5 snelle visrecepten voor doordeweeks

Hoe vaak staat er een visrecept bij jou op het weekmenu? Een stukje vis als hoofdgerecht vinden wij heerlijk thuis en dat eten we dan ook 1 à 2 keer in de week. In het weekend willen we nog weleens uitpakken, maar doordeweeks hou ik het liever wat simpeler zodat …

Hoe vaak staat er een visrecept bij jou op het weekmenu? Een stukje vis als hoofdgerecht vinden wij heerlijk thuis en dat eten we dan ook 1 à 2 keer in de week. In het weekend willen we nog weleens uitpakken, maar doordeweeks hou ik het liever wat simpeler zodat we snel aan tafel kunnen. Omdat we niet de enigen zijn met drukke werkweken, bedacht ik dit artikel. Zo kan jij ook lekker snel aan tafel en genieten van de lekkerste visrecepten.

Visrecepten voor het hele gezin

Ik hou van visrecepten die veelal ook heel kindvriendelijk zijn. Zo zijn mijn jongens dol op de pasta met zalm en doperwten en de snelle paella met vis. Ik zelf ben verzot op de ovenschotel met kabeljauw, wortel en aardappel omdat ‘ie barst van de smaak én de oven doet al het werk. Het enige wat jij moet doen, is de schotel erin schuiven.

Ach, eigenlijk zijn al deze visrecepten heerlijk! Anders zou ik ze niet delen ;-). En wil je meer inspiratie, neem dan zeker eens een kijkje op deze pagina’s.

De 5 lekkerste en snelste visrecepten op een rij

Als wij een van deze visrecepten eten, probeer ik wel zo goed mogelijk rekening te houden met het seizoen (wat betreft de groenten) en te kijken naar de oorsprong van de vissen. Ik ben groot voorstander van een goed keurmerk en uiteraard ook kwaliteit. Bij het maken van deze visrecepten heb ik daar natuurlijk rekening mee gehouden.

1. Ovenschotel met kabeljauw, wortel en aardappel

Ik begin het overzicht aan snelle visrecepten gelijk met mijn favoriet: de ovenschotel met kabeljauw, wortel en aardappel. De schaal staat zo in de oven en die doet vervolgens het werk. Door de citroen en verse kruiden krijgt het gerecht ontzettend veel smaak.

2. Pasta met warmgerookte zalm en doperwten

Door naar het favoriete visrecept van mijn kinderen: de pasta met zalm, doperwten en nog meer groenten zoals courgette, wortel en cherrytomaten. Door slim te koken ben je hier in 20 minuten mee klaar.

3. Visstoof met krieltjes en bloemkool

In tegenstelling tot bijvoorbeeld een runderstoof kun je doordeweeks wel heel snel een visstoof op tafel toveren. Omdat vis nou eenmaal niet zo lang nodig heeft om te garen. Iedere stevige witvis is geschikt hiervoor, kijk, zoals gezegd, daarvoor ook goed naar het seizoen. Voorbeelden zijn kabeljauw (of skrei), heilbot, zwaardvis, tarbot en roodbaars.

4. Snelle paella met vis

Misschien denk je dat paella niet echt tussen deze snelle visrecepten past. Een paella in 30 minuten? Ja hoor, met dit recept gaat het je lukken. Ik voegde garnalen en octopus toe, maar ook met mosselen of witvis ga je helemaal goed.

5. Zalm met spinazie, zeekraal en saffraansaus

De laatste van mijn snelle visrecepten alweer en dat is deze zalm die op de huid is gebakken en daarna wordt geserveerd met spinazie, zeekraal en saffraansaus. Houd de zalm goed in de gaten als je ‘m bakt en laat het niet te ver doorgaren. Verse zalm mag na het bakken nog mooi lichtroze en iets doorschijnend zijn van binnen.

Bewaar deze snelle visrecepten op Pinterest!

Wil je deze recepten opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Ik houd van visrecepten die ook heel kindvriendelijk zijn. Zo zijn mijn jongens dol op de pasta met zalm en doperwten en de snelle paella met vis. Ik zelf ben verzot op de ovenschotel met kabeljauw, wortel en aardappel omdat ‘ie barst van de smaak én de oven al het werk doet. En op de Zalm met spinazie, zeekraal en saffraansaus. Lees alle makkelijke visrecepten voor het avondeten op mijn website.

Tekst: Francesca

Meer visrecepten? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Meer weten over duurzame vissoorten? Download dan hier de Viswijzer app.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer