5 van 1 stem

Chocolademousse met koffie

4 uur 20 min
Nagerecht
Zoet

Chocolademousse is een perfect dessert om voor te bereiden. Hierna schep je het in mooie glazen of bakjes en bewaar je ze afgedekt in de koelkast tot het moment van serveren. In dit recept voegde ik wat koffie extract toe aan de chocolademousse wat een extra dimensie aan de smaak …

Chocolademousse is een perfect dessert om voor te bereiden. Hierna schep je het in mooie glazen of bakjes en bewaar je ze afgedekt in de koelkast tot het moment van serveren. In dit recept voegde ik wat koffie extract toe aan de chocolademousse wat een extra dimensie aan de smaak geeft. Ik hou enorm van de smaak van koffie en vond het een geweldige combinatie. Het koffie extract kocht ik hier, maar je kunt het ook vervangen door 2 tl zeer sterke espresso koffie (liever nog ristretto). Of kijk hier voor manieren hoe je zelf koffie extract kunt maken.

Ingrediënten

  • 4 eidooiers
  • 75 gr + 1 el suiker
  • 600 ml slagroom
  • 180 gr melkchocolade, grofgehakt
  • 2 tl koffiextract
  • om te garneren: chocoladesprinkles, geraspte chocolade of hagelslag

Aan de slag!

  • Klop de eidooiers en 75 gr suiker met een (hand)mixer tot het lichtgeel en schuimig is.
  • Verwarm 250 ml slagroom in een steelpan tot het kookpunt. Meng 2 eetlepels van de hete room met de eidooiers en schenk daarna het mengsel rustig bij de room in de pan terwijl je rustig klopt met een garde.
  • Laat het mengsel indikken in circa 5 minuten op laag vuur en roer de melkchocolade erdoor tot deze helemaal gesmolten is en goed gemengd. Roer als laatste het koffie extract erdoor.
  • Schep het mengsel over in een kom, laat afkoelen en zet afgedekt 2 uur in de koelkast.
  • Klop 250 ml slagroom stijf met een (hand)mixer en spatel dit door het gekoelde chocolademengsel heen. Verdeel de chocolademousse daarna over glazen schaaltjes en zet afgedekt terug in de koelkast tot gebruik. Zet minstens 2 uur in de koelkast, maar nog beter is een hele nacht.
  • Klop vlak voor serveren de resterende 100 ml slagroom stijf met 1 el suiker. Garneer hiermee de chocolademousse (gaat handig met een spuitzak) en voeg nog wat chocoladesprinkles, chocoladerasp of hagelslag toe ter decoratie. Ook lekker: hak wat mokkaboontjes grof en gebruik deze voor de garnering.

Notities

  • Dit recept is voor 4-6 personen.
  • Bereiding: 20 minuten + Koelen: minimaal 4 uur.

Recept: Francesca (geïnspireerd op dit recept), Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)