Chocolade banaan pannenkoeken

Ik maakte deze chocolade banaan pannenkoeken vorig weekend voor mijn peuter. Nou, ik geloof dat zijn gezicht wel boekdelen spreekt. Hij heeft de rest van de dag nog om pannenkoeken gevraagd en de volgende ochtend ook 😉

Chocolade banaan pannenkoeken_2

Dit recept is super makkelijk, vooral niet gezond en erg lekker. Gewoon doen op zondagochtend en heerlijk van genieten!

Wat je nodig hebt voor circa 10 pannenkoeken

– 200gr bloem
– 300ml chocolademelk
– 1 scharrelei
– 1 rijpe banaan
– boter

Wat je gaat doen

In plaats van echte chocolade gebruiken we voor dit recept chocolademelk. Dat is de ‘easy part’ van dit gerecht. Probeer wel chocolademelk van goede kwaliteit hiervoor te gebruiken, want dat heeft weer invloed op de smaak. Zo gebruikte ik de chocolademelk van de Chocolate Company. Houdt wel rekening ermee dat iedere chocolademelk een andere dikte heeft dus het is een beetje spelen met de hoeveelheid.

Chocolade banaan pannenkoeken_3

Doe de bloem in een kom en klop hier eerst 200ml chocolademelk doorheen. Klop ook het ei erdoor. Je moet een iets dikkig en klontloos beslag overhouden. Vind je het nog te dik? Dan klop je er nog een beetje chocolademelk door. Prak als laatste de banaan en roer deze goed door het beslag.

Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en bak hier kleine pannenkoeken in. Ze hebben circa 2 minuten per kant nodig.

Serveer de pannenkoeken met plakjes banaan en maple syrup. Enjoy!

Chocolade banaan pannenkoeken_4 Chocolade banaan pannenkoeken_5

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Chocolade banaan pannenkoeken”

  1. Oooh wat een super goed idee om chocolademelk te gebruiken, dat lijkt me waanzinnig lekker! Ik heb ze zelf wel eens gemaakt met chocolate-chips, maar dat valt echt in het niet bij deze. Bedankt voor de tip, dit ga ik sowieso een keer proberen binnenkort!

    1. Ik was verschrikkelijk lui die ochtend en toen ik dat pak chocolademelk zag staan dacht ik “ooooohhhhhh ja”. Zo zie je maar 😉 Denk ook wel dat jij dit echt heel lekker vindt. Fijne zondag!

  2. Hoi Francesca, dat klinkt héél lekker (waarom zijn de ongezonde dingen toch altijd de lekkerste 😉 ?) Ik ga dit toch ook eens proberen en hou je dan op de hoogte.
    Grtjs,
    Peggy

Reacties zijn gesloten.