Chocolademousse van avocado en bloedsinaasappel

Ik kan opeens zin hebben in chocolademousse. Altijd op de momenten dat je het niet in huis hebt. En even snel maken is ook geen optie, want het heeft tijd nodig. Maar er zijn een aantal cheat manieren waardoor je snel een chocolademousse achtig toetje op tafel kunt zetten die nog best goed voor je is ook. Dat klinkt als een win-win situatie! Ik maakte al eerder een chocolademousse met silken tofu en vandaag krijgen jullie het recept van chocolademousse, gemaakt van…avocado. “Say what?” Ja, jullie horen het goed. The Mr. zat me met grote ogen aan te kijken toen ik het vertelde en de peuter at het bakje achter elkaar leeg. Je proeft namelijk niets van de avocado en het combineert heel goed met de cacao.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 1 rijpe avocado
– 125ml vers sinaasappelsap (ik gebruikte bloedsinaasappels)
– 1el ongezoete cacaopoeder/raw cacao (meer mag ook)
– 2el ahornsiroop
– optioneel: 1el chiazaad (als je niet van ‘stukjes’ in je mousse houdt, dan laat je deze weg)

Wat je gaat doen

Haal het vruchtvlees uit de avocado en doe samen met de sinaasappelsap, cacaopoeder, ahornsiroop en eventueel chiazaad in de keukenmachine. Of je doet alles in een hoge maatbeker en gebruikt de staafmixer ervoor.

Maal het helemaal fijn totdat je een romige mousse overhoudt. Vind je het nog te dik, dan voeg je nog wat extra sinaasappelsap toe.

Verdeel de mousse over 2 glaasjes en decoreer met sinaasappelrasp en cacao nibs. Zet ze nog een half uurtje in de koelkast om goed op te stijven.

Francesca Kookt_chocolademousse van avocado_2

Tip: hier kun je ook geweldig mee ontbijten!

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Chocolademousse van avocado en bloedsinaasappel”

  1. Dank je wel voor dit heerlijke recept.
    Ik heb nu nog een bakje in de vriezer staan om wat steviger te worden.

  2. Kan ik de ahornsiroop ook vervangen door agavesiroop? Of zal dat de smaak niet ten goede komen?

    1. Hi Saf, ik denk dat dat wel kan. Wat ik alleen niet goed weet is of de verhouding dan hetzelfde moet zijn, het is lang geleden dat ik iets met agavesiroop heb gemaakt 😉 Dus dat moet je zelf even uitproberen.

Reacties zijn gesloten.