De Kleine Chef: alles om te koken met kinderen

In de jaren dat ik nu kook met kinderen ben ik steeds op zoek geweest naar een winkel of webshop waar ze kinderkookgerei verkopen. En dat was niet altijd makkelijk. Want vaak worden er wel een paar dingetjes verkocht, maar is het assortiment niet erg uitgebreid. Tot een paar weken geleden toen ik benaderd werd door De Kleine Chef, een nieuwe webshop die volledig is gespecialiseerd in alles om te koken met kinderen. Mijn nieuwsgierigheid was groot en ik ging gelijk eens kijken in hun shop. Geweldig! Eindelijk een online winkel waar ik alles kan vinden; veilige messen, kookschorten, bakvormpjes en een uitgebreide collectie aan kinderkookboeken.

De Kleine Chef_2

Over De Kleine Chef

Sjoerd en Ingrid, 2 kookgekke ouders, zijn de drijvende kracht achter De Kleine Chef. Zij hebben een filosofie over samen koken met kinderen die volledig aansluit bij mijn visie. Dit is wat zij erover zeggen op hun site:

Samen koken en bakken.  Soep maken of stoofvlees. Brood en koekjes bakken op een regenachtige zondag. In oktober jam maken. Taarten versieren met prinsessen of piraten. Samen tijd besteden in  de keuken is leuk, gezellig én leerzaam.

Door te koken en te bakken leren kinderen over de oorsprong van eten en leren waar hun dagelijkse kost vandaan komt. Hoe wordt brood gemaakt? Melk komt niet uit de fabriek, maar van de koe. En koken met de seizoenen mee, met producten uit de regio.
Daarnaast leren kinderen samenwerken, vooruit denken en oefenen ze fijne motoriek.

Ook zij kwamen erachter dat er veel nuttige en leuke producten op de markt zijn gebracht voor kinderen om te koken, maar dat er nog geen plek was waar die allemaal samen kwamen. En zo was De Kleine Chef geboren: alles voor de kleine kok in 1 website die licht, vrolijk en overzichtelijk is.

Wat kun je er allemaal vinden

Op De Kleine Chef vind je veel producten om te kunnen bakken. Van cupcake tot lolly, overal is wel een vormpje voor. Er zijn ook bijzonder vormen, wat denk je bijvoorbeeld van een robotcake of een heuse piratenboot. En natuurlijk hebben ze ook alles in huis om te decoreren.

De Kleine Chef_3

De koekjesvormen collectie is gigantisch. Bedenk maar een koekje en waarschijnlijk hebben ze er wel een vormpje voor! Nieuw voor mij waren de 3D koekjes. Daar lees je hieronder meer over.

De Kleine Chef_4

Iedere kleine kok vindt het fantastisch om er ook uit te zien als een echte chef. In de categorie schorten & mutsen vind je een uitgebreide collectie aan kokskleding speciaal voor kinderen. Of ze nou een robot, fee of dinosaurus willen zijn.

De Kleine Chef_5

Uiteraard mogen de kinderkookboeken niet ontbreken. Van het Donald Duck kookboek, De Kleine Vegetariër tot de Zilveren Lepel voor Kinderen. Of je kind nou net leert koken of sterrenkok wil worden.

De Kleine Chef_6

En dan de tools sectie, eindelijk een webshop die echte veilige messen voor kinderen heeft. Met vingerbeschermer! Ik heb er eentje in mijn bezit en ik kan de kleine kokkies nu met gerust hart laten snijden. Ze zijn niet goedkoop, maar ik vind het een van de beste investeringen om te doen als je kind graag kookt. Ze leren er goed mee snijden en je hoeft niet constant met de EHBO kit klaar te staan. Het mes van Opinel is van bijzonder goede kwaliteit en kost samen met de vingerbeschermer € 29,90. Je kunt de vingerbeschermer ook los bestellen voor € 3,50.

De Kleine Chef_7

Aan de slag!

Geen review zonder zelf wat producten uitgeprobeerd te hebben. Naast het veilige mes gingen we aan de slag met de 3D dinosaurus koekjes. Aangezien mijn peuter nog iets te jong is om te bakken (lees: hij heeft het geduld er nog niet voor), ging ik samen met mijn nichtje aan de slag. Met een prachtige muts op en het fee schort aan was ze er helemaal klaar voor.

De Kleine Chef_8

Eerst maakten we samen het koekjesdeeg. Met een makkelijk recept zodat ze zelf kon roeren en kneden. Het deeg uitrollen deed ze ook helemaal zelfstandig, met opperste concentratie. En toen was het tijd voor het uitsteken. Voor de 3D koekjes steek je verschillende onderdelen uit. Twee verschillende vormpjes voor het lijf en een vormpje voor de poten. Iedere dinosaurus bestaat uit 4 verschillende koekjes die je eerst 10 minuten in de oven bakt en daarna in elkaar steekt. Erg leuk om te doen met kinderen! Kleine tip: omdat de koekjes iets uitlopen tijdens het bakken, gebeurt het soms dat de koekjes van het lijf net niet helemaal passen in de pootjes. Pak dan een scherp mesje en snijdt een dun reepje koek weg. Daarna past het perfect. Ik ben fan van de 3D koekjes, die gaan we vast nog vaker gebruiken met feestjes en partijen. Een set met de bakvormen kost € 9,95.

Francesca’s eindoordeel

Ik word helemaal blij van de collectie van De Kleine Chef, eindelijk een webshop waar ik alles bij elkaar kan vinden. Heb je kinderen die houden van koken en staan jullie vaak samen in de keuken? Dan is een bezoekje zeker de moeite waard.

Vraagje voor de ouders die vaak koken met hun kinderen: wat vinden jullie nou een echt handig kinderkookproduct wat je nog niet eerder hebt kunnen vinden?

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Disclaimer: voor deze review heb ik producten ontvangen van De Kleine Chef. De review is naar eigen inzicht geschreven, oftewel volledig mijn eigen mening.

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer