Makkelijke chocolademousse

Makkelijke chocolademousse is zo’n typisch recept waar ik heel gelukkig van word. Ik ben gek op desserts die je volledig kunt voorbereiden, waarmee je iedereen verbaast en ook meteen gelukkig maakt tijdens een etentje. Daarom, en natuurlijk omdat het bijna kerst is, wordt het tijd dat ik mijn super easy recept voor de makkelijke chocolademousse met jullie deel!

Er zijn 1001 manieren om chocolademousse te maken, maar waarom moeilijk doen als deze makkelijke variant al zo goddelijk smaakt? Wel heel belangrijk: zorg dat je topkwaliteit pure chocolade in huis haalt met minstens 70% cacao en ongezoet.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 200gr pure chocolade
– 1tl vanille aroma
– 250ml slagroom
– 100gr fijne kristalsuiker
– 3 eiwitten

Wat je gaat doen voor deze makkelijke chocolademousse

Breek de chocolade in stukken en laat deze au bain-marie smelten. Haal de schaal van de pan, roer er een theelepel vanille aroma door en laat iets afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker totdat deze bijna stijf is, pas op dat je niet te lang door klopt. Klop de eiwitten in een andere schaal totdat je mooie stijve pieken hebt. Schep het eiwit door de chocolade heen en daarna 90% van de slagroom totdat je een mooi gemengde mousse hebt. Niet te lang doorroeren.

Verdeel de mousse over 4 glazen en garneer met een toefje slagroom die je over hebt gehouden. Schaaf er nog wat chocolade over. Zet de glazen afgedekt in de koelkast totdat je gaat serveren. Haal ze een half uur van te voren wel uit de koelkast om de kou er iets af te halen.

makkelijke chocolademousse

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Makkelijke chocolademousse”

 1. HA Francesca,
  Ik ga deze choco mouse op het kerstmenu zetten, kyp over de reacties,
  ;-)) tot ziens grt Hans

  1. Hey Hans! Wat leuk dat je mijn chocomousse op je kerstmenu zet 🙂 Toch leuk dat we zo nog een beetje samenwerken 😉 Fijne feestdagen voor jou en je gezin!

 2. hallo s,
  ik had een vraagje over de mousse want zou je deze mousse ook tussen de taart kunnen doen?

 3. Wat en leuk recept ik ga deze maken voor 2 kleine meiden van 1 en 2 jaar want ze mogen niet ons groten mensen toetje en heb gezocht naar en lekker toetje voor hun en deze is jet geworden ik zal als ze hem hebben gegeten laten weten hoe ze hem vonden

 4. Gisteren voor kerst deze chocolademousse gemaakt. Hij was echt heerlijk! En makkelijk 😉

 5. Ik zie je recepten, puur natuurlijke ingrediënten, dat spreekt mij wel aan.
  Lijkt mij leuk om ook jouw recepten te mogen ontvangen en er mee te gaan koken.
  Grt van Carolina

 6. Ík vindt de chocolademousse ontsetent lekker ik ben tien en wou graag chocolademousse maken met gesmolten chocola en melk maar zonder dit recept was dat niet gelukt

 7. Net als Hans, gaat deze mouse met kerst 2020 op tafel komen, heb er nu al zin in mmmmmm.
  Dank je wel Francesca.

 8. Hi Francesca, kan ik de pure chocolade ook vervangen door melkchocolade van goede kwaliteit?

   1. Ok super! Zelfde hoeveelheid of heb ik meer chocola nodig ivm lager cacaogehalte?

 9. Beste Francesca,

  De chocolademousse was heerlijk. Alleen wat te dik hoe kan ik er voor zorgen dat het de volgende keer wat luchtiger wordt?

  Groet Romy

 10. Hi Francesca,

  Lekker recept, leek bij ons eerder op ganache, niet echt mousse. Wel heel lekker hoor, maar vroeg mij af of dit zo hoorde?

Reacties zijn gesloten.