De eerste keer dat ik deze dahl thuis maakte, heb ik een half uur gediscussieerd met mijn Mr. omdat hij vond dat dit geen dahl was. Toen wist ik nog niet dat de Surinaamse dahl anders is als mijn versie, die geïnspireerd is op de Indiase keuken. Half mopperend stak hij zijn lepel in het kommetje en gaf na een paar happen wel toe dat deze ook heel lekker was. “Maar niet zo lekker als mijn moeders dahl”, jullie begrijpen dus wel dat ik haar recept nog ga ontfutselen.
Tot die tijd heb ik voor jullie het heerlijke (ja echt, niet luisteren naar die Surinaamse mopperdoos van me) recept van deze dahl met pompoen uitgewerkt. Normaal zit er vaak spinazie doorheen, maar ik wilde een herfstig tintje aan het gerecht geven en dat werd pompoen.
Lijkt me heerlijk, maar moet je die linzen eerst weken?
Nee, dat hoeft met rode splitlinzen niet, die vallen vanzelf uit elkaar.
Hoi Francesca! Lijkt me best lekker! Maar ik ben nu heel benieuwd naar wát het verschil is tussen Surinaamse & Indiase Dahl… De linzensoort die je gebruikt? Of wat je erbij serveert? Groetjes!
De linzen zijn hetzelfde, maar het gaat vooral om de specerijen geloof ik. Maar ik moet hiervoor nog een keer in de leer bij mijn schoonmoeder.
Ziet er lekker uit. Nu heb ik vandaag gele splitlinzen gekocht en zoek daar een lekker recept bij. Kan ik in dit recept de gele splitlinzen gebruiken i.p.v. de rode? Is er smaakverschil?
Ja hoor, kan. Is ietsje zoeter, maar lekker.