Uitdaging: 1 dag alles koken in de Philips Airfryer. Kan dat?

Sponsored – Dat ik fan ben van de Philips Airfryer kan jullie niet ontgaan zijn als je mij een beetje volgt in social media en mijn uitgebreide review hebt gelezen. Vorig jaar werd ik gevraagd om de Airfryer te testen en daarna is dit veelzijdige apparaat regelmatig teruggekeerd op ons …

Sponsored – Dat ik fan ben van de Philips Airfryer kan jullie niet ontgaan zijn als je mij een beetje volgt in social media en mijn uitgebreide review hebt gelezen. Vorig jaar werd ik gevraagd om de Airfryer te testen en daarna is dit veelzijdige apparaat regelmatig teruggekeerd op ons aanrecht. Natuurlijk om frietjes te bakken, maar ook om er andere dingen in te bereiden. Zoals gebakken kip bijvoorbeeld.

Het grote voordeel van de Airfryer is dat je snel en met veel minder vet kunt bakken. Een frituurpan, inclusief de nare luchtjes, is niet meer nodig. Nou hebben wij nooit een frituurpan gehad en die miste ik ook niet, maar patat bakken in een wok met olie is ook geen feest. Met de Airfryer ben ik ook daarvan verlost en kan ik binnen no time heerlijke, zelfgemaakte frietjes voor mijn gezin bakken die echt knapperig zijn! En doordat je zeker 80% minder vet gebruikt, is het ook nog eens beter voor je.

Waar wij ook gelukkig van worden is het feit dat je de onderdelen na het bakken zo in de vaatwasser kunt zetten. Dat scheelt een hoop tijd.

Uitdaging: kun je de Airfryer gebruiken van ontbijt t/m diner?

“Leuk zo’n vetloze ‘frituurpan’, maar waar kun je ‘m allemaal nog meer voor gebruiken?” Dat was de vraag die ik mezelf stelde en ik ging aan de slag met mijn uitdaging. Ik wilde jullie laten zien dat dit apparaat echt multifunctioneel is en dat je er meer mee kunt doen dan je wellicht denkt. Daar gaan we!

Hartig ontbijt binnen 8 minuten

Dit was misschien nog wel het leukste en lekkerste onderdeel van de uitdaging. Want wat maak je nou voor ontbijt in de Airfryer? Ik kan enorm genieten van een hartig ontbijt en ging er volledig voor. Een ontbijtje met toast, gekookt ei, gebakken tomaatjes en worst dus. En dat is in de Airfryer ontzettend makkelijk te bereiden.

1-dag-koken-uit-de-philips-airfryer-4

Ik smeerde 2 boterhammen in met boter en sneed deze in tweeën. De tomaatjes sneed ik in stukjes en deed ze in een ovenvast bakje met zout, peper en oregano. Het ei ging gewoon zo in de Airfryer en de worstjes ernaast. Alles tegelijk erin en 5 minuten op 160 graden. Dan haal je de toast en tomaatjes eruit en laat je het ei en de worstjes nog 3 minuten extra erin zitten. Het ei even goed laten schrikken in koud water, vers sapje erbij en je ontbijtje is klaar! Voor de liefhebbers: dit kan natuurlijk ook heel goed met bacon.

1-dag-koken-uit-de-philips-airfryer-5

Courgette-piccalilly koekjes als lunch

Voor de lunch bedacht ik een recept voor courgettekoekjes met piccalilly. De koekjes waren zo gemaakt (recept vind je hier) en het bakken ging heel gemakkelijk in de Airfryer; 8 minuten op 180 graden.

1-dag-koken-uit-de-philips-airfryer-2

In de tussentijd had ik alvast een bordje met salade en het sausje van piccalilly met Turkse yoghurt klaargemaakt. Zalige lunch en genoeg koekjes om de volgende weer te eten. Of mee te geven in de broodtrommel van de kleuter.

1-dag-koken-uit-de-philips-airfryer-3

De dag eindigt met krokante kabeljauw en zoete aardappel friet

Dat je vis goed kunt bakken in de Airfryer wist ik al. Goed moment om dat ook aan jullie te laten zien met dit recept voor krokante kabeljauw. Erbij serveerde ik zelfgemaakte zoete aardappel friet, truffel mayonaise en een simpele salade met olijfolie en zout.

Voor de zoete aardappel friet schil en snijd je de zoete aardappel (ik gebruikte 2 grote) in frietjes. Doe die in een bak met koud water en laat 1 uur zo staan. Haal eruit en dep droog. Meng daarna in een bak met 1 eetlepel maïzena, zeezout en 1 eetlepel olijfolie. Leg de frietjes naast elkaar in de Airfryer en bak ze 8 minuten op 200 graden.

1-dag-koken-uit-de-philips-airfryer-7

Je kunt ze er ook allemaal tegelijk indoen, maar dan worden ze minder knapperig. Mijn advies is dan ook om ze in delen te bakken.

Bij de visboer kocht ik een stuk kabeljauw. Deze heb ik even in een losgeklopt eitje gedoopt aan de bovenkant en daarna afgedekt met een mengsel van 75 gram panko (Japans broodkruim, koop je in de supermarkt), 1 gesnipperde sjalot, zout en witte peper.

1-dag-koken-uit-de-philips-airfryer-6

Je kunt er ook nog wat fijngehakte peterselie doorheen mengen. Leg het stuk kabeljauw in de Airfryer en bak 8 minuten op 160 graden.

Of ik lekker heb gegeten die dag?

Nou, zeg dat wel! En ik was ook nog eens snel klaar. Nou ja, misschien niet met de zoete aardappel friet, aangezien ik die in 4 delen heb gebakken. Maar dat was het waard, want ik wilde ze echt graag krokant hebben. Missie helemaal geslaagd! En zonder nare luchtjes, zelfs na 4x bakken.

1-dag-koken-uit-de-philips-airfryer-8

Met deze uitdaging wilde ik jullie laten zien dat je meer kunt met de Airfryer dan alleen friet of ovensnacks bakken. Er hangt een prijskaartje aan het apparaat (zeker aan de XL die wij thuis hebben), maar dat is het waard. Vooral gezien het gebruiksgemak en alle mogelijkheden die je ermee hebt. Als extra bereidingshulp op het aanrecht word ik er absoluut blij van!

Wil je meer informatie over de Philips Airfryer? Lees dan mijn uitgebreide review nog een keer of lees meer op philips.nl/airfryer.

Dit is een samenwerking met Philips. Lees hier mijn disclaimer.

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)