Makkelijke en perfecte chocolademousse

Ik ben gek op desserts die je volledig kunt voorbereiden en waarmee je iedereen verbaasd en gelukkig maakt tijdens een etentje. Daarom, en natuurlijk omdat het bijna kerst is, wordt het tijd dat ik mijn super easy recept voor de perfecte chocolademousse met jullie deel! Er zijn 1001 manieren om chocolademousse te maken, maar waarom moeilijk doen als deze makkelijke variant al zo goddelijk smaakt. Wel heel belangrijk, zorg dat je topkwaliteit pure chocolade in huis haalt met minstens 70% cacao en ongezoet.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 200gr pure chocolade
– 1tl vanille aroma
– 250ml slagroom
– 100gr fijne kristalsuiker
– 3 eiwitten

Wat je gaat doen

Breek de chocolade in stukken en laat deze au bain-marie smelten. Haal de schaal van de pan, roer er een theelepel vanille aroma door en laat iets afkoelen.

Klop de slagroom met de suiker totdat deze bijna stijf is, pas op dat je niet te lang door klopt. Klop de eiwitten in een andere schaal totdat je mooie stijve pieken hebt. Schep het eiwit door de chocolade heen en daarna 90% van de slagroom totdat je een mooi gemengde mousse hebt. Niet te lang doorroeren.

Verdeel de mousse over 4 glazen en garneer met een toefje slagroom die je over hebt gehouden. Schaaf er nog wat chocolade over. Zet de glazen afgedekt in de koelkast totdat je gaat serveren. Haal ze een half uur van te voren wel uit de koelkast om de kou er iets af te halen.

Perfecte chocolademousse_2

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Makkelijke en perfecte chocolademousse”

 1. Wat en leuk recept ik ga deze maken voor 2 kleine meiden van 1 en 2 jaar want ze mogen niet ons groten mensen toetje en heb gezocht naar en lekker toetje voor hun en deze is jet geworden ik zal als ze hem hebben gegeten laten weten hoe ze hem vonden

 2. Ik zie je recepten, puur natuurlijke ingrediënten, dat spreekt mij wel aan.
  Lijkt mij leuk om ook jouw recepten te mogen ontvangen en er mee te gaan koken.
  Grt van Carolina

 3. Ík vindt de chocolademousse ontsetent lekker ik ben tien en wou graag chocolademousse maken met gesmolten chocola en melk maar zonder dit recept was dat niet gelukt

 4. Beste Francesca,

  De chocolademousse was heerlijk. Alleen wat te dik hoe kan ik er voor zorgen dat het de volgende keer wat luchtiger wordt?

  Groet Romy