Cranberry hapjes met brie

Oud en Nieuw staat voor de deur en dan is het tijd voor kleine hapjes! Naast alle zoete oliebollen en appelbeignets is het lekker om wat hartige hapjes te hebben als tegenhanger. Deze cranberry hapjes met brie zijn niet alleen hartig, maar hebben ook iets zuurs en zoets en dat …

Oud en Nieuw staat voor de deur en dan is het tijd voor kleine hapjes! Naast alle zoete oliebollen en appelbeignets is het lekker om wat hartige hapjes te hebben als tegenhanger. Deze cranberry hapjes met brie zijn niet alleen hartig, maar hebben ook iets zuurs en zoets en dat combineert perfect. Je kunt alles van te voren maken en het samenstellen doe je op het laatste moment. Ideaal en succes verzekerd met deze heerlijke hapjes.

Cranberry hapjes met brie_2

Wat je nodig hebt voor circa 16 hapjes

– 300gr cranberries
– 100ml ahornsiroop
– 60ml rode port
– 60ml rode wijnazijn
– 150gr poedersuiker
– 1tl pimentpoeder
– 6el kristalsuiker
– 100gr brie
– ronde crackers
– blaadjes munt om te garneren

Wat je gaat doen

1 dag van te voren
Doe 125gr van de cranberries in een bakje en schenk hier de ahornsiroop bij. Zorg dat de cranberries onder staan en zet het bakje afgedekt een nacht in de koelkast.

De overige 175gr cranberries gaan in een steelpannetje samen met de port, rode wijnazijn, poedersuiker en pimentpoeder. De cranberries moeten net onder staan, schenk er nog een scheutje port of water bij als ze dat nog niet staan. Breng het aan de kook en laat daarna op laag vuur zachtjes pruttelen voor ongeveer 45 minuten. Tussentijds steeds even roeren en klein scheutje water toevoegen als het dreigt droog te koken. Uiteindelijk moet je een dikkige chutney overhouden. Proef de chutney en als je vindt dat deze nog te zuur is dan voeg je wat extra suiker toe. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

2 uur van te voren
Laat de cranberries met de ahornsiroop uitlekken in een vergiet. Bekleed een bakblik met bakpapier en zet deze klaar op het aanrecht. Zet daarnaast een plat bord met de kristalsuiker. Rol nu vervolgens iedere cranberry door de suiker totdat ze een mooi gesuikerd laagje hebben. Leg ze te drogen op het bakpapier, na ongeveer 1,5 uur zijn ze droog en hard. Proef maar eens!

Cranberry hapjes met brie_3

vlak voor het serveren
Snijd dunne plakjes van de brie die passen op de cracker. Besmeer vervolgens de crackers met een volle theelepel van de cranberry chutney. Leg hier een plakje brie op en garneer met gesuikerde cranberries en een blaadje munt. Serveer direct.

Tip: heb je nog cranberry chutney over? Dat smaakt heerlijk bij een stukje gegrild vlees. En de gesuikerde cranberries doen het heel goed in je ochtend muesli ­čÖé

Kijk hier voor meer Oud en Nieuw hapjes!

Thanks Yummy Mummy Kitchen voor de inspiratie.

Categorie├źn

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer