‘Cinnamon Brownie’ havermout ontbijt

De Grieken gebruikten het in hun toetjes, de oude Egyptenaren gaven het mee aan de overledenen in hun graven, de Romeinen gebruikten het liever als voer voor hun paarden en met wat water en honing maak je er een gezichtsmasker van. Dan heb ik het natuurlijk over havermout.

Sinds een aantal jaren is het stoffige imago van havermout aan het verdwijnen en tel je eigenlijk niet meer mee als je niet een paar keer per week een kommetje havermout op Instagram plaatst. Ach, ik overdrijf nu een beetje, maar niet over de populariteit van dit supergraan. Want havermout is goed voor je. Zo is het rijk aan voedingsvezels en daardoor een goed smeermiddel voor je darmen. Het bevat een aantal belangrijke vitamines, mineralen en antioxidanten zoals silicium, magnesium, ijzer en polyfenolen. En je kunt er eindeloos mee variëren door de neutrale, volgens sommige wat saaie, smaak. Voordeel daarvan is dat het bijna overal wel mee combineert en dat maakt het zowel lekker als leuk in de vroege morgen.

Vandaag deel ik het recept voor ‘Cinnamon Brownie’ havermout ontbijt met jullie. Ik wilde ontbijten met een soort brownie en dat is gelukt. Voor mij is dit een ultiem weekendontbijt.

quaker_havermout_quakerchallenge_cinnamon_brownie_havermout_3

Wat je nodig hebt voor 1 ontbijtje

– 1 zakje (27 gram) Quaker Oats Express Kaneel (of gewone havermout met een snuf kaneel)
– 1el ongezoet cacaopoeder
– 180ml amandelmelk
– 1 rijpe banaan
– scheutje ahornsiroop
– toppings: pecannoten en raw cacao nibs

Wat je gaat doen

Strooi de inhoud van het zakje in een kom en roer hier de cacaopoeder en amandelmelk door. Zet 2 minuten in de magnetron op 800 watt. Prak in de tussentijd de banaan fijn.

Haal het bakje uit de magnetron en roer de geprakte banaan en ahornsiroop erdoor. Garneer je bakje met pecannoten en cacao nibs en geniet van je supersnelle verwenhavermout!

quaker_havermout_quakerchallenge_cinnamon_brownie_havermout_1

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “‘Cinnamon Brownie’ havermout ontbijt”

  1. Jumm wat een goede combi zeg! Ben (nog) niet zo dol op havermoutpap maar deze klinkt wel erg goed, ik ga hem een keer proberen!

  2. Lijkt me heel lekker..alleen heb ik(en wil ik) geen magnetron(mijns inziens wordt het daar ook niet gezonder door maar dit terzijde) Hoelang moet je het op een vuurtje in een pannetje koken?

  3. Goed, ik wil dus alleen maar even zeggen dat ik zoooo blij ben dat ik je gevonden heb op Facebook. Deze week al 2 recepten gemaakt en het smaakt naar meer! Thanks!

Reacties zijn gesloten.