Courgette spaghetti met walnootpesto

Vandaag heb ik voor jullie een vegetarisch gerecht van courgette spaghetti met walnootpesto. Courghetti dus eigenlijk, dat vind ik persoonlijk best leuk klinken. Toen ik hier thuis vertelde dat ik dit ging maken vond mijn zusje het namelijk ook heel leuk om tien keer het woord courghetti te roepen. De lolbroek. Er was ook wat verwarring, is dat dan spaghetti met courgette erin of een courgette met spaghetti. Ehhh, toen volgde ik het niet helemaal meer. Maar het zijn dus dunne slierten courgette, die lijken op spaghetti.

Het idee hiervoor ontstond omdat het de laatste tijd steeds meer op lente begint te lijken, hierdoor kreeg ik zin om een gerecht te maken wat daar ook echt bij past. Ik dacht aan veel groenten, olijven, zongedroogde tomaatjes en een lekkere pesto erbij. Het is super makkelijk om te maken, zeer smaakvol en bestaat grotendeels uit groenten. Hier thuis willen wij wel vaker courghetti!

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 1 courgette
– 100gr zongedroogde tomaten (ongeveer een halve pot)
– 1 ui
– 100gr zwarte olijven
– 1el olijfolie
– 3el walnootpesto (of andere (vegan) pesto)
– 30gr rucola

Zie dit recept voor de walnootpesto. Je kunt 1/3 van de hoeveelheden aanhouden, dan heb je genoeg voor dit recept. Wil je het recept vegan maken, laat dan de kaas eruit.

courgette-spaghetti-met-walnootpesto-2

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Als je de walnootpesto volgens het recept gaat maken, raad ik je aan daar mee te beginnen. Dit is zo gedaan, maar dan staat het maar alvast klaar.

Daarna kun je gaan beginnen met het maken van de courgette spaghetti. Ik gebruikte hier een spirelli voor, dit werkt heel goed. Je kunt de slierten ook maken met een mandoline. Bij beiden werkwijzen snijd je eerst het kontje van de courgette eraf en daarna maak je de slierten totdat de hele courgette op is. 

Laat de zongedroogde tomaten eventjes uitlekken. Snipper daarna de ui, halveer de olijven en snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok of wat grotere pan en fruit hierin de ui. Voeg daarna de courgette, olijven en zongedroogde tomaten toe en verwarm dit ongeveer 2 minuten. Meng als laatste 3 eetlepels van de walnootpesto door de courgette spaghetti. Voeg op de borden nog wat rucola toe en je kunt aan tafel! 

Vinden jullie deze courgette spaghetti een lekkere vervanger voor de reguliere spaghetti? En krijgen jullie net als ik ook zin in de lente van dit gerecht? Ik ben benieuwd! 

Volg Francesca Kookt ook op FacebookTwitterGoogle+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op 
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Courgette spaghetti met walnootpesto”

  1. Hoi Francesca
    Ik hoopte bij de link “walnootpesto” het recept te vinden daarvoor maar helaas komt daar het recept voor groene pesto tevoorschijn.Heb je misschien alsnog de ingrediënten want het recept lijkt me heerlijk!!

  2. Ik ben dol op courgetthi en de walnootpesto klinkt er heerlijk bij. Alleen de linkjes in dit recept gaan naar rucola pesto 😉
    Ik vind de juiste pesto vast nog hoor !

Reacties zijn gesloten.