Ceviche van zalm met mango, kokos en gember

Ceviche is een mooie verzamelnaam voor een specifieke bereidingswijze voor verse vis. Het komt uit Latijns-Amerika en de toepassing is heel simpel. Wat je namelijk doet is het heel langzaam garen van vis met het sap van citrusvruchten. Niets ingewikkelds aan en heel erg gezond en licht. Je kunt het …

Ceviche is een mooie verzamelnaam voor een specifieke bereidingswijze voor verse vis. Het komt uit Latijns-Amerika en de toepassing is heel simpel. Wat je namelijk doet is het heel langzaam garen van vis met het sap van citrusvruchten. Niets ingewikkelds aan en heel erg gezond en licht. Je kunt het met verschillende vissoorten doen, zoals tonijn, kabeljauw en tong. Voor dit gerecht heb ik gekozen voor een mooi stuk zalm. Let wel altijd op dat je superverse vis haalt en genoeg tijd neemt voor het marineren met de citrussap. Dan weet je namelijk zeker dat de vis gaar is.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
300gr verse zalmfilet (sashimi kwaliteit)
2 limoenen
1 sinaasappel
1 rijpe kleine of 1/2 grote mango
1/2 rode peper
1 stukje verse gember van 2 cm
200ml kokosmelk
zeezout
versgemalen zwarte peper
paar takjes waterkers

Wat je gaat doen:
Snijd de zalmfilet in mooie, middelgrote blokjes. Rasp de schil van de sinaasappel en pers de limoenen en sinaasappel uit. Marineer de zalmblokjes een uur in het mengsel van de sap en rasp (in de koelkast).

Snijd de mango in blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak deze daarna heel fijn. Hak de gember net zo fijn. Neem een schaal en meng hierin de kokosmelk, rode peper en gember en breng dit op smaak met peper en zout. Als de zalm klaar is met marineren, schep je deze uit het citrussap en voeg je de blokjes toe aan het kokosmengsel. Voeg als laatste de mangoblokjes toe en meng goed door.

Neem een paar mooie schaaltjes en schep hierin de ceviche (zo min mogelijk vocht mee scheppen). Strooi hier nog een beetje verse zwarte peper over. Voeg een half schijfje sinaasappel en wat kleine takjes waterkers toe ter garnering.

Ceviche van zalm met mango, kokos en gember

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)