Curry met kip, pompoen en garam massala

Het werd wel weer eens tijd voor een nieuw curry recept. Dus daarom deel ik vandaag mijn curry met kip, pompoen en garam massala maar al te graag met jullie, want het is een hele fijne! Én geschikt voor het hele gezin omdat dit voor de verandering eens geen pittige curry is, maar wel zoet en kruidig door de pompoen en heerlijke garam massala. Geniet ervan!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 2 el bakolijfolie
  • 4 kipdrumsticks (ca. 600 gr)
  • 1 ui, gesnipperd
  • zeezout
  • 2 tl garam massala
  • 400 gr pompoenblokjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/2 el gemberpasta
  • 250 ml kippenbouillon
  • 20 ml slagroom
  • 300 ml tomatenpulp (3/4 blik)
  • paar takjes verse koriander, grofgehakt
  • 4 el yoghurt
  • 1 naan
  • rijst of krieltjes

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten pruttelen

  1. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Braad de kipdrumsticks op medium tot hoog vuur even kort rondom bruin aan.

  2. Haal de kipdrumsticks uit de pan. Fruit in dezelfde pan de ui met een snuf zout en de garam massala aan.

  3. Voeg de pompoenblokjes, tomatenpuree en gemberpasta toe en bak voor 2 minuten mee.

  4. Doe de kipdrumsticks terug in de pan en voeg de kippenbouillon, slagroom en tomatenpulp toe. Zet het vuur lager en laat 40 minuten pruttelen. Keer op de helft van de tijd de drumsticks om.

  5. Haal na 40 minuten de kipdrumsticks uit de pan, laat even afkoelen en pluk de kip. De botjes en het vel gooi je weg.

  6. Zet het vuur wat hoger om de saus in te laten koken en pureer de pompoen met een pureestamper.

  7. Doe de kip er weer bij en warm het geheel nog even door. Garneer met wat verse koriander en een lepel yoghurt. Serveer met naan en rijst of krieltjes om er een volwaardige maaltijd van te maken.

Tip: wil je liever toch wat meer pit in de curry? Voeg dan naar smaak wat chilivlokken toe bij stap 6. 

Laat me vooral even weten in een reactie of het gesmaakt heeft! Wat zijn jullie favoriete curry’s?

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Curry met kip, pompoen en garam massala”

  1. Gisteren gemaakt, de pittige variant met chili vlokken. Heerlijk! Ziet er mooi uit op het bord.

  2. Hallo!

    Ik wil dit gerecht graag maken.
    Denk je dat dit ook een dag vantevoren kan??

    Groet!
    Marjolein

    1. Dat kan zeker! Gewoon weer even rustig laten opwarmen in de pan wanneer je het wilt gaan eten 🙂

  3. Dit ziet er lekker uit! Kan ik in plaats van gemberpasta ook verse gember of poeder gebruiken?

  4. Wat heeeeeeerlijk! Gisteren gemaakt en was echt top. Nog wat chili vlokken gebruikt die het wel af maakten. Heb het recept aangehouden en gebruikt voor 2 personen en gegeten met 2 mini naanbroodjes, was precies goed! M’n vriend moet er dan wel wat rijst bij hebben nog, maar ik niet.

  5. Heb dit gerecht gisteren gemaakt, vandaag gegeten: wat heerlijk was het! En inderdaad niet pittig, dus voor iedereen geschikt!

  6. Afgelopen weekend voor mijn mannen en schoondochters dit heerlijke kruidige recept gemaakt, Voor het eerst een gerecht met pompoen en iedereen vond het heerlijk. Voor degene die het gerecht wat pittiger wil maken kunnen de chili vlokken er zeker overheen, maar het is een heerlijk kruidig gerecht en de geur in de keuken is zalig!

Reacties zijn gesloten.