Chocolade speltkoekjes

Koekjes bakken vinden kinderen een van de leukste dingen die er zijn. Roeren, kneden, rollen en plezier maken, daar worden wij als volwassenen toch ook blij van 🙂 Nou zijn alleen de ‘gewone’ koekjes niet altijd even gezond. Natuurlijk wel erg lekker, maar veelal een bron van tarwe en suiker. …

Koekjes bakken vinden kinderen een van de leukste dingen die er zijn. Roeren, kneden, rollen en plezier maken, daar worden wij als volwassenen toch ook blij van 🙂 Nou zijn alleen de ‘gewone’ koekjes niet altijd even gezond. Natuurlijk wel erg lekker, maar veelal een bron van tarwe en suiker. Voor een keer is dat echt niet erg. Maar het kan ook anders. Zo maakte ik deze chocolade speltkoekjes van speltmeel en kokosbloesemsuiker. Deze laatste is een natuurlijke suikervervanger waarmee je geraffineerde suikers heel goed kunt vervangen. Ik vind het ook zo goed bruikbaar in baksels. Oerzoet is ook een goed alternatief om te gebruiken.

Het leuke aan deze koekjes is dat kinderen bijna alles zelf kunnen doen. Van wegen, kneden tot het rollen van de koekjes met de handen. Veel plezier met bakken!

Wat je nodig hebt voor circa 24 koekjes

– 150gr speltmeel
– 25gr ongezoete cacaopoeder
– 1tl bakpoeder
– snufje zeezout
– 100gr boter op kamertemperatuur (eventueel te vervangen door kokosolie)
– 50gr kokosbloesemsuiker
– 1 scharrelei
– 1/2tl vanille essence

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

Roer in een kom het speltmeel, cacaopoeder, bakpoeder en zeezout goed door elkaar. Klop in een andere kom de boter zacht met de kokosbloesemsuiker totdat het een romig mengsel is. Klop daarna het ei en de vanille essence erdoor. Voeg als laatste de droge ingredienten erdoor en kneed het even goed door elkaar.

Maak bolletjes ter grootte van een knikker en plet deze met je handpalm tot een koekje. Leg de koekjes naast elkaar op het bakpapier en laat 2cm ruimte tussen de koekjes open. Bak de koekjes circa 10 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

Chocolade speltkoekjes_2

Tip: je kunt de koekjes ook vullen met jam voordat je ze in de oven doet. Maak dan een dik koekje waar je een kuiltje in maakt met je duim. Deze vul je met een theelepel jam voordat je ze gaat bakken.

Heel benieuwd of jullie ze binnenkort ook gaan bakken, laat je me weten hoe ze zijn geworden en of de kinderen het leuk vonden?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca