Chili con carne

Vandaag heb ik het recept voor chili con carne voor jullie. Makkelijk om te maken en binnen 30 minuten kun je het op tafel hebben staan. Maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat dit gerecht nog lekkerder wordt als je het een uurtje of 2 rustig laat stoven. Dus als je de tijd hebt, gewoon doen. Geniet ervan. 

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– bakolijfolie
– 2 rode uien, in halve ringen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 400 gr gehakt
– 1 tl chilipoeder (naar eigen smaak meer of minder)
– 1 tl komijn
– 1 el tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes
– 400 gr kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten / Wachttijd: 20 minuten tot 2 uur

1. Verhit een braadpan op het vuur en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels olie. Schep het gehakt erdoor en rul dit gaar en bruin. Bak op het laatst de chilipoeder, komijn en tomatenpuree mee voor 1 minuut.

2. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en een half blik water. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op zacht vuur. Mag ook langer, dit komt ten goede aan de smaak. Voeg extra water toe als het te droog wordt. Roer 10 minuten voor tijd de kidneybonen erdoor en laat deze mee pruttelen.

3. Serveer met witte rijst of bulgur. Lekker met een simpele salade erbij.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Makkelijk recept hoofdgerecht: chili con carne. Staat binnen 30 minuten op tafel. Maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat dit gerecht nog lekkerder wordt als je het een uurtje of 2 rustig laat stoven. #chiliconcarne

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Chili con carne”

  1. Weer een fantastisch recept, ik voeg ook nog rode paprika en gerookt paprikapoeder toe en maak de tomatensaus zelf. Toevallig gisteren gegeten.

  2. Van de week ook chili con carne gemaakt, ik had zo’n zin in bonen en ik had nog wraps over die op moesten. Ik maakte hem 1 dag van te voren zodat de smaken nog langer in konden trekken en maakte er met de wraps goed gevulde rollen van. Deze in een licht ingevette ovenschaal, flink geraspte oude kaas erover en in de oven op 180 zo’n 15 minuten opwarmen Heerlijk 🙂 In grote lijnen maakt ik net als jij hier alleen fruit ik tegelijk met de ui en knoflook ook 1 rode paprika mee en voeg ik tegelijk met de bonen 1 blikje uitgelekte mais mee

  3. Ziet er heerlijk uit en ga het zeker maken! Een vraagje… Tijdens het pruttelen kun je dan beter wel of geen deksel op de pan doen? Alvast bedankt voor het antwoord!

  4. Heerlijk! Jammer dat er niet meer in mijn buik paste. Heb er nog preitje en beetje mais door gedaan. Rijst en salade erbij….een van mijn favorieten,. Dank je wel!

  5. Ga ik zeker eens maken, maar ik zag bij jouw concurrent chili-concarne.nl dat er nog veel meer recepten mogelijk zijn.
    Ken jij nog andere recepten?