Dank je wel 2017 + de mooiste bloopers!

Traditioneel eindig ik het jaar altijd met mijn terugblik op de dingen waar ik trots op ben, zowel privé als met Francesca Kookt. Zo ook vandaag en het was een feest om terug te kijken naar het afgelopen jaar, vooral toen ik alle babyfoto’s van Zayne weer aan het bekijken …

Traditioneel eindig ik het jaar altijd met mijn terugblik op de dingen waar ik trots op ben, zowel privé als met Francesca Kookt. Zo ook vandaag en het was een feest om terug te kijken naar het afgelopen jaar, vooral toen ik alle babyfoto’s van Zayne weer aan het bekijken was. Zijn geboorte is met stip op 1 het mooiste moment van het jaar en is gelijk de gebeurtenis waar bijna het hele jaar om draaide. Het lieve, kleine frummeltje maakte ons gezin compleet en mij nog meer ‘mama’.

Januari

In januari was ik hoogzwanger en kon ik niet op mijn reet blijven zitten, zelfs met de enorme buik waar ik mee rond hobbelde. Tijdens mijn verlof ging ik veel lunchen en dook ook nog vaak de keuken in. Gewoon omdat ik er zin in had en toen maakte ik nog de lekkerste gerechten, zoals bijvoorbeeld deze boeuf bourguignon.

De boeuf bourguignon was nog maar net afgekoeld en toen werd een paar uur later, op 24 januari, Zayne al geboren. Ook in een paar uur trouwens, want het duurde letterlijk 2 uur na de eerste wee dat hij op de wereld kwam. Ik kan nog duizend babyfoto’s laten zien hier, maar ga er maar vanuit dat we de rest van januari alleen maar aan het knuffelen waren. En tussendoor probeerden we te slapen, maar dat terzijde. Die slapeloze nachten vergeet je vrij snel.

Februari

De maand draaide om Zayne, maar het was ook de maand waarin Jessey 6 werd en we voor het eerst met z’n allen gingen lunchen. Ik herstelde goed en at alles wat los en vast zat. Met bloggen was ik helemaal niet bezig, ik zat echt op een blauwe wolk. Als ik eraan terugdenk geniet ik nog mateloos van deze maand.

Maart

In maart had ik nog steeds verlof, maar langzaamaan begon ik ook weer een beetje te leven en werken. Ik ging meer op pad en er werd steeds vaker gekookt. Ter voorbereiding op Pasen en omdat Dominique voor 6 weken naar Vietnam en Cambodja zou vertrekken. Het was ook de maand waarin ik begon met mijn 6 maanden-plan van Personal Body Plan. Het werd tijd om niet alleen de kilo’s van de tweede zwangerschap, maar ook die van de eerste weg te werken.

April

Ik ging voor het eerst weer op een ‘blog uitje’ met mijn foodblogvriendinnen in Amsterdam. En toen begon het werkende leven weer echt, eigenlijk een maand te vroeg. Maar dat was mijn eigen schuld, omdat ik vooraf niet zo slim had nagedacht. Ik dacht dat ik wel weer aan de slag kon tijdens de afwezigheid van Dominique en met een baby thuis. Niets was minder maar, deze maand viel me enorm zwaar en ik moest af en toe wel even een traantje laten. Met Zayne nog thuis en enorm veel deadlines was het eigenlijk niet te doen, de keerzijde van het ondernemerschap. Het was dat ik vriendinnetje Bo had die me een maand heeft meegeholpen, anders had ik de maand niet overleefd denk ik. Alhoewel dat er op de foto’s niet zo uitziet geloof ik ;-). We deden deze maand namelijk ook heel veel leuke dingen met familie en vrienden.

Mei

De zon ging schijnen, Dominique kwam weer terug van haar lange reis en ik zat veel lekkerder in mijn vel deze maand! Er werd achter de schermen heel veel geschreven en gekookt voor de Eetkalender en daarnaast was er tijd voor leuke dingen. Ik ging een week op vakantie met de familie naar de Ardennen, ging een weekendje weg met The Mr. om het Gin Festival te bezoeken en te dineren bij Rijks. En ik was aanwezig bij misschien wel een van de leukste evenementen van het jaar. Een diner in de stal van Piet van den Berg van mijn favoriete restaurant Hofstede Meerzigt. Wat een beleving om tussen de koeien te eten en daar ook gelijk te leren hoe de beesten opgroeien. Het was ook de maand van de kookdemo’s, want ik gaf onder andere een demo bij IKEA Delft en bij het Van Gas Los festival in Amsterdam, geweldig leuk om te doen. Ook stond ik nog met een prachtig artikel in het AD!

Juni

Keihard werken aan de Eetkalender deze maand! Mijn deel van het werk moest voor de zomervakantie af en dat was even buffelen. Maar het is gelukt. Het was een heerlijke maand met heel veel zon en daar genoten we van. Met ijsjes, een Boschendal picknick en diverse foodtruckevents die ik met mijn mannen bezocht. Ook kookte ik deze maand met Niven Kunz, jureerde een kinderkookevent bij Hofhouse en was aanwezig bij de opening van het mosselseizoen in Yerseke waarbij we mosselen aten op een zandbank. Wat een ervaring! In het magazine Smult verscheen mijn eerste eigen publicatie waarvoor ik drie recepten met eend had ontwikkeld en Baby Zayne at deze maand voor het eerst zijn eerste hapjes en dat was feest.

Juli

De eerste twee weken van juli waren schreeuwend druk met de vijfde editie van Kids Culinair Zoetermeer, voor ons de laatste keer dat we het georganiseerd hebben. Ik ging naar Rotterdam met mijn team voor een uitje waarbij we ons letterlijk en figuurlijk een weg door de stad hebben gegeten, we deden nog een grote fotoshoot en ik moest keihard doorwerken om al mijn werk af te krijgen voordat ik met mijn mannen naar Portugal ging voor onze roadtrip van een maand. Maar dat was het allemaal waard! Mijn grote liefde was trouwens ook nog jarig en dat vierden we goed!

Zomervakantie

Van half juli t/m half augustus gingen we naar Portugal voor een maand. Al road trippend van het Noorden naar het Zuiden en dat was echt waanzinnig. Wat hebben we genoten van elkaar en het land. Inmiddels kan ik wel zeggen dat Portugal mijn favoriete vakantiebestemming is met ons gezin. In 2018 ga ik jullie nog meer vertellen over onze reis!

Augustus

Tijdens onze vakantie was er door het Eetkalender team (Toppers Dominique, Bo en Wendy) heel hard doorgewerkt aan de Eetkalender en bij thuiskomst kon ik gaan corrigeren voordat we alles zouden gaan aanleveren bij de drukker in september. Dat was nog best heel veel werk en er moesten ook nog wat recepten gekookt worden voor een extra check en foto. Mijn Mr. vertelde me gisteren nog dat ik enorm perfectionistisch ben en dat ik daarom meer tijd moet inplannen voor projecten zoals bijvoorbeeld deze. Ik moest schoorvoetend toegeven dat hij daar gelijk in heeft, want ook de correctieronde van de Eetkalender duurde weer langer dan ik verwacht had 😉 Tussendoor genoten we nog van een paar mooie zonnige dagen in eigen stad.

September

Bo vertrok deze maand naar Curaçao voor een geweldig perstrip om alle culinaire geheimen van het eiland te ontdekken. Een reis die ik normaal heel graag zelf had gedaan, maar ik wilde nog niet zo lang bij mijn baby weg zijn. Al haar ontdekkingen kunnen jullie trouwens hier lezen. In de tussentijd at ik pizza, opende de nieuwe groene tuin van een Kibeo vestiging in Dordrecht, kookte heel veel potjes eten voor Zayne en ging vrolijk verder met de laatste correcties op de Eetkalender (ja echt, dat ding was nog steeds niet klaar!). Ik ontmoette deze maand ook Jonathan Klaassen die onderdeel van ons team is geworden als voedingsdeskundige. Ben ik heel blij mee, want met zijn no-nonsense aanpak voegt hij nu echt iets toe aan onze artikelen als het gaat over voeding. Er was ook weer tijd voor leuke dingen, zo ging ik varen met de jongens, uit eten met the Mr., naar de Fine Food Farm van Lindenhoff met Dominique en er werd heel veel gekookt in onze testkeuken.

Oktober

Het was een reislustige maand! Dominique vertrok naar Frankrijk om Montpellier en Sète culinair te ontdekken en ik reisde naar Elba met de mannen om daar de 75-jarige verjaardag van mijn mama te vieren. Oh, zelf was ik trouwens ook jarig! In 2018 word ik gewoon 40, mijlpaaltje weer hoor. Verder werd er enorm veel gekookt deze maand, want we fotografeerden 50 kerstrecepten voor ons eerste online kerstmagazine. De fotografie deed ik deze keer ook helemaal zelf, wat een mooi avontuur en ik ben razend trots op het eindresultaat. In de tussentijd rolde de Eetkalender van de persen bij de drukker en waren jullie met smart aan het wachten op alle pre-orders die besteld waren. Echt te gek.

November

Schrijven, schrijven, schrijven…dat is wat er deze maand gebeurde! Ik schreef alle teksten voor het online kerstmagazine en was daarnaast bezig met de afronding van het Winter Wonder Blend project dat ik samen met Green Gypsy Spices deed: de ontwikkeling van mijn allereerste eigen specerijenblend! En verder was ik ziek, in mijn herinnering ben ik bijna de hele maand november grieperig geweest en volgens mij was dat ook zo. Als de kids een snotneus kregen, was ik vervolgens aan de beurt maar dan drie keer zo hard. Maar de griep kreeg me niet klein, met mijn permanente snotneus ging ik gewoon op stap. Zo herintroduceerden the Mr. en ik weer onze donderdagmiddaglunch samen. Heerlijk om even samen op stap te zijn, zelfs als hij steeds zijn vinger in beeld brengt als ik een foto wil maken van het eten 😉 De bestelde Eetkalenders ploften bij iedereen op de mat en verder waren de Sinterklaas- en kerstvoorbereidingen in volle gang. De drukste maand van het jaar stond voor de deur!

December

Niet normaal druk, dat is de beste beschrijving die ik voor deze maand kan verzinnen. Maar december is daarnaast ook een van de meest gezellige maanden van het jaar, dus dan is de drukte prima te handelen! We vierden Sinterklaas, ook op de blog, lanceerden ons online kerstmagazine en de Winter Wonder Blend, en waren helemaal klaar voor de kerstdrukte. Op een gegeven moment waren er gewoon 25.000 bezoekers per dag op de site. Wauw, niet normaal meer! Kerst vierden we zelf ook goed, met vrienden en familie. Heerlijk ontspannen. Ook had ik deze maand de eerste Surinaamse kookdag met Sabrina, samen zijn we de authentieke Surinaamse recepten aan het testen voor het e-book wat volgend jaar verschijnt. En wie weet wordt het wel een ‘echt’ boek, daar zijn we nu hard mee bezig!

Dit was mijn jaar. Het was bijzonder en vol nieuw leven, een jaar dat me veel heeft geleerd over mezelf. Met veel pieken, maar soms ook echt dalen. Ik ben gelukkig dat ik alles heb mogen meemaken en weet veel beter hoe ik de dingen wil aanpakken in 2018. Ik ga er weer voor! Dank jullie wel voor het vertrouwen, de lieve en leuke berichten, het koken van de recepten en het enthousiasme. En ik wens jullie al het moois voor het nieuwe jaar!

OH WACHT, IK VERGEET IETS!

Ik vind namelijk dat we meer moeten lachen hier en daarom leek het me mooi om het jaar te eindigen met mijn eigen bloopers, dat waren er namelijk flink wat 😉 Komen ze!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)