De favoriete restaurants van Francesca Kookt

Uit eten gaan is een van mijn grootste hobby’s. Van een heerlijk diner met mijn man, gezin, familie of vrienden word ik ontzettend blij. En aangezien ik ook heel graag nieuwe gerechten proef, zal het je niet verbazen dat ik regelmatig nieuwe restaurants bezoek. Ik heb alleen niet altijd tijd …

Uit eten gaan is een van mijn grootste hobby’s. Van een heerlijk diner met mijn man, gezin, familie of vrienden word ik ontzettend blij. En aangezien ik ook heel graag nieuwe gerechten proef, zal het je niet verbazen dat ik regelmatig nieuwe restaurants bezoek. Ik heb alleen niet altijd tijd om reviews te schrijven en daarom ga ik vanaf nu dit overzicht met de favoriete restaurants van Francesca Kookt bijhouden. Iedere maand zal ik de lijst updaten met mijn recente ontdekkingen zodat deze voor jullie altijd up-to-date is. Geniet van mijn ontdekkingen en eet smakelijk bij mijn favoriete restaurants!

Versie 1, mei 2022: Voor nu zijn het de favorieten in Zuid-Holland, maar die vul ik snel aan met mijn favorieten uit andere delen van Nederland.

Berkel en Rodenrijs

 • Pasto – Zalige Italiaanse gerechten en perfecte pizza’s.

Den Haag

 • Capriole Café – Casual lunch aan het water en stijlvolle diners met lokale, seizoensgebonden producten. Ook veel plantaardige opties op de kaart.
 • D-Cuisine – Fusion Aziatisch-Franse keuken met zalige gerechten om te delen en perfecte bediening.
 • Full Moon City – Authentieke Cantonese keuken en dim sum in het Haagse Chinatown.
 • Kyatcha – Geweldige sushi en Japanse gerechten.
 • Little V – Vietnamese gerechten voor lunch en diner.
 • Pazze & Pizze – Romeinse pizza al taglio.
 • Portfolio – Minimalistisch, gastronomisch restaurant met op Azië geïnspireerde seizoensgerechten.
 • The Harbour Club – Fusion en visgerechten in de Binckhorst. Met een geweldig uitzicht vanaf het riante dakterras.
 • Warung Mini – Voor Javaans-Surinaamse gerechten, zowel lunch als diner. Ik word hier altijd blij.
 • Waterproef – Terwijl ik dit typ, realiseer ik me dat ik al veel te lang niet bij deze parel in de Jachthaven van Scheveningen heb gegeten. Prachtige visgerechten, gigantische vinotheek, heerlijk terras en fijne bediening.
 • Zitoun – Mediterraans Tunesische gerechten die met veel liefde worden gemaakt door chef Mo.

Leidschendam

 • Bij Erik – Ga voor een culinaire avond in dit knusse restaurant en kies het aantal gewenste gangen uit het seizoensgebonden menu. Wij hebben hier zwaar genoten van alle culinaire parels.

Nootdorp

 • Calva – Een van mijn meest recente ontdekkingen. Prachtige zaak waar je lekker ongedwongen zit. Laat je verrassen door een selectie uit het menu, ieder gerecht was tot in perfectie uitgevoerd.

Wateringen 

 • Triptyque – Het prachtige restaurant van Niven en Virginie in het oude Raadhuis. Niven kookt volgens de 80-20 filosofie met groenten uit het Westland en overige lokale, seizoensgebonden ingrediënten. Verbluffende creaties die excelleren in smaak en presentatie.

Zoetermeer

 • Blackbird Bakery – Voor een koffie of zuurdesembroodje ‘to go’, lekkers voor thuis of een relaxte lunch in de zon op het terras.
 • Di Niente – Voor een espresso in de ochtend, Italiaanse lunch, aperitivo in de namiddag of aanschuifdiner op vrijdagavond.
 • Hofstede Meerzigt – Al ruim 10 jaar lang een van mijn grootste favorieten! Voor een culinair verrassend diner van chef Alain met perfect bijpassende wijnen van sommelier Sermad. Ook heerlijk om te lunchen en als de zon schijnt, kan dit op het prachtige terras.
 • Smaak & Vermaak – Maandelijks wisselend gastronomisch menu met altijd verrassende smaken. Ben ook erg gecharmeerd van de inrichting, je eet bijna in de keuken en de sfeer is heel intiem.
Lunch op het terras bij Hofstede Meerzigt. Daar word ik blij van!

Tekst: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer