Stamppot met pompoen, snijbiet en linzen

Vandaag heb ik voor jullie een heerlijke stamppot met pompoen, snijbiet en linzen gemaakt, die ook nog eens volledig plantaardig is. Bomvol smaak door de toevoeging van gerookt paprikapoeder, rozemarijn en ingekookte appelciderazijn. Wij hebben echt enorm gesmuld van deze stamppot, de smaak is heel romig en intens. De snijbiet

Vegan paté met pistache

Paté is een heerlijke aanvulling tijdens een borrel of als start van een etentje. In de decembermaand zijn er tal van zalige patésoorten verkrijgbaar. Maar als je vegetarisch eet, zijn deze niet aan je besteed. Ik besloot daarom een vegetarische paté te maken die uiteindelijk zelfs compleet plantaardig werd. Deze

Samen eten #6: Koken tijdens de Ramadan met Hilal

Afgelopen maand was de Ramadan en ik heb voor het eerst in mijn leven een dag gevast. Op verzoek van Jessey, ons oudste kind, die graag een dag wilde ervaren hoe dat is. Dus wij gevast, mijn Mr. ook die er wel ervaring mee heeft, en ik vond het uiteindelijk

Samen eten #5: Snel Surinaams koken met Sandra

Zodra iemand bij mij aankomt met kant-en-klare Surinaamse producten en gerechten begin ik vrijwel direct te fronsen. Tot op heden is er weinig van succesvol bij ons thuis door de smaaktest gekomen en was ik geen ster in snel Surinaams koken. Tot ik de specerijenpasta’s van Sorgh & Hoop ontdekte,

Courgette lasagne met linzen en Parmezaanse kaas

Lasagne maak je traditioneel met dunne pastavellen, maar feitelijk kun je lasagne van alles maken. Zo heb ik weleens wontonvellen en tortilla wraps gebruikt, maar ook plakken knolselderij en aubergine zijn favoriet in dit huishouden. Vandaag maak ik weer laagjes met groenten en is de courgette aan de beurt! Ik

Geroosterde hele bloemkool met linzensalade

Bloemkool leent zich uitstekend om langzaam te garen in de oven en krijgt daardoor een heerlijke smaak. Voor deze geroosterde hele bloemkool gebruikte ik diverse specerijen zoals kardemom, paprika en piment met olie en tomatenpuree. En daarna deed de oven de rest van het werk. Voor de linzensalade stoofde ik

Meer koken met bonen? Ik geef je handige tips!

Dat het een goed idee is om meer bonen toe te voegen aan je maaltijden is inmiddels algemeen bekend. Ze zijn voedzaam, zitten vol vezels en eiwitten, je kunt er eindeloos mee variëren en, niet geheel onbelangrijk, ze zijn erg lekker. Maar welke bonen zijn er dan allemaal en hoe

10x peulvruchten in de hoofdrol

Peulvruchten is een verzamelnaam voor alles wat groeit met zaden erin, peulen met zaden dus. Dan hebben we het bijvoorbeeld over bruine bonen, doperwten, linzen, kikkererwten, cannellini bonen, kouseband, sperziebonen, spliterwten en ga zo maar door. Meestal eten we alleen de zaden, maar soms ook met peul en al. Zoals

Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)