Courgette piccalilly koekjes

Onlangs hebben jullie kunnen lezen hoe ik 1 hele dag alleen maar heb gekookt in de Philips Airfryer. Dat ging verbazingwekkend goed en van ontbijt t/m avondeten heb ik ontzettend lekker gegeten. Voor de lunch maakte ik courgette piccalilly koekjes en bakte die in de Airfryer. Ik at ze op …

Onlangs hebben jullie kunnen lezen hoe ik 1 hele dag alleen maar heb gekookt in de Philips Airfryer. Dat ging verbazingwekkend goed en van ontbijt t/m avondeten heb ik ontzettend lekker gegeten. Voor de lunch maakte ik courgette piccalilly koekjes en bakte die in de Airfryer. Ik at ze op met een sausje van yoghurt en piccalilly en een mini salade ‘on the side’. Een heerlijke hapje en goed voor je! De koekjes die ik over had, bewaarde ik voor de lunchtrommel van de kleuter de volgende dag.

Wel viel me op dat ik ze een tikkeltje droog vond (ik had alleen kokosmeel gebruikt, dat is droog van zichzelf) dus ik heb het recept nog iets aangepast voordat ik deze ging publiceren voor jullie. Het moet natuurlijk wel goed zijn en dat is het nu. Je kunt ze bereiden in de Airfryer of bakken in de oven, ik heb beide opties in het recept opgenomen. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 10-12 koekjes

– 2 courgettes
– 1tl zout
– 30gr kokosmeel
– 45gr volkorenmeel
– 1 groot ei, losgeklopt
– zwarte peper
– 1 volle el piccalilly (van deze piccalilly word ik erg blij)
– voor de saus: 50gr (Turkse) yoghurt + piccalilly naar smaak

courgette-piccalilly-koekjes-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 15 minuten / Wachttijd: 15 minuten / Baktijd: 8 minuten (Airfryer) of 15-20 minuten (oven)

Rasp de courgette grof met een handrasp of in de keukenmachine. Knijp de courgette vervolgens goed uit met je handen (zal je verbazen hoeveel vocht hier uitkomt), schep de rasp in een vergiet, bestrooi met zout en laat 15 minuten uitlekken. Knijp na 15 minuten nog een keer goed uit en schep over in een kom.

Meng de courgette met de kokosmeel, volkorenmeel, losgeklopte ei, 1 volle el picallilly en breng op smaak met zwarte peper. Je hebt nu een compact beslag. Rol hier 10 tot 12 kleine ronde koekjes van met je handen en leg ze op een plankje.

Als je ze gaat bakken in de Airfryer moeten de koekjes er 8 minuten in op 180 graden. Ik heb ze in 2 batches gebakken. Voor een conventionele oven zou ik ze 15-20 minuten op 175 graden bakken. Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif deze in de oven. Keer ze halverwege even om en houd ze goed in de gaten. Haal ze eruit als de zij- en bovenkanten mooi bruin zijn geworden.

courgette-piccalilly-koekjes-3

Voor het sausje meng je de Turkse yoghurt met piccalilly naar smaak. Bij mij gaan daar 2 eetlepels doorheen, maar dat komt omdat ik dol ben op de smaak. Proef zelf wat je lekker vindt. Serveer de koekjes met een simpele salade en de saus. De koekjes zijn zowel koud als warm erg lekker.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)