Chili con carne

Dit is toch zo’n lekker recept voor chili con carne! Echt het perfecte bordje comfortfood want het is makkelijk om te maken en binnen 30 minuten staat het op tafel. Maar eerlijkheid gebiedt me toch te zeggen dat dit gerecht nog lekkerder wordt als je het een uurtje of 2 rustig laat stoven. Dus als je de tijd hebt, gewoon doen. Hoe je het ook maakt, genieten wordt het sowieso.

Waar komt het recept van chili con carne vandaan?

Chili con carne is Spaans voor chili met vlees en wordt gegeten als stoofschotel. Het gerecht komt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten. Er zijn allerlei bijzondere variaties van chili con carne. Zo hoort in het recept sowieso komijn, ui en knoflook te zitten, maar de bonen zijn dan weer geen essentieel ingrediënt. Toch vind je ze wel terug in mijn recept van chili con carne!

Ga je liever voor vegetarisch? Bekijk dan dit recept voor chili sin carne.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– bakolijfolie
– 2 rode uien, in halve ringen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 400 gr gehakt
– 1 tl chilipoeder (naar eigen smaak meer of minder)
– 1 tl komijn
– 1 el tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes
– 400 gr kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt

Wat je gaat doen om chili con carne te maken

Bereidingstijd: 15 minuten / Wachttijd: 20 minuten tot 2 uur

1. Verhit een braadpan op het vuur en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels olie. Schep het gehakt erdoor en rul dit gaar en bruin. Bak op het laatst de chilipoeder, komijn en tomatenpuree mee voor 1 minuut.

2. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en een half blik water. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op zacht vuur. Mag ook langer, dit komt ten goede aan de smaak. Voeg extra water toe als het te droog wordt. Roer 10 minuten voor tijd de kidneybonen erdoor en laat deze mee pruttelen.

3. Serveer de chili con carne met witte rijst of bulgur. Lekker met een simpele salade erbij.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Chili con carne - makkelijk recept hoofdgerecht: . Staat binnen 30 minuten op tafel. Maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat dit gerecht nog lekkerder wordt als je het een uurtje of 2 rustig laat stoven. #chiliconcarne

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Chili con carne”

  1. Weer een fantastisch recept, ik voeg ook nog rode paprika en gerookt paprikapoeder toe en maak de tomatensaus zelf. Toevallig gisteren gegeten.

  2. Van de week ook chili con carne gemaakt, ik had zo’n zin in bonen en ik had nog wraps over die op moesten. Ik maakte hem 1 dag van te voren zodat de smaken nog langer in konden trekken en maakte er met de wraps goed gevulde rollen van. Deze in een licht ingevette ovenschaal, flink geraspte oude kaas erover en in de oven op 180 zo’n 15 minuten opwarmen Heerlijk 🙂 In grote lijnen maakt ik net als jij hier alleen fruit ik tegelijk met de ui en knoflook ook 1 rode paprika mee en voeg ik tegelijk met de bonen 1 blikje uitgelekte mais mee

  3. Ziet er heerlijk uit en ga het zeker maken! Een vraagje… Tijdens het pruttelen kun je dan beter wel of geen deksel op de pan doen? Alvast bedankt voor het antwoord!

  4. Ah, dit ga ik maken! Vraagje: hoeveel zat er in je blik tomatenblokjes? Die zijn er in verschillende formaten namelijk ;).

    1. Ga ‘m trouwens maken met je komkommersalade denk ik, lijkt me een lekkere combi 🙂

  5. ik heb het recept afgeschreven en gaat dit morgen proberen te maken.
    Bedankt alvast voor het recept

  6. Heerlijk! Jammer dat er niet meer in mijn buik paste. Heb er nog preitje en beetje mais door gedaan. Rijst en salade erbij….een van mijn favorieten,. Dank je wel!

  7. Dit recept vorige week gemaakt, heb alleen bruine bonen gebruikt, had nog een restje zongedroogde tomaatjes in de koelkast, dus ook gebruikt en ook de komkommersalade erbij geserveerd. Heerlijk was het. Nu maak ik de schotel weer met ook weer een salade (botersla met gebakken en gekaramelliseerde uien erop) en naanbrood.

Reacties zijn gesloten.