Rucola pesto

Vrijwel iedereen kent de pesto van basilicum, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas: de echte traditionele pesto. Op Francesca Kookt! vind je hier ook een recept voor, maar wel met een kleine twist. Want in mijn versie zit ook nog wat frisse munt. Pesto De betekenis van het woord pesto is …

Vrijwel iedereen kent de pesto van basilicum, knoflook, pijnboompitten en Parmezaanse kaas: de echte traditionele pesto. Op Francesca Kookt! vind je hier ook een recept voor, maar wel met een kleine twist. Want in mijn versie zit ook nog wat frisse munt.

Pesto

De betekenis van het woord pesto is een fijngewreven of gepureerde koude saus. Maar tegenwoordig worden ook koude sauzen met andere ingrediënten vaak ‘pesto’ genoemd. En dat betekent dat je dus alle kanten op kunt als je gaat pureren. Ik vind dat een pesto nog een pesto genoemd mag worden als de volgende bestanddelen zijn gebruikt: een groente, knoflook, noten, kaas en olijfolie.

Een van mijn meest favoriete ‘andere’ pesto’s is rucola pesto. Het heeft een heerlijk kruidige, licht pittige smaak en ik smeer het echt overal op. Het is afgedekt ongeveer een week houdbaar in de koelkast. Schenk dan nog wel een laagje olijfolie op de pesto.

Wat je nodig hebt

– 2 kleine of 1 groot teentje knoflook
– 150gr rucola
– 75gr walnoten
– 50gr pecorino
– 100ml goede olijfolie extra vergine
– peper en zout naar smaak

Wat je gaat doen

Hak de knoflook fijn. Doe de rucola met de walnoten, pecorino (in stukjes gebroken) en knoflook in de keukenmachine. Doe hier de helft van de olijfolie bij. Maal dit fijn. De pesto moet net vloeibaar zijn. Voeg nog meer olijfolie toe als het nog te droog is.

Schep de rucola pesto in een potje en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.

Rucola pesto_2

Gebruik de rucola pesto bijvoorbeeld als pastasaus, als spread op een broodje met kaas, in een frittata of met een stukje stokbrood.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)