Chili con carne

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dit is toch zo’n lekker recept voor chili con carne! Echt het perfecte bordje comfortfood want het is makkelijk om te maken en binnen 30 minuten staat het op tafel. Maar eerlijkheid gebiedt me toch te zeggen dat dit gerecht nog lekkerder wordt als je het een uurtje of 2 …

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dit is toch zo’n lekker recept voor chili con carne! Echt het perfecte bordje comfortfood want het is makkelijk om te maken en binnen 30 minuten staat het op tafel. Maar eerlijkheid gebiedt me toch te zeggen dat dit gerecht nog lekkerder wordt als je het een uurtje of 2 rustig laat stoven. Dus als je de tijd hebt, gewoon doen. Hoe je het ook maakt, genieten wordt het sowieso.

Waar komt het recept van chili con carne vandaan?

Chili con carne is Spaans voor chili met vlees en wordt gegeten als stoofschotel. Het gerecht komt oorspronkelijk uit het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten. Er zijn allerlei bijzondere variaties van chili con carne. Zo hoort in het recept sowieso komijn, ui en knoflook te zitten, maar de bonen zijn dan weer geen essentieel ingrediënt. Toch vind je ze wel terug in mijn recept van chili con carne!

Ga je liever voor vegetarisch? Bekijk dan dit recept voor chili sin carne.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”recepten”][vc_column][vc_column_text]

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– bakolijfolie
– 2 rode uien, in halve ringen
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 400 gr gehakt
– 1 tl chilipoeder (naar eigen smaak meer of minder)
– 1 tl komijn
– 1 el tomatenpuree
– 1 blik tomatenblokjes
– 400 gr kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”862547″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row el_class=”wtd”][vc_column][vc_column_text]

Wat je gaat doen om chili con carne te maken

Bereidingstijd: 15 minuten / Wachttijd: 20 minuten tot 2 uur

1. Verhit een braadpan op het vuur en fruit de ui en knoflook een paar minuten in 2 eetlepels olie. Schep het gehakt erdoor en rul dit gaar en bruin. Bak op het laatst de chilipoeder, komijn en tomatenpuree mee voor 1 minuut.

2. Schenk het blik tomatenblokjes erbij en een half blik water. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen op zacht vuur. Mag ook langer, dit komt ten goede aan de smaak. Voeg extra water toe als het te droog wordt. Roer 10 minuten voor tijd de kidneybonen erdoor en laat deze mee pruttelen.

3. Serveer de chili con carne met witte rijst of bulgur. Lekker met een simpele salade erbij.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Chili con carne - makkelijk recept hoofdgerecht: . Staat binnen 30 minuten op tafel. Maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat dit gerecht nog lekkerder wordt als je het een uurtje of 2 rustig laat stoven. #chiliconcarne[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)