Couscous salade met munt, feta en gegrilde kip

Een lichte couscous salade is een welkome afwisseling van zwaardere avondmaaltijden. En zeker als het nog eens zo gepiept is. De inspiratie voor dit gerecht kreeg ik uit Foodies magazine. En met wat toegevoegde eigen inspiratie werd dit een echt Francesca-gerecht. Vol van smaak, licht, gezond en lekker. Wat je …

Een lichte couscous salade is een welkome afwisseling van zwaardere avondmaaltijden. En zeker als het nog eens zo gepiept is. De inspiratie voor dit gerecht kreeg ik uit Foodies magazine. En met wat toegevoegde eigen inspiratie werd dit een echt Francesca-gerecht. Vol van smaak, licht, gezond en lekker.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 2 scharrel kipfilets
– kruidenolie voor de marinade (zie hieronder)
– 500gr couscous
– sap van 1 limoen
– 1 klein sjalotje
– 1/2 komkommer
– 2 lente-uitjes
– 1 handvol munt blaadjes
– 2el Griekse yoghurt
– 100gr feta
– olijfolie
– gemalen zwarte peper
– zeezout

Wat je gaat doen

De kip heb ik de avond van te voren al in de marinade gelegd. Nou had ik toevallig nog een flesje basilicum-rucola olie in de koelkast staan en dat was de basis van mijn marinade. Deze maak je heel eenvoudig. Doe een flinke handvol basilicum en rucola blaadjes in een maatbeker. Schenk hier 100ml goede kwaliteit olijfolie bij en maal daarna helemaal fijn met een staafmixer. Snijd vervolgens de kipfilet in dunne, lange reepjes en schenk hier de kruidenolie over. Nog wat zeezout en peper en daarna goed vermengen met je handen. Laat dit een nacht goed intrekken.

Breng 500ml water aan de kook met een snufje zout en 1 eetlepel olijfolie. Haal de pan van het vuur en roer de couscous erdoor. Laat dit 5 minuten staan met de deksel op de pan en roer de couscous daarna los met een vork. Knijp een halve limoen erboven uit en roer dit door.

Grill in de tussentijd de reepjes kipfilet gaar en bruin in een grillpan.

Snipper de sjalot helemaal fijn, snijd de komkommer in kleine stukjes en snijd de lente-uitjes in dunne ringetjes. Hak de munt blaadjes grof. Doe dit alles in een saladeschaal samen met de Griekse yoghurt. Roer goed door en breng op smaak met zout, peper en limoensap. Je kunt er ook nog een scheut olijfolie door roeren.

Roer als laatste de couscous erdoor. Serveer dit op borden, leg er stukjes gegrilde kip bij en verkruimel er wat feta over. Garneer met blaadjes munt, beetje zwarte peper erover malen en enjoy! Deze salade kun je prima lauwwarm serveren, dat smaakt heerlijk.

Couscous salade met munt, feta en gegrilde kip_2

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca