Nog geen stemmen

Bonensoep met pompoen en currypasta

45 min
Soep
Vegan

Voor de liefhebbers van bonensoep heb ik vandaag een hele lekkere variant in de aanbieding. Ik maakte namelijk een bonensoep met geroosterde pompoen en currypasta en die was me toch lekker. Boordevol groenten en peulvruchten, een heerlijk begin van de week. En met de kliekjes kun je de volgende dag …

Voor de liefhebbers van bonensoep heb ik vandaag een hele lekkere variant in de aanbieding. Ik maakte namelijk een bonensoep met geroosterde pompoen en currypasta en die was me toch lekker. Boordevol groenten en peulvruchten, een heerlijk begin van de week. En met de kliekjes kun je de volgende dag ook goed lunchen. Geniet ervan!

Wil je tijd besparen? Koop dan voorgesneden blokjes pompoen die je roostert in de oven, dan is 15 – 20 minuten genoeg.

Kijk hier voor meer recepten met bonen.

Ingrediënten

  • 1 flespompoen
  • 80 gr milde currypasta, bijvoorbeeld van Patak’s
  • zonnebloemolie
  • 1 flinke ui, gesnipperd
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes
  • 1 l groentebouillon
  • 400 gr zwarte bonen, afgespoeld
  • 310 gr bruine bonen of rode kidneybonen
  • zout
  • optioneel: verse bladspinazie
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  • Snijd de flespompoen in plakken, met schil en al, en verwijder de pitten. Meng 2 theelepels currypasta met 2 eetlepels zonnebloemolie en smeer daar de plakken mee in. Leg de plakken op het bakpapier en rooster ze 30 minuten in de oven.
  • Verhit een soeppan met 2 eetlepels zonnebloemolie. Fruit de ui hierin met de rest van de currypasta. Voeg de tomatenblokjes toe en bak nog 1 minuut. Schenk de groentebouillon in de pan en roer de bonen erdoor. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Haal de pompoen uit de oven en snijd de schillen eraf. Snijd de pompoen grof en voeg toe aan de soep. Laat nog 5 minuten pruttelen en breng eventueel extra op smaak met zout.
  • Voor de liefhebbers voeg je nog een hand bladspinazie toe aan de bonensoep vlak voordat je ‘m serveert.

Notities

  • Dit is een maaltijdsoep voor 4 personen.
  • Bereiding: 45 minuten (of 30 minuten met blokjes pompoen uit het koelschap).

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)