De mooiste terrassen van Nederland met smaak!

Waar zijn nou die prachtige terrassen in Nederland waar je ook nog eens fantastisch eet? We gingen op onderzoek uit en vroegen het aan lezers, vrienden en kennissen. Zo kwamen we op deze ultieme lijst uit van de mooiste terrassen van Nederland waar je echt met smaak kunt eten en …

Waar zijn nou die prachtige terrassen in Nederland waar je ook nog eens fantastisch eet? We gingen op onderzoek uit en vroegen het aan lezers, vrienden en kennissen. Zo kwamen we op deze ultieme lijst uit van de mooiste terrassen van Nederland waar je echt met smaak kunt eten en voor ieder budget.

‘t Kalkoentje in Rhenen

Hier kom je tot rust op het weergaloze terras aan het water. Je kunt er lunchen met een 2-gangenmenu voor € 35,- of ‘s avonds dineren met a la carte keuze of een vast menu. Maandag t/m vrijdag geopend voor lunch en diner, zaterdag alleen voor diner en zondag gesloten. Meer informatie over ‘t Kalkoentje vind je op hun website.

Mooiste terrassen van Nederland_'t Kalkoentje Rhenen

De Kwartel in Den Haag

Een van de best bewaarde geheimen van Den Haag, want voor dit strandpaviljoen op het Zuiderstrand maak je eerst een wandeling door de duinen. Een bezoekje is de wandeling meer dan waard, want bij De Kwartel weten ze wat gastvrijheid en koken is. Je kunt er ontbijten, lunchen, borrelen en dineren en komt er met een grote glimlach weer vandaan. Ze zijn dagelijks geopend, weer of geen weer.

Mooiste terrassen van Nederland_De Kwartel Den Haag

‘t Deurtje in Ouderkerk a/d Amstel

Zodra de zon gaat schijnen zit je prachtig mooi aan de Amstel in Ouderkerk a/d Amstel. Vooral bij Restaurant ‘t Deurtje waar bijzonder goed gekookt wordt. Strijk neer op het terras aan de voorzijde of neem eens een kijkje op het tuinterras aan de achterkant van het markante pand. Voor een 3-gangen chefs menu betaal je € 35,- en ze zijn dagelijks geopend vanaf 11.30 uur voor lunch en diner. Meer informatie vind je hier.

Mooiste terrassen van Nederland_'t Deurtje Ouderkerk a:d Amstel

De Beukenhof in Oegstgeest

De prachtige tuin met de oude Eik van De Beukenhof is een pareltje. Ik ben iedere keer weer even stil als ik door de tuin wandel. Hier kom je echt tot rust en geniet je van een prachtig diner. Ideale locatie voor een bijzondere zomeravond. Ook erg leuk, schuif aan de goedgevulde Franse tafel met steekgerechten op zondag van 13.00 – 17.00 uur. Slapen kan hier ook in een van de prachtige suites.

Mooiste terrassen van Nederland_De Beukenhof Oegstgeest

Prachtig in Rotterdam

Het mooiste terrassenuitzicht van Rotterdam vind je bij bar restaurant Prachtig aan de Maas. Prachtig kijkt uit op de Kop van Zuid met De Rotterdam van Rem Koolhaas als eyecatcher. Het terras ligt aan de voet van de Erasmusbrug en biedt plaats aan 200 mensen en is alle dagen geopend vanaf 10.00 uur. Een driegangen keuzemenu heb je al voor € 28,50, je kunt er ook lunchen en borrelen.

Mooiste terrassen van Nederland_Prachtig Rotterdam

De Prikkelinge in Leerdam

Er wordt gefluisterd dat De Prikkelinge het mooiste terras van Leerdam en omstreken heeft. Direct gelegen aan de Linge, is het volop genieten van een prachtig uitzicht op alle activiteiten in, op en aan het water. Van bootjes die voorbij dobberen, het uitzicht op het Hofje van Mevrouw van Aerden tot aan de monumentale stadsmuur en het haventje van Leerdam. De Prikkelinge is dagelijkse geopend vanaf 10.00 uur en je kunt er lunchen, borrelen en dineren.

Mooiste terrassen van Nederland_Prikkelinge Leerdam

Herengracht in Amsterdam

De tuin van Restaurant Herengracht is onlangs vernieuwd waardoor je nu heel ontspannen aan houten picknicktafels kunt genieten van een steak van de BBQ of een van de andere heerlijke gerechten van de kaart. Of kies voor een 3-gangenmenu voor € 29,50 en blijf lekker hangen totdat ‘s avonds alle kaarsjes en lampjes in de tuin aangaan. Ze zijn van maandag t/m zondag vanaf 11.00 uur geopend.

Mooiste terrassen van Nederland_Herengracht Amsterdam

Vork & Mes in Hoofddorp

Het levenswerk van Jonathan Karpathios mag niet ontbreken in dit lijstje. Aan de rand van het Haarlemmermeerse bos vind je het Haarlemmermeerpaviljoen. Drijvend in het water en omgeven door een eigen moestuin. Er wordt fantastisch gekookt bij Vork & Mes en het terras is bijna magisch. Het restaurant is dagelijks geopend vanaf 11.00 uur, alleen op zondagavond is het gesloten.

