Chocolade kokos koekjes

Ik heb deze koekjes onlangs gemaakt met ons nichtje en neefje. Nichtje mocht helpen wegen, kneden en balletjes rollen. En neefje was chef ‘balletje-door-de-kokos-rollen’ en verantwoordelijk voor de belangrijkste taak. Namelijk het plat slaan van de balletjes tot koekjes…en dat is hele serieuze business voor zo’n klein jochie. Ik heb …

Ik heb deze koekjes onlangs gemaakt met ons nichtje en neefje. Nichtje mocht helpen wegen, kneden en balletjes rollen. En neefje was chef ‘balletje-door-de-kokos-rollen’ en verantwoordelijk voor de belangrijkste taak. Namelijk het plat slaan van de balletjes tot koekjes…en dat is hele serieuze business voor zo’n klein jochie. Ik heb me er nog wel een klein beetje tegenaan bemoeid, want anders waren het tortilla koekjes geworden 😉

Het mooiste van koekjes bakken met kinderen is het moment dat ze die goudbruin gebakken koekjes uit de oven zien komen en met glinstering in hun ogen naar het eindresultaat kijken. Pure trots op hetgeen ze zelf hebben gecreëerd  Ik geloof er heilig in dat je op dat soort momenten de zaadjes plant voor de rest van hun culinaire leven.

Maar goed, we hadden het over deze hele lekkere koekjes. Koekjes waar de calorieën vanaf spatten, maar dat maakt niet uit. Soms mag dat namelijk best.

Wat je nodig hebt voor circa 16 koekjes:
150gr zelfrijzend bakmeel
75gr koude roomboter, in kleine blokjes
75gr bruine basterdsuiker
6el geraspte (biologische) kokos
2el volle melk
100gr pure chocolade, in kleine stukjes gehakt

Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 175gr. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier waar straks alle koekjes op kunnen liggen.

Neem een schaal en doe hier de bakmeel, kokos en basterdsuiker in en meng dit goed door elkaar. Doe de klontjes roomboter erbij en kneed dit met de hand tot een deeg. Giet de melk erbij en kneed door totdat je een stevig deeg hebt. Kneed als laatste (snel) de stukjes chocolade erdoor.

Maak 16 kleine balletjes van het deeg en rol deze door de resterende kokos heen (eerst even op een plat bord strooien). Als laatste druk je de balletjes plat tot koekjes-formaat en leg je ze op de bakplaat. Laat voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze gaan nog rijzen in de breedte.

Bak de koekjes in 20 minuten gaar en mooi bruin en laat ze daarna afkoelen op een rooster. Enjoy 🙂

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)