December stond bij ons thuis alleen maar in het teken van koken, eten en uit eten. Het was een heerlijke feestmaand en ik heb er van genoten, maar ik kan even geen feestmaaltijd meer zien 😉 Het is ook een beetje een gekke maand, want als foodblogger ben je al …
December stond bij ons thuis alleen maar in het teken van koken, eten en uit eten. Het was een heerlijke feestmaand en ik heb er van genoten, maar ik kan even geen feestmaaltijd meer zien 😉 Het is ook een beetje een gekke maand, want als foodblogger ben je al ruim voor de kerst bezig met het maken van je kerstrecepten. Sterker nog, in oktober was ik mijn lijstjes aan het maken. In november had ik al de eerste gerechten gekookt en op 5 december hadden wij thuis een pre-kerstdiner. Gelukkig heb ik een peuter in huis die dat allemaal nog niet snapt, want anders moet je toch weer een hoop uitleggen.
Ik hoor mezelf nog zo zeggen: “Dit jaar ga ik niet constant in de keuken staan met de kerst!” En jawel, ook dit jaar is dat niet gelukt. Ik weet niet wat dat is met mij, maar ik kan me ergens dan toch weer niet beheersen. Dan wil ik toch nog even dat bijzondere ontbijtje maken of die 2 extra hapjes. Zou er ook zoiets bestaan als een kookverslaving?
Al met al was het een geweldige maand. Ik ben wel blij dat de hectiek voorbij is en we ‘gewoon’ weer januari kunnen vieren. Met wat mate en rust. Heerlijk 😉 Neem een kijkje in mijn leven en zie wat ik allemaal heb meegemaakt in december 2013! En als je meer van mij wilt zien, volg me dan ook op Instagram. Geniet van 2014! Liefs, Francesca
Wat een vondst deze hoodie! Good food, nice wine en big dreams slaat natuurlijk helemaal op mij. En die funky music die euh, luister ik ook wel eens.Good old homemade nasi. Wat een genot en echt zo gemaakt. Het recept vind je op de blog.Begin december zaten wij al vol in de kerstvoorbereidingen. Deze geweldige foto is van co-blogger Wendy. Zij maakte het te gekke Merry Mojito dessert.Voor Portugese garnalen heb je knoflook nodig. Een paar teentjes maar. Ik heb nog steeds medelijden met de afspraak die ik de volgende dag had.Mijn eerste Nitro Circus ervaring! Wat een geweldige live show die ik heerlijk gevolgd heb met een munt thee en een waanzinnige noten/kersen/spijs koek.Mijn eerste kennismaking met Restaurant Bridges, vlak nadat ze hun 1e Michelinster hadden gekregen. En terecht! Dit voorgerecht met langoustine en gepofte wilde quinoa was amazing.Op 5 december hadden wij een pre-kerstdiner thuis. En dit was het eindresultaat.Mijn favoriete ontbijtje van december! Citroenkwark met muesli, superfood mix, gepofte quinoa en kakifruit.En toen was het Sinterklaas. Zoals je ziet had Jessey het reuze naar zijn zin met de zwarte pieten…Yeahhh, ik mag eindelijk mama’s chocoladekoekjes kerstboom (inmiddels al wat ingestort) voorproeven!En ook wij eten af en toe gewoon een pizza uit een doos.Dit prachtige boek kreeg ik cadeau tijdens mijn afscheidsborrel van het laatste reclamebureau waar ik heb gewerkt. Die ga ik koesteren!First time eten bij Restaurant Rijsel in Amsterdam. Oh, oh, wat was het daar fijn! Dit was mijn poussin die ik volledig heb opgegeten. In mijn eentje…fingerlickin’ good!Hiervoor mag je me dag en nacht wakker maken: suikau soep van Little Asia uit Scheveningen.The Mr. en ik vierden ons jubileum op Texel. En mijn liefde ging precies goed zitten.Misschien wel het hoogtepunt van de maand! Voor de eerste keer gegeten Bij Jef op Texel. Binnenkort komt er een blog online over deze ultieme culinaire verwennerij.Ik kan Texel natuurlijk niet verlaten zonder wat Wadden delicatessen op de kop te tikken.Gingerbread koekjes bakken met de peuter! Of eigenlijk was ik aan het bakken en was hij stiekem al het deeg aan het opeten.Sta je toch raar te kijken als de postbode ‘een paar’ pakjes komt brengen. Wordt steeds leuker met die foodpost!Zo vlak voor de kerst vond ik het even nodig om nog een weekendje rustig aan te doen. Deze skinny salade met rode biet, quinoa en frambozen paste daar perfect in. Het recept vind je nu op de blog.Deze kerststol gevuld met pistachespijs viel wel in de categorie ‘best goed gelukt’!Vlak voor de kerst verzorgde ik een kerstborrel catering voor een IT-bedrijf. Erg leuk om te doen!En met deze fles verklaarde ik Kerstmis 2013 voor geopend.Kerstavond hadden we een wild BBQ met vrienden. Hier was ik bij onze slager om een paar mooie stukken wild uit te zoeken. Missie meer dan geslaagd!Kijk ons eens lekker BBQ’en op Kerstavond. Inclusief sfeerverlichting uiteraard.Na 3 dagen kerst vieren, waren we er nog steeds niet klaar mee. Want op 3e Kerstdag werden we uitgenodigd voor een Japans eetfestijn bij vrienden. En deze keer hoefde ik niet te koken, whoeha!En zo opgeruimd is mijn keuken dus echt nog NOOIT geweest.Van de witte naar de roze bubbels op Oudjaarsavond. Cheers!Mijn wens voor jullie in 2014: doe alles met liefde!