Chinese Szechuan soep met vis

Voor Aziatisch getinte recepten hebben we altijd wel wat specerijenpasta’s in de kast liggen. Zeker voor doordeweeks zodat we dan snel klaar zijn in de keuken. En die kun je ook weer gebruiken als smaakmaker in een soep en dat is precies wat we vandaag hebben gedaan met deze Chinese Szechuan tomaten-vissoep. Uiteraard gebruiken we alleen merken die goed op smaak zijn en waar goede kwaliteit ingrediënten voor zijn gebruikt.

Wat je nodig hebt voor 1,5 liter soep

2 tenen knoflook
halve rode ui
halve stengel bleekselderij
2 sachets van Kumar’s wokpasta Chinees Szechuan (er zitten er 2 in 1 verpakking)
1 blik gepelde tomaten
1 liter warm water
200gr oesterzwammen
200gr kabeljauw (of andere stevige witvis zoals zeeduivel of zeewolf)
250gr grote garnalen
4 lente-uitjes
1 limoen
1 flinke hand koriander
Optioneel: chili olie

Chinese-szechuan-soep-kumars-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Hak de knoflook, bleekselderij en de rode ui fijn

2. Verhit een soeppan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe, fruit hierin de knoflook, bleekselderij en rode ui tot deze glazig ziet. Zorg dat het niet bruin wordt.

3. Schep de Szechuan pasta erbij en roerbak dit 1 minuut mee

4. Schenk de gepelde tomaten en het warme water erbij, breng dit aan de kook en laat het 10 minuten pruttelen

5. Snijd ondertussen de oesterzwammen en de witvis in grove stukken, en de lente uitjes in dunne repen. Snijd de limoen in partjes en hak de koriander fijn.

6. Roer de soep vervolgens door zodat de tomaten uit elkaar vallen en schep de oesterzwammen erdoor. Laat dit nog 5 minuten pruttelen en roer dan de witvis en garnalen en door en laat ook dit nog even 5 minuten staan.

7. Breng op smaak met limoensap en serveer in soepkommen. Serveer de koriander er los in een bakje bij en eventueel nog wat limoenpartjes. Voor de liefhebbers van wat meer pit, kun je nog wat chili olie op tafel zetten.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Chinese Szechuan soep met vis”