Mooiste terrassen van Nederland_Vork en Mes Hoofddorp

Hofstede Meerzigt in Zoetermeer

Een van mijn favoriete restaurants in Nederland is Hofstede Meerzigt. Aan de rand van Zoetermeer ligt de hoeve met daaraan een prachtig terras. Je waant je even in het buitenland en geniet van de prachtige gerechten van de keukenbrigade. Je kunt hier van dinsdag t/m vrijdag lunchen en dineren en op zaterdag is er alleen diner. Voor het 4-gangen ‘Uit de tuin’ menu betaal je € 35,-. Meer informatie vind je op hun website.

Mooiste terrassen van Nederland_Hofstede Meerzigt Zoetermeer

Restaurant Noble in Den Bosch

De gerechten van Chef Edwin Kats en zijn brigade zijn al meer dan de moeite waard om naar Den Bosch af te reizen. Het onlangs nieuw geopende terras geeft helemaal geen reden meer om niet te gaan. Bij Noble eet je volgens het shared dining principe en bepaal je zelf waar je avond eindigt. Zowel qua duur als in je portemonnee, maar altijd met fantastische gerechten en mooie wijnen. Ze zijn dagelijks geopend voor lunch en diner.

Mooiste terrassen van Nederland_Noble Den Bosch

De Vluchthaven in Bruinisse

Brasserie de Vluchthaven is met geen enkel ander restaurant te vergelijken. Hier staat liefde voor biologische producten volledig centraal en wordt alleen met Zeeuwse producten gekookt. Ingericht met tweedehands meubelen en met een geweldig terras. Love, peace, happiness en good food in Zeeland. Geopend van woensdag t/m zondag vanaf 12.00 uur.

Mooiste terrassen van Nederland_Vluchthaven Bruinisse

Nevy in Amsterdam

Bij Nevy geniet je van geweldige visgerechten terwijl je uitkijkt over het Amsterdamse IJ. In de zomer hebben ze ook fantastische mosselpannetjes voor € 18,50, je hoeft bijna niet meer op vakantie. Ze zijn dagelijks geopend voor lunch en diner en meer informatie vind je hier.

Mooiste terrassen van Nederland_Nevy Amsterdam

Restaurant de Vrijheid in Grou

Ik heb er onlangs nog gegeten en was een tikkeltje teleurgesteld omdat het weer het niet toeliet om op het terras te eten. Direct aan het Friese Pikmeer zit je namelijk fantastisch bij Restaurant de Vrijheid. En laat er nou ook nog eens bijzonder goed gekookt worden met veelal lokale producten. Je kunt er lunchen en dineren en ze zijn geopend van woensdag t/m zondag.

Mooiste terrassen van Nederland_De Vrijheid Grou

Kasteeltje Hattem in Roermond

Verscholen in het groen van het Roermondse stadspark ligt Kasteeltje Hattem, het kleinste kasteeltje van Nederland. Hier kun je bij mooi weer op niveau lunchen en dineren op het prachtige terras. Je eet er à la carte of kiest uit een 2-, 3- of 4-gangen dagmenu en overnachten is tevens mogelijk. Geopend van maandag t/m zaterdag voor lunch en diner.

Mooiste terrassen van Nederland_Kasteeltje Hattem Roermond

Pont 13 in Amsterdam

Een van mijn favoriete lunchplekjes in de Amsterdamse Houthavens. Hier lunch je op het dek van een oude veerpont en maken ze heerlijke gerechten met seizoensproducten. Laid back en met veel liefde voor pure producten. Je kunt bij Pont 13 ook dineren en ze zijn iedere dag geopend.

Mooiste terrassen van Nederland_Pont 13 Amsterdam

Het Hooihuis in Roosendaal

Bij Het Hooihuis kun je ongedwongen lunchen of dineren met dagverse gerechten op het prachtige terras. Er wordt gekookt met seizoensproducten en kun je ook met groepen terecht in de bijzondere tipi-tent. Ze zijn iedere dag geopend vanaf 10.00 uur.

Mooiste terrassen van Nederland_Het Hooihuis Roosendaal

De Schone Lei in Rotterdam

Restaurant de Schone Lei ligt verscholen in het Kralingse bos met een prachtig terras aan de oever van de Kralingse plas. Het terras grenst aan het karakteristieke Minang Kabauhuis en hier geniet je van gerechten van een hele fijne kaart. In de zomer zijn ze 7 dagen per week geopend en kun je brunchen, lunchen, high tea’en en dineren.

Mooiste terrassen van Nederland_De Schone Lei Rotterdam

Tot zover ons overzicht van de mooiste terrassen van Nederland waar je ook nog eens met smaak kunt eten. Lang niet compleet natuurlijk, dus als jij vindt dat er nog een terras aan mag worden toegevoegd, laat dan een reactie hieronder achter en houd daarbij onze criteria in gedachten: prachtig terras, mooi gelegen, goede bediening en een smaakvolle kaart.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

 

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer