Cranberry compote met amarene kersen en port

Wat serveer ik dit jaar tijdens het Kerstavond diner bij de Wagyu ossenhaas uit de oven? Onder andere deze bijzondere cranberry compote.

Wat je nodig hebt voor circa 500ml:
125ml port
125ml moutazijn of rode wijn azijn
350gr bevroren cranberry’s
200gr amarene kersen (te koop bij de delicatessenzaak of groothandel zoals een Sligro)
200gr poedersuiker
1tl pimentpoeder

Wat je gaat doen:
Doe de port, azijn, cranberry’s, kersen, suiker en piment in een medium pannetje. Breng dit aan de kook en laat op een laag vuur koken terwijl je roert voor 1-2 minuten. Daarna vuur omhoog en laten inkoken terwijl je af en toe roert, voor 12-15 minuten of totdat het dikker is geworden. Als de compote naar jouw smaak te zoet is, voeg dan nog een klein beetje azijn toe.

Laat de compote afkoelen en serveer koud of op kamertemperatuur bij het vlees.

cranberry_compot_met_amarene_kersen_en_port

Thanks Donna Hay voor de inspiratie

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Cranberry compote met amarene kersen en port”

  1. Hallo Francesca,

    Is dit recept ook lekker voor bij gesmolten kaas op stokbrood? Zoals brie?

    Groetjes Georgina

Reacties zijn gesloten.