Eetdagboek #4 – Lekker puh!

Ik heb een wat hectische week achter de rug. Met heel veel deadlines (waar nog niets klaar van is), afspraken, niet startende auto’s, teveel wijntjes in het weekend en meer. Daarbij probeerde ik wel zo verantwoord mogelijk te eten, maar dat is niet altijd gelukt. Laten we maar weer gaan …

Ik heb een wat hectische week achter de rug. Met heel veel deadlines (waar nog niets klaar van is), afspraken, niet startende auto’s, teveel wijntjes in het weekend en meer. Daarbij probeerde ik wel zo verantwoord mogelijk te eten, maar dat is niet altijd gelukt. Laten we maar weer gaan eten dan!

Maandag

Ik begin de week met een bakje havermout met peer en appel en natuurlijk een cappuccino. Het is een helse dag thuis met kind en werk. Niet dat mijn kind hels is (verre van), maar af en toe vind ik het echt een flinke opgave om werk, kind en huishouden op een dag te combineren. Werken als zelfstandige stopt namelijk nooit dus dat probeer ik dan zo goed mogelijk in te plannen op een dag. Ik heb gelukkig nog een broodje geitenkaas met geroosterde paprika en shiitake bewaard van de vorige dag (aluminiumfolie doet wonderen) en die verwarm ik in de oven. Datzelfde broodje, maar dan met gesmolten geitenkaas is echt top! ‘s Middags kook ik alvast voor ‘s avonds en besluit butter lemon chicken te maken. Op een paleo-vriendelijke manier.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_6

Tegen de avond is al mijn paleo-hoop verloren gegaan en heb ik ook een bakblik met aardappel, oesterzwammen, groene asperges, knoflook en rozemarijn in de oven geschoven en is er een flinke scheut slagroom in de butter lemon chicken gedoken. Man, wat lekker. Of ik tussendoor nog iets heb gegeten? Geen idee, dat had ik dan wellicht moeten opschrijven.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_7

Dinsdag

Vandaag weer havermout als ontbijt, de ‘cinnamon brownie’ variant. Ik ben al sinds 4 uur ‘s ochtends op met een peuter die slapen niet zo nodig meer vond, maar filmpjes kijken met mama wel. Na 100 koffie ga ik met plezier naar kantoor, want vandaag komt De Scheveningse Oesterman en het nieuwe cateringbedrijf Kylinair langs om ons wat lekkere dingen te laten proeven.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_8

Na een paar fantastische oesters schuif ik aan de lunchtafel om de kleine 1-hapsgerechtjes te proeven. Dit hapje met jus de veau, gegrilde knolselderij, knolselderijpuree met szechuan peper, onglet en zoet aardappelchipje was echt hemels! De rest trouwens ook.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_9

Alhoewel de hapjes heerlijk waren, was het ook iets te weinig (konden de mannen niets aan doen, ik heb nou eenmaal een grote maag) dus ‘s middags trek ik een zak cheese onion chips open. Dat is lang geleden en ik geniet met volle teugen van dit bordje.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_5

‘s Avonds komt vriendinnetje/co-blogger Bo langs en zij maakt vegan shoarma voor ons klaar. Onderdeel van haar Veganuary challenge die ze voor de blog doet. We testen 2 shoarma-vervangers; van WeLoveNature en De Vegetarische Slager. De laatste won met vlag en wimpel met name door de structuur die veel steviger is en meer aan vlees doet denken. Bij de shoarma maak ik ook nog rijst van bloemkool in mijn nieuwe alleskunnende Philips Keukenmachine (die ik ook aan het reviewen ben voor jullie), deze vind ik verrassend lekker en het recept daarvoor krijgen jullie nog.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_10

Als toetje een ijsje van avocado en bevroren blauwe bessen. Daar gaat nog wat ahornsiroop bij voor de zoete smaak. En nog meer, en nog meer. Ja hoor, het is prima dit. Maar smaakt veel te gezond voor een toetje.

Woensdag

De dag begint vroeg in verband met een afspraak in Amsterdam. Ik maak snel een bakje teff klaar en duik de auto in met een banaan. Na een aantal meetings wil ik in mijn auto stappen, maar een niet reagerende afstandsbediening zorgt ervoor dat ik niet in mijn auto kom. In de stromende regen wacht ik op de ANWB en ben er al snel klaar mee. Dan maar een broodje geitenkaas (het is de week van de geitenkaas) eten in het kantoor van Spaces. De Wegenwacht komt daarna snel en het probleem is nog sneller opgelost. En nee, het batterijtje was niet op, mochten jullie dat denken.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_11

De rest van de middag is wellicht nog chaotischer en ik ben er ‘s avonds echt klaar mee. Ik haal patat, bitterballen, kaassoufflés en satéhapjes (die laatste waren trouwens niet te eten) en ‘s avonds zeggen we ‘lekker puh, wij eten vandaag alleen maar dit!’.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_12

Donderdag

Slow brewed koffie uit de chemex op kantoor, mijn dag kan niet beter beginnen. Die chemex starter kit en een aantal zakken met topkwaliteit bonen heb ik cadeau gekregen van United Coffee Roasters.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_13

Ik ben ‘m nu voor jullie aan het reviewen en binnenkort mag ik er ook eentje weggeven! Ik ontbijt op kantoor met een havermout creatie uit de blackbox die ik heb gekregen van Quaker. Aan het einde van de ochtend komt mijn peuter even 2 uurtjes op kantoor en we lunchen samen met speltcrackers, appelstroop, jam en kaas. ‘s Middags lepel ik een flinke lading fruit naar binnen en ‘s avonds heb ik ernstig behoefte om mijn snacks van de avond ervoor te compenseren. Met als resultaat een soepje van broccoli en pastinaak met gerookte kip en chips van pastinaak.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_4

Vrijdag

Ik probeer mezelf vandaag echt aan te kleden, maar het lukt niet. Zo druk is het. Nou loop ik wel vaker tot diep in de middag in mijn joggingbroek thuis (de postbode kent me niet anders). Dat is het ‘nadeel’ van thuis werken. Ik werk veel actiepunten weg en bak tussendoor nog wat cakejes met blauwe bessen…om te vieren dat ons nieuwe huis doorgaat. Yeah!

Francesca Kookt_eetdagboek 4_16

Verder eet ik wat los en vast zit. Wortels hier, appels daar en natuurlijk ook een cakeje. Of ik verder nog iets functioneels als ontbijt of lunch heb gegeten? Geen idee, ik moet beter opschrijven wat ik eet.

De peuter gaat uit logeren bij oma en papa en mama gaan het nieuwe huis vieren. Met een diner bij een van onze favoriete restaurants: Hofstede Meerzigt. Vijf gangen hemels lekker met bijpassend wijnarrangement. Ik heb vooral niet opgeschreven wat we precies hebben gegeten, want we waren samen romantisch aan het doen, maar heerlijk was het zeker.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_17

Ik krijg van de chef nog een chocolade lippenstift als cadeautje mee naar huis. Een beter cadeau kun je een foodblogger die niets met beauty heeft niet geven.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_18

Zaterdag

Uitslapen! En dat was ook wel nodig, want ik heb misschien een paar wijntjes teveel op de avond ervoor. Ik word wakker en heb enorme behoefte aan de pantosti uit de film Chef. Ik vind nog 1 mini Turks broodje en 3 soorten kaas in de koelkast en ga aan de slag. Wauw, wat was die lekker vooral met de flinke klodder Country Ketchup van Stonewall Kitchen ernaast. Echt, hou je van ketchup dan moet je die eens proberen. Het recept voor de pantosti krijgen jullie nog een keer van me.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_19

Daar zit je dan met je kater op de bank en geen kind in huis. Ik heb dus nog even een lekker tukkie gedaan en 2 paracetamol geslikt met veel water en een bord vers fruit. Einde van de middag breng ik samen met een vriend een bezoek aan de nieuwe Valk Versmarkt in Voorschoten.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_2

Hier weten ze wel wat vers is en vooral wat vlees is. Ik maak een genadeloos lekkere steak chimichurri met aardappels uit de oven en cantharellen. Dat recept staat nu al op de blog, inclusief een review van de Versmarkt. Ben je in de buurt dan is dit zeker een aanrader.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_1

Zondag

Ik ben weer helemaal het dametje vandaag en kan wederom uitslapen, want de peuter is nog bij oma. De kostbare tijd gebruik ik om wat blogs vooruit te schrijven terwijl ik mijn ontbijt van 2 gekookte eieren met avocado en worst eet. Als lunch eet ik allemaal heerlijkheden van de Valk Versmarkt. Desembrood met filet americain, gerookte entrecote en een rode bietensalade.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_20

In de middag eet ik nog wat stukjes paprika en een bakje ‘caramelised red onion’ ribbelchips van Mackie’s of Scotland. Die zijn nice.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_21

Nou wilde ik koken, maar The Mr. haalt ons ventje op en appt dat oma eten klaar heeft staan. Wie ben ik dan om achter het fornuis te kruipen, niet waar? Hij komt thuis met bami met kip, rijst met garnalen en een pakje Verkade Frou Frou. Dat eten we samen op, precies in die volgorde.

Francesca Kookt_eetdagboek 4_3

Het was weer een mooie week! Liefs, Francesca

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer