Courgette uit de oven

Deze heerlijke courgette uit de oven is echt een supersimpel recept. Bijna te simpel om er een blog post aan te wijden, maar ik doe het toch :). Het is namelijk een enorme knaller bij visrecepten. Daarnaast verdient de groente courgette ook een standbeeld, omdat het zo’n veelzijdige, smaakvolle en makkelijk te combineren groente is. Ga jij ook aan de slag met deze courgette uit de oven?


Wat je nodig hebt voor 2 personen:

1 courgette
versgemalen zwarte peper
zeezout
olijfolie extra vergine

Wil je het voor meerdere personen maken, bijvoorbeeld voor tijdens een gezellig etentje? Dan is dit recept natuurlijk heel eenvoudig te verdubbelen. Uiteraard is dit ook mogelijk in het geval van hele stevige honger.

Wat je gaat doen voor courgette uit de oven

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de courgette in hele dunne plakjes en leg deze in een ovenschaal. Strooi er zwarte peper en zeezout over en besprenkel met olijfolie. Eventueel kun je er ook nog wat fijngehakte oregano of tijm overheen strooien met wat gekneusde knoflook. Maar houdt daarbij wel in de gaten wat de smaken van je hoofdgerecht zijn. Tijm smaakt namelijk niet zo lekker bij koriander, om maar een voorbeeldje te noemen 😉

Zet de schaal in de oven voor ongeveer 15-20 minuten, maar houdt het zelf ook in de gaten. Het verschil in dikte kan er voor zorgen dat het gerecht de ene keer sneller gaart dan de andere keer. Als de courgette een mooi goudbruin randje krijgt, zijn ze goed.

Ik zei toch dat het een supersimpel recept was? Toch is deze courgette uit de oven echt het uitproberen waard en zal hij je niet teleurstellen. Deze snelle visgerechten passen er bijvoorbeeld perfect bij, maar omdat courgette zo divers is, zijn er heel veel combinaties mogelijk. Ik zeg alvast ‘eet smakelijk’!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Courgette uit de oven”

  1. Dit recept is dus niet ok!

    Courgette moet je niet dun snijden maar in wat dikkere palkken van ongeveer 8mm dik

    insmeren met olie en gratineren met kaas onder de grill ( bij een oven, hou je dus de deur open)

    te dunnen plakken of de deur dicht, en al je plakjes worden pulp.

    succes

    1. Hi Mick,
      Het is alweer een tijd geleden dat ik dit recept heb gemaakt, maar ik weet nog wel dat toen ik het maakte de schaal perfect uit de oven kwam. Dat kun je zien op de foto die ik zelf heb gemaakt, het resultaat na 15 minuten. Ik ben met je eens dat het niet te lang in de oven moet, want dan wordt het courgettesoep. Het is dus een manier die bij mij goed werkte. Jouw manier is er ook eentje 🙂

  2. Hey, heb dit gerechtje klaargemaakt en is super lekker. Bedankt

  3. Ik heb gegoogeld: “courgette + oven en jouw recept was het resultaat.
    Het was erg lekker en ga dit zeker vaker maken.
    Dus bedankt dat je er toch een receptenblog van hebt gemaakt 🙂

    Ik ben sinds kort pas met verse groentes aan het koken dus alle (simpele) recepten zijn van harte welkom.

    Groetjes Vivian

  4. Gisteren met een eigen twist gemaakt door de plakken in te smeren met een mix van olijfolie, green jalapeno/tomatillo mix (relish) en parika/cayennepoeder. Njammie-njammie

Reacties zijn gesloten.