De lekkerste hotspots voor een weekend Deventer

Samen met onze kinderen gingen we naar Overijssel voor een weekend Deventer en naast leuke dingen met de kinderen ontdekten we ook heel veel lekkere hotspots in deze mooie stad! Vandaag deel ik meer dan 25 adresjes met jullie. Sla deze op voor als je een weekend of dagje Deventer …

Samen met onze kinderen gingen we naar Overijssel voor een weekend Deventer en naast leuke dingen met de kinderen ontdekten we ook heel veel lekkere hotspots in deze mooie stad! Vandaag deel ik meer dan 25 adresjes met jullie. Sla deze op voor als je een weekend of dagje Deventer in de planning hebt staan, daar ga je veel plezier aan beleven 🙂

Praktische informatie voorafgaand aan je bezoek

Kom je alleen een dagje naar Deventer? Parkeer dan je auto gratis op De Worp en ga met het pontje over de IJssel naar de andere kant om de stad in te gaan. Op zich al een beleving, want de IJssel is zo mooi. Tijdens je wandeling de stad in kom je langs de Lebuinustoren die je ook kunt beklimmen en waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Wil je vooraf meer lezen over Deventer, kijk dan zeker even op deze pagina.

Struinen over de Deventer warenmarkt

Iedere zaterdag vind je de Deventer warenmarkt in het hart van de stad op de Brink. Heerlijk om overheen te struinen en je ontbijt te scoren voor als je ergens een huisje of appartement hebt.

Achterin vind je ook een aantal biologische kramen, onder andere die van Sallands Houtovenbrood waar ze zalig brood verkopen. Vergeet vooral niet om een appeltaartje daar mee te nemen, die is fantastisch.

Op de Brink vind je ook heel veel restaurants en gezellige terrassen. Drink bijvoorbeeld een lekkere koffie bij St. Tropez of Grand Café Samen. Beiden hebben een verwarmd terras en je kunt er ook lunchen en borrelen. Aan de Brink vind je tevens het kantoor van de VVV Deventer.

Tijdens een bezoek aan Deventer kun je de Deventer Koekwinkel van J.B. Bussink natuurlijk niet overslaan. Hier kun je ook koffie drinken met een Deventer Koek proeverij erbij.

Winkelen en eten in de Walstraat

Wat een verrassing was de Walstraat! Een prachtig winkelstraatje met mooie boetiekjes, veel kunst en heerlijke hotspots.

Ga bijvoorbeeld langs bij Sjokolaa voor heerlijke chocolade.

Of schep je eigen thee in het theesteegje van De Blauwe Kamer, maar ook koffieliefhebbers kunnen hun hart ophalen met de zelf gebrande koffiebonen.

Breng een bezoek aan de Oude Mosterdfabriek waar ze veel meer hebben dan alleen mosterd. Ik verklap verder niets, dit moet je gewoon zelf ervaren.

Waar ik ook heel blij van werd waren de authentieke drogist De Kruidnagel en de winkel Kwastje over Kastje waar oude meubels nieuw leven worden ingeblazen. Ik kocht daar een geweldig kastje voor in onze keuken.

We sloten ons bezoek aan de Walstraat af met een zalige high tea bij The Wallstreet Tea-Rose. Verscholen in de Walstraat met een prachtig terras voor zonnige dagen. Maar ook binnen zit je heerlijk in een Schots-Engelse ambiance.

Hier kun je kiezen uit meer dan 100 verschillende theesoorten in combinatie met een high tea of een stukje zelfgemaakte taart. Maar dat is nog niet alles, want je kunt hier ook traditioneel Schots-Engels lunchen (denk aan Fish & Chips, Haggis, Lambstew en Welsh Rarebit) of gewoon lekker met scrambled eggs, scones, zalige hartige pies of crumpets.

Hele fijne plek en ook nog erg kindvriendelijk. Van kinderstoelen tot ruime plek waar baby’s verschoond kunnen worden.

Wil je hierna nog verder shoppen, ga dan ook dan naar de Grote en Kleine Overstraat waar je nog veel meer boetiekjes vindt.

Eten met een verhaal bij Fooddock

Nou was ik er al vaker geweest, maar iedere keer dat ik er kom word ik meer fan van Fooddock. In deze eerste foodhal van Oost-Nederland vind je allemaal stands met gerechten uit de hele wereld, elk met hun eigen verhaal.

Denk aan authentieke gerechten uit Turkije, Chinese dim sum, zelfgemaakte pasta’s uit Italie, Aziatisch streetfood, de lekkerste temaki’s en friet van biologische piepers. Haal wat je lekker vindt en eet het aan een van de robuuste tafels in de foodhal.

Fooddock ligt buiten het cenrum in het artistieke Havenkwartier en je kunt er gratis parkeren voor de deur.

Eten in het theater bij Restaurant Bouwkunde

De directeur van het Speelgoedmuseum Deventer tipte ons om bij Restaurant Bouwkunde te gaan eten en wat zijn we blij dat we dat hebben gedaan. Het intieme restaurant is gelegen op de begane grond van Theater Bouwkunde en hier wordt bijzonder goed gekookt. Niet voor niets hebben ze al voor de tiende keer de Bib Gourmand ontvangen. De menukaart wisselt regelmatig en gaat mee met het seizoen. Aanrader!

Nog meer hotspot tips van locals

Uiteraard heb ik ook goed naar jullie geluisterd én tijdens mijn bezoek aan locals gevraagd wat nou echt de leukste én lekkerste hotspot tips zijn voor een weekend Deventer. Nou bleek ik er al aardig wat bezocht te hebben, maar kreeg ook deze tips nog mee die ik jullie zeker niet wil onthouden!

Dat waren ze dan, al onze hotspot tips voor een weekend Deventer! Wil je nog meer lezen, bekijk dan ook mijn tips voor een weekendje Deventer met kinderen of lees al deze tips over Deventer.

Bewaar op Pinterest!

Wil je dit artikel opslaan zodat je het later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Voor deze reis naar Deventer ben ik uitgenodigd door VisitOost. Als trots ambassadeur van Oost-Nederland heb ik dit jaar vier reizen gemaakt om meer te ontdekken over dit deel van Nederland. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer