Quinoa salade met rode biet en frambozen

Het is 2 januari 2014 lieve foodies! Ik moet aan het begin van het jaar dat 2014 een aantal keren opschrijven, omdat ik anders blijf hangen in 2013. Dat komt waarschijnlijk doordat ik niet zo bevangen ben met het ‘nieuwe jaar’ virus. Het voelt voor mij niet alsof er een …

Het is 2 januari 2014 lieve foodies! Ik moet aan het begin van het jaar dat 2014 een aantal keren opschrijven, omdat ik anders blijf hangen in 2013. Dat komt waarschijnlijk doordat ik niet zo bevangen ben met het ‘nieuwe jaar’ virus. Het voelt voor mij niet alsof er een heel nieuw jaar is begonnen waarin ik weer een blanco boek heb gekregen waar ik alle pagina’s in kan beschrijven. Mijn hele leven is 1 groot boek wat beschreven wordt en daar komen een heleboel jaartallen in voor. Ik leef meer op die manier 😉

Geen goede voornemens

Maar goed, ik heb dus ook niet echt voornemens zoals afvallen en weer sporten. Dat sporten neem ik me al een half jaar voor en daar is niets aan veranderd toen de klok 12 keer sloeg. Maar qua eten zit ik wel weer in een gezonde periode. Vooral omdat december echt een hele dikke vette maand was. Op foodgebied dan, want wat is er veel gekookt en gegeten. En nu ben ik er even klaar mee, wil weer genieten van een skinny salade en een verse soep vol met groenten. Ontbijten met een romige smoothie en kilo’s fruit naar binnen werken. Dus mocht je een voornemen hebben om weer wat gezonder te eten dan zit je deze maand goed hier!

We beginnen 2014 met een heerlijke quinoa salade met rode biet en frambozen. Ik raakte geïnspireerd door deze salade op Better Homes and Gardens en maakte daar vervolgens mijn eigen versie van. Heerlijk als lunch, maar ook als lichte avondmaaltijd. Geniet ervan!

Quinoa salade met rode biet en frambozen_2

Wat je nodig hebt voor een grote salade

– 130gr quinoa
– 1/2 kropje knapperige sla
– 2 grote gekookte rode bieten
– 1/2 rode peper
– 150gr verse frambozen
– 1 gerookte kipfilet
– olijfolie extra vergine
– rode wijnazijn
– zeezout
– gemalen zwarte peper
– om te garneren: blaadjes verse munt, platte peterselie en gepofte quinoa

Wat je gaat doen

Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat iets afkoelen.

Neem een grote saladeschaal en verdeel daar de sla in. Breek deze grof met je handen en strooi daar de gekookte quinoa over. Snijd de bieten in stukjes,  verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd in hele fijne stukjes. Strooi deze samen met de frambozen en stukjes rode biet over de salade. De kipfilet snijd je in dunne plakjes en deze geef je ook een plek in de salade.

De dressing maakte ik met 3el olijfolie, 1el rode bietenazijn (is heel lastig te krijgen en daarom kun je het ook vervangen door rode wijnazijn) zout en peper. Sprenkel deze over de salade en garneer met gehakte blaadjes munt, peterselie en gepofte quinoa.

Tip: wil je een vegetarische salade dan laat je de gerookte kipfilet uit het recept.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer