Crumble met cranberries en blauwe bessen

Deze week mochten jullie kiezen op Facebook welk recept ik als eerste zou posten. Jullie gingen massaal voor deze crumble met cranberries en blauwe bessen! Dit is een echte winter crumble, als er vol aanbod is van verse cranberries. Gecombineerd met blauwe bessen krijg je een heerlijke combi van zuur …

Deze week mochten jullie kiezen op Facebook welk recept ik als eerste zou posten. Jullie gingen massaal voor deze crumble met cranberries en blauwe bessen! Dit is een echte winter crumble, als er vol aanbod is van verse cranberries. Gecombineerd met blauwe bessen krijg je een heerlijke combi van zuur en zoet zacht fruit met een laagje crunchy crumble. Ik serveerde de crumble met lobbig geklopte room met vanille.

Wat je nodig hebt voor 4 personen:
– 200gr bloem, gezeefd
– 200gr bruine suiker
– 150gr ongezouten boter, op kamertemperatuur en in blokjes
– 200gr verse cranberries
– 200gr blauwe bessen
– nog wat extra bloem en boter
– 200ml slagroom
– 1tl vanille extract en 1 zakje vanillesuiker

Crumble met cranberries en blauwe bessen_2

Wat je gaat doen:
Verwarm de oven voor op 180gr.

Meng de bloem en 150gr bruine suiker door elkaar in een kom. Meng vervolgens de blokjes boter met je vingertoppen erdoor. Dit doe je heel losjes (dus niet gaan kneden). Als alle boter vermengd is, houd je uiteindelijk droge kruimels over. Je crumble is dan klaar.

Neem een ronde ovenschaal en doe hier de cranberries en blauwe bessen in. Strooi er 50gr bruine suiker en een eetlepel bloem over en meng dit door elkaar. Vervolgens verdeel je de crumble erover. Sluit het fruit helemaal af, alsof het een dak is.

Zet de ovenschaal voor 30-40 minuten in de oven totdat de crumble een goudbruin korstje heeft en het fruit helemaal zacht is.

In de tussentijd klop je de slagroom lobbig met de vanille extract en vanillesuiker. Serveer de crumble warm met een flinke dot vanilleroom.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)