep daarna verder op smaak met zwarte peper en zout.
8. Serveer de soep in kommen en garneer voor de liefhebbers met grofgehakte koriander.
Tip: Maal of snijd de ingrediënten van de soep fijn voor de allerkleinsten. Zeker in verband met de cherrytomaten, die moet je altijd klein snijden of hakken voor ze, omdat hun slokdarm daar nog te klein voor is en ze er anders in kunnen stikken.