Makkelijke chocolademousse

Makkelijke chocolademousse is zo’n typisch recept waar ik heel gelukkig van word. Ik ben gek op desserts die je volledig kunt voorbereiden, waarmee je iedereen verbaast en ook meteen gelukkig maakt tijdens een etentje. Daarom, en natuurlijk omdat het bijna kerst is, wordt het tijd dat ik mijn super easy …

Makkelijke chocolademousse is zo’n typisch recept waar ik heel gelukkig van word. Ik ben gek op desserts die je volledig kunt voorbereiden, waarmee je iedereen verbaast en ook meteen gelukkig maakt tijdens een etentje. Daarom, en natuurlijk omdat het bijna kerst is, wordt het tijd dat ik mijn super easy recept voor de makkelijke chocolademousse met jullie deel!

Er zijn 1001 manieren om chocolademousse te maken, maar waarom moeilijk doen als deze makkelijke variant al zo goddelijk smaakt? Wel heel belangrijk: zorg dat je topkwaliteit pure chocolade in huis haalt met minstens 70% cacao en ongezoet.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 200gr pure chocolade
– 1tl vanille aroma
– 250ml slagroom
– 100gr fijne kristalsuiker
– 3 eiwitten

Wat je gaat doen voor deze makkelijke chocolademousse

Breek de chocolade in stukken en laat deze au bain-marie smelten. Haal de schaal van de pan, roer er een theelepel vanille aroma door en laat iets afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker totdat deze bijna stijf is, pas op dat je niet te lang door klopt. Klop de eiwitten in een andere schaal totdat je mooie stijve pieken hebt. Schep het eiwit door de chocolade heen en daarna 90% van de slagroom totdat je een mooi gemengde mousse hebt. Niet te lang doorroeren.

Verdeel de mousse over 4 glazen en garneer met een toefje slagroom die je over hebt gehouden. Schaaf er nog wat chocolade over. Zet de glazen afgedekt in de koelkast totdat je gaat serveren. Haal ze een half uur van te voren wel uit de koelkast om de kou er iets af te halen.

makkelijke chocolademousse

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)