Een groot stuk vlees met Kerstmis

Ik ben zo iemand die bij voorkeur een groot stuk vlees op tafel tovert met Kerstmis. Begeleid door een zelfgemaakte saus of jus en mooie garnituren. Een perfect kerstgerecht met vlees begint bij een goed product en daar hebben ze bij Slagerij Spoelder wel verstand van. Fijn bij hen is …

Ik ben zo iemand die bij voorkeur een groot stuk vlees op tafel tovert met Kerstmis. Begeleid door een zelfgemaakte saus of jus en mooie garnituren. Een perfect kerstgerecht met vlees begint bij een goed product en daar hebben ze bij Slagerij Spoelder wel verstand van. Fijn bij hen is dat je deze stukken vlees online kunt bestellen en dat ze perfect gekoeld thuis bij je worden afgeleverd. Dat scheelt een hoop tijd en je weet zeker dat je goede kwaliteit hebt.

Omdat ik zo’n fan ben van hen heb ik aan ze gevraagd om 4 stukken vlees voor me te selecteren die een kerstmenu naar een hoog niveau tillen. Een overzicht hiervan vinden jullie in deze blog en ik heb er gelijk wat receptsuggesties bij gedaan. Dat maakt het nog makkelijker. Mijn beste tip voor het bereiden van een groot stuk vlees: koop een vleesthermometer! Als deze in de kern van je vlees zit, kun je daar helemaal op varen en weet je op basis van de temperatuur of het vlees mooi rosé is gegaard.

Kalfs rib roast

Een rib roast is een rib-eye aan één stuk met het been er nog aan. Het been zorgt voor een intensere smaakbeleving van het vlees. Wat de rib roast zo smaakvol maakt is de marmering van het vlees. Tevens komt de rib roast uit een deel van het kalf wat richting de voorvoet gaat. Dit deel heeft meer bewogen en is zo voller van smaak. Kijk hier voor online bestellen, bewaar- en bereidingsadviezen.

Groot stuk vlees met kerstmis_kalfs-rib-roast

Recept tip: Rib roast met een gekruide jus van peterselie en dille

Groot stuk vlees met kerstmis_runder rib roast met een gekruide jus van peterselie en dille

Lamsrack

Lamsracks bestaan uit 8 koteletjes of meer. De Nieuw-Zeelandse racks zijn iets meer gemarmerd en zijn wat zachter van smaak. Door de malsheid van het Nieuw-Zeelandse vlees kan het na bereiding zeer gemakkelijk tussen de botten worden getrancheerd. Kijk hier voor online bestellen, bewaar- en bereidingsadviezen.

Groot stuk vlees met kerstmis_lamsrack

Recept tip: Lamsrack met een mosterd-kruidenkorst

Groot stuk vlees met kerstmis_lamsrack_moster kruiden korst

Lamsbout

De lamsbout is één van de meest edele stukken van het lam en is afkomstig uit de achterbout. Verkrijgbaar met been, maar ook zonder zodat het opgebonden kan worden en het vlees op z’n plek blijft. Tevens zorgt het ervoor dat nadat de lamsbout gebraad is deze gemakkelijk getrancheerd kan worden. Zonder twijfel het meest smeuïge gebraad dat er bestaat. Kijk hier voor online bestellen met been of zonder, bewaar- en bereidingsadviezen.

Groot stuk vlees met kerstmis_lamsbout-met-been-hollands

Recept tip: Lamsbout met geroosterde groenten uit de oven en muntsaus

Groot stuk vlees met kerstmis_Lamsbout-en-groenten-uit-de-oven5-640x450

Hertenrack

Wanneer vlees gebraden wordt op het been is het altijd smaakvoller omdat het been een intense smaak afgeeft. Als je het edele vlees van de hertenrug combineert met de ribben dan heb je een de smaakvolle combinatie ‘hertenrack’. Na afloop van braden kan het hertenrack gemakkelijk getrancheerd worden. Kijk hier voor online bestellen, bewaar- en bereidingsadviezen.

Groot stuk vlees met kerstmis_hertenrack

Recept tip: Hertenrack met een korst van knoflook, rozemarijn en en mosterd

Groot stuk vlees met kerstmis_Hertenrack met een korst van knoflook

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer