De ultieme pantosti (ja, die uit Chef!)

Ik werd laatst wakker met een licht houten hoofd van de wijntjes van de avond ervoor. Dat gebeurt niet vaak,  maar als het dan toch zover is dan wil ik de volgende dag alleen nog maar gebakken eieren, kaas, boter en ketchup (in willekeurige volgorde). Deze ochtend werd ik wakker …

Ik werd laatst wakker met een licht houten hoofd van de wijntjes van de avond ervoor. Dat gebeurt niet vaak,  maar als het dan toch zover is dan wil ik de volgende dag alleen nog maar gebakken eieren, kaas, boter en ketchup (in willekeurige volgorde). Deze ochtend werd ik wakker met de pantosti uit de film Chef in mijn hoofd. Ik rende naar de koelkast en vond niet 1, maar 3 soorten kaas. Feest! Boter heb ik altijd wel in huis en dat laatste mini Turkse broodje met sesamzaad leek me nou de ideale pantosti-kandidaat. Aan de slag.

Wat je nodig hebt per persoon

– 2 sneetjes dik, rustiek brood of een stuk turks brood dat je doormidden snijdt
– boter (geen margarine)
– kaas die goed smelt (ik gebruikte een combi van een plak jong belegen geitenkaas, stukjes mozzarella en een klein restje comte)
– nog meer boter
– goede ketchup (ik gebruik bij voorkeur de country ketchup van Stonewall of de ketchup van Stokes)

Pantosti_uit_de_film_chef_2a

Wat je gaat doen

Smeer je beide broodjes in met boter, aan beide kanten. Beleg beide sneetjes met kaas die je in dunne plakjes hebt gesneden of geraspt. Verdeel de kaas evenredig.

Verwarm een klontje boter in een koekenpan met anti aanbaklaag. Zet het vuur niet te hoog, je kunt beter iets langer de tijd nemen om je broodje goudbruin te bakken dan dat je zwarte korstjes krijgt. Leg beide broodjes in de boter (met de kaas naar boven graag) en haal ze even rustig erdoor zodat de sneetjes aan de onderkant goed in de boter liggen. Laat nu rustig een minuut of 5 bakken. Je krijgt een goudbruin korstje en de kaas op je broodjes smelt. Leg daarna beide sneetjes op elkaar, druk even goed aan en laat nog een minuutje aan iedere kant bakken.

Snijd je pantosti schuin door en serveer met heerlijke ketchup. En hoop daarna heel hard dat je Mr. niet wakker wordt, omdat je maar 1 broodje had en je deze echt niet wilt delen. Maar dat is volledig hypothetisch uiteraard 😉

Pantosti_uit_de_film_chef_3a

Bewaren

Bewaren

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer