Een kijkje in mijn leven: december 2013

December stond bij ons thuis alleen maar in het teken van koken, eten en uit eten. Het was een heerlijke feestmaand en ik heb er van genoten, maar ik kan even geen feestmaaltijd meer zien 😉 Het is ook een beetje een gekke maand, want als foodblogger ben je al …

December stond bij ons thuis alleen maar in het teken van koken, eten en uit eten. Het was een heerlijke feestmaand en ik heb er van genoten, maar ik kan even geen feestmaaltijd meer zien 😉 Het is ook een beetje een gekke maand, want als foodblogger ben je al ruim voor de kerst bezig met het maken van je kerstrecepten. Sterker nog, in oktober was ik mijn lijstjes aan het maken. In november had ik al de eerste gerechten gekookt en op 5 december hadden wij thuis een pre-kerstdiner. Gelukkig heb ik een peuter in huis die dat allemaal nog niet snapt, want anders moet je toch weer een hoop uitleggen.

Ik hoor mezelf nog zo zeggen: “Dit jaar ga ik niet constant in de keuken staan met de kerst!” En jawel, ook dit jaar is dat niet gelukt. Ik weet niet wat dat is met mij, maar ik kan me ergens dan toch weer niet beheersen. Dan wil ik toch nog even dat bijzondere ontbijtje maken of die 2 extra hapjes. Zou er ook zoiets bestaan als een kookverslaving?

Al met al was het een geweldige maand. Ik ben wel blij dat de hectiek voorbij is en we ‘gewoon’ weer januari kunnen vieren. Met wat mate en rust. Heerlijk 😉 Neem een kijkje in mijn leven en zie wat ik allemaal heb meegemaakt in december 2013! En als je meer van mij wilt zien, volg me dan ook op Instagram. Geniet van 2014! Liefs, Francesca

1. Good food, big dreams
Wat een vondst deze hoodie! Good food, nice wine en big dreams slaat natuurlijk helemaal op mij. En die funky music die euh, luister ik ook wel eens.
2. Homemade nasi
Good old homemade nasi. Wat een genot en echt zo gemaakt. Het recept vind je op de blog.
3. Kerstvoorbereiding
Begin december zaten wij al vol in de kerstvoorbereidingen. Deze geweldige foto is van co-blogger Wendy. Zij maakte het te gekke Merry Mojito dessert.
4. Knoflook
Voor Portugese garnalen heb je knoflook nodig. Een paar teentjes maar. Ik heb nog steeds medelijden met de afspraak die ik de volgende dag had.
5. Nitro circus
Mijn eerste Nitro Circus ervaring! Wat een geweldige live show die ik heerlijk gevolgd heb met een munt thee en een waanzinnige noten/kersen/spijs koek.
6. Bridges
Mijn eerste kennismaking met Restaurant Bridges, vlak nadat ze hun 1e Michelinster hadden gekregen. En terecht! Dit voorgerecht met langoustine en gepofte wilde quinoa was amazing.
7. Glazen
Op 5 december hadden wij een pre-kerstdiner thuis. En dit was het eindresultaat.
8. Favo ontbijt december
Mijn favoriete ontbijtje van december! Citroenkwark met muesli, superfood mix, gepofte quinoa en kakifruit.
9. Sinterklaas
En toen was het Sinterklaas. Zoals je ziet had Jessey het reuze naar zijn zin met de zwarte pieten…
10. Jessey voorproeven
Yeahhh, ik mag eindelijk mama’s chocoladekoekjes kerstboom (inmiddels al wat ingestort) voorproeven!
11. Pizza uit een doos
En ook wij eten af en toe gewoon een pizza uit een doos.
12. A delicious life
Dit prachtige boek kreeg ik cadeau tijdens mijn afscheidsborrel van het laatste reclamebureau waar ik heb gewerkt. Die ga ik koesteren!
13. Poussin bij Rijsel
First time eten bij Restaurant Rijsel in Amsterdam. Oh, oh, wat was het daar fijn! Dit was mijn poussin die ik volledig heb opgegeten. In mijn eentje…fingerlickin’ good!
14. Suikau soep
Hiervoor mag je me dag en nacht wakker maken: suikau soep van Little Asia uit Scheveningen.
15. Texel
The Mr. en ik vierden ons jubileum op Texel. En mijn liefde ging precies goed zitten.
16. Bij jef
Misschien wel het hoogtepunt van de maand! Voor de eerste keer gegeten Bij Jef op Texel. Binnenkort komt er een blog online over deze ultieme culinaire verwennerij.
17. Wadden delicatessen
Ik kan Texel natuurlijk niet verlaten zonder wat Wadden delicatessen op de kop te tikken.
18. Gingerbread cookies bakken
Gingerbread koekjes bakken met de peuter! Of eigenlijk was ik aan het bakken en was hij stiekem al het deeg aan het opeten.
19. Foodpost
Sta je toch raar te kijken als de postbode ‘een paar’ pakjes komt brengen. Wordt steeds leuker met die foodpost!
20. Gezonde salade
Zo vlak voor de kerst vond ik het even nodig om nog een weekendje rustig aan te doen. Deze skinny salade met rode biet, quinoa en frambozen paste daar perfect in. Het recept vind je nu op de blog.
21. Kerststol
Deze kerststol gevuld met pistachespijs viel wel in de categorie ‘best goed gelukt’!
22. Kerstborrel catering
Vlak voor de kerst verzorgde ik een kerstborrel catering voor een IT-bedrijf. Erg leuk om te doen!
23. Kerst champagne
En met deze fles verklaarde ik Kerstmis 2013 voor geopend.
24. Wild BBQ
Kerstavond hadden we een wild BBQ met vrienden. Hier was ik bij onze slager om een paar mooie stukken wild uit te zoeken. Missie meer dan geslaagd!
Kerstavond BBQ
Kijk ons eens lekker BBQ’en op Kerstavond. Inclusief sfeerverlichting uiteraard.
25. Japans foodfeestje
Na 3 dagen kerst vieren, waren we er nog steeds niet klaar mee. Want op 3e Kerstdag werden we uitgenodigd voor een Japans eetfestijn bij vrienden. En deze keer hoefde ik niet te koken, whoeha!
26. Keuken opruimen
En zo opgeruimd is mijn keuken dus echt nog NOOIT geweest.
27. Oud en Nieuw
Van de witte naar de roze bubbels op Oudjaarsavond. Cheers!
28. 2014
Mijn wens voor jullie in 2014: doe alles met liefde!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)