Chinese Szechuan soep met vis

Voor Aziatisch getinte recepten hebben we altijd wel wat specerijenpasta’s in de kast staan. Zeker voor doordeweeks zodat we dan snel klaar zijn in de keuken. En die kun je ook weer gebruiken als smaakmaker in een soep en dat is precies wat we vandaag hebben gedaan met deze Chinese …

Voor Aziatisch getinte recepten hebben we altijd wel wat specerijenpasta’s in de kast staan. Zeker voor doordeweeks zodat we dan snel klaar zijn in de keuken. En die kun je ook weer gebruiken als smaakmaker in een soep en dat is precies wat we vandaag hebben gedaan met deze Chinese Szechuan tomaten-vissoep.

Ik gebruik hiervoor de Sichuan (andere schrijfwijze voor Szechuan) wokpasta van Lee Kum Kee (die koop je bij de toko). Ze hebben daarnaast ook een sichuan noedelpasta die erg lekker is. Beiden zijn goed pittig, dus wees voorzichtig in het toevoegen van de pasta aan je soep. Begin met een beetje en voeg extra toe als je meer pit wilt.

Wat je nodig hebt voor 1,5 liter soep

2 tenen knoflook
1/2 rode ui
1/2 stengel bleekselderij
1 – 3 el Sichuan wokpasta van Lee Kum Kee
1 blik (400 gr) gepelde tomaten
1 liter warm water
200 gr oesterzwammen
200 gr kabeljauw (of andere stevige witvis zoals zeeduivel of zeewolf)
250 gr grote garnalen
4 lente-uitjes
1 limoen
1 flinke hand koriander
optioneel: chili olie

Chinese-szechuan-soep-kumars-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Hak de knoflook, bleekselderij en de rode ui fijn

2. Verhit een soeppan op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe, fruit hierin de knoflook, bleekselderij en rode ui tot deze glazig ziet. Zorg dat het niet bruin wordt.

3. Schep 1/2 el van de sichuan pasta erbij en fruit deze mee.

4. Schenk de gepelde tomaten en het warme water erbij, breng dit aan de kook en laat 10 minuten pruttelen. Proef tussendoor en voeg extra sichuan pasta toe naar wens.

5. Snijd ondertussen de oesterzwammen en de witvis in grove stukken, en de lente uitjes in dunne repen. Snijd de limoen in partjes en hak de koriander fijn.

6. Roer de soep vervolgens door zodat de tomaten uit elkaar vallen en schep de oesterzwammen erdoor. Laat dit nog 5 minuten pruttelen en roer dan de witvis en garnalen en door en laat ook dit nog even 5 minuten staan.

7. Breng op smaak met limoensap en serveer in soepkommen. Serveer de koriander er los in een bakje bij en eventueel nog wat limoenpartjes. Voor de liefhebbers van nog meer pit, kun je nog wat chili olie op tafel zetten.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)