Courgette uit de oven

Dit bijgerecht is echt supersimpel. Bijna te simpel om er een blog post aan te wijden, maar ik doe het toch :). Want het smaakt namelijk fantastisch bij visgerechten. 

Wat je nodig hebt voor 2 personen:
1 courgette
versgemalen zwarte peper
zeezout
olijfolie extra vergine

Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 180gr. 

Snijd de courgette in hele dunne plakjes en leg deze in een ovenschaal. Strooi er zwarte peper en zeezout over en besprenkel met olijfolie. Eventueel kun je er ook nog wat fijngehakte oregano of tijm overheen strooien met wat gekneusde knoflook. Maar houdt daarbij wel in de gaten wat de smaken van je hoofdgerecht zijn. Tijm smaakt namelijk niet zo lekker bij koriander, om maar een voorbeeldje te noemen 😉

Zet de schaal in de oven voor ongeveer 15-20 minuten. Maar houdt het zelf ook in de gaten. Als de courgette een mooi goudbruin randje krijgt dan zijn ze goed.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Courgette uit de oven”

  1. Dit recept is dus niet ok!

    Courgette moet je niet dun snijden maar in wat dikkere palkken van ongeveer 8mm dik

    insmeren met olie en gratineren met kaas onder de grill ( bij een oven, hou je dus de deur open)

    te dunnen plakken of de deur dicht, en al je plakjes worden pulp.

    succes

    1. Hi Mick,
      Het is alweer een tijd geleden dat ik dit recept heb gemaakt, maar ik weet nog wel dat toen ik het maakte de schaal perfect uit de oven kwam. Dat kun je zien op de foto die ik zelf heb gemaakt, het resultaat na 15 minuten. Ik ben met je eens dat het niet te lang in de oven moet, want dan wordt het courgettesoep. Het is dus een manier die bij mij goed werkte. Jouw manier is er ook eentje 🙂

  2. Ik heb gegoogeld: “courgette + oven en jouw recept was het resultaat.
    Het was erg lekker en ga dit zeker vaker maken.
    Dus bedankt dat je er toch een receptenblog van hebt gemaakt 🙂

    Ik ben sinds kort pas met verse groentes aan het koken dus alle (simpele) recepten zijn van harte welkom.

    Groetjes Vivian