Eetdagboek #5 – Hoeveel oliebollen kun je eten?

Het is 1 januari en ik heb zin in dit nieuwe jaar! Een van mijn goede voornemens, ook al hou ik niet van goede voornemens, is om meer persoonlijke artikelen te schrijven hier op de blog. Ik mis het echte schrijven een beetje en heb het idee dat ik afgelopen …

Het is 1 januari en ik heb zin in dit nieuwe jaar! Een van mijn goede voornemens, ook al hou ik niet van goede voornemens, is om meer persoonlijke artikelen te schrijven hier op de blog. Ik mis het echte schrijven een beetje en heb het idee dat ik afgelopen jaar alleen nog maar recepten heb bedacht en deadlines heb geprobeerd te halen. Wat meestal ook niet lukte, maar dat terzijde. Gewoon weer lekker schrijven dus! Over alles wat ik meemaak in mijn leven vol eten, met bij tijd en wijle wat chaos en mama perikelen. Die horen er namelijk ook bij. Daar gaan we dan!

Maandag

Ik begin de week gelijk goed op Eerste Kerstdag. Aangezien we de avond ervoor, op kerstavond, een flinke avond hebben gehad met vrienden (ik heb maar geen lege flessen geteld), slaan we het kerstontbijt aan tafel maar over. Ik ontbijt lekker met Jessey op de bank en de andere mannen slapen uit.

In de middag gaan we naar oma om daar kerst te vieren, met een tas vol eten uiteraard! Ieder jaar bestellen we het take-away kerstmenu van Hofstede Meerzigt en dat is lekker makkelijk én zalig. Aangezien ik inmiddels al 6 kerstmenu’s en ontelbaar veel andere gerechten heb gekookt voor de blog ben ik een beetje klaar met het kerstkoken, sorry not sorry 😉 Dit is dan echt een uitkomst, want je hoeft alleen maar op te warmen, vis en vlees te garen en daarna bordjes op te maken. De editie van dit jaar smaakte echt fantastisch! Met gemarineerde zalm vooraf, truffel velouté met zeebaars als tussengerecht, waanzinnige kalfswang als hoofdgerecht en een blondie met passievrucht toe.

Dinsdag

In tegenstelling tot andere jaren hebben we Tweede Kerstdag eens helemaal NIETS op de planning staan. Wat een feest! We maken een chill kerstontbijt, eten die op de bank terwijl we een kerstfilm kijken en verder doen we, euhm, nou niets dus.

Ik maak voor ’s avonds een Surinaamse macaronischotel en eten die, yep ook weer op de bank. Jessey en ik beginnen vandaag met ons ‘kerstvakantieproject’, het maken van een puzzel van 1.000 stukjes. En ik nog maar denken dat dat een eitje zou zijn…

Woensdag

Eigenlijk ben ik deze week vrij, maar ik was niet klaargekomen met het voorbereiden van mijn blogs. Dus helaas, er moest toch nog even gewerkt worden. Als de kids thuis zijn probeer ik dat te doen als Zayne slaapt. Want met een wakkere baby is dat echt niet te doen. Sowieso is Zayne de afgelopen tijd niet in zijn hum. Hij huilt veel en zit denk ik in een groeispurt. Of hij heeft gewoon echt zoveel temperament en dan zetten we ons maar schrap voor de komende tijd 😉

Jessey begint met zijn intensieve zwemcursus voor zijn C-diploma en zwemt deze week iedere dag 3 uur en mag hopelijk zondag afzwemmen! Ik blader het nieuwe kookboek Maancake & Jasmijn door wat ik heb gekregen van de uitgever en we puzzelen natuurlijk weer door, inmiddels vind ik dat al iets minder grappig, haha.

Donderdag

Ik ontbijt met een roombroodje dat ik net bij de bakker heb gehaald en ben benieuwd of dat hele broodje zo in mijn mond past. Nou, dat is dus gelukt.

In de middag ga ik met Jessey naar zijn zwemcursus en werk daar 3 uurtjes in de ‘kantine’. Prima plek, want ze hebben er ook lekkere sappen en panini’s. Zo kom ik wel door mijn actielijst heen!

’s Avonds heb ik enorm behoefte aan normaal eten en ik rooster pompoen, kip en rode ui in de oven. Gecombineerd met kidneybonen, mais, zilvervliesrijst en guacamole is dit een verrassend lekker bordje geworden! Alle mannen zijn fan, dus ik zal het recept snel voor jullie uitwerken. We doen ook nog iets met puzzelstukjes trouwens, maar echt succesvol is het niet.

Vrijdag

Weinig spannends vandaag overdag. Huishouden doen, beetje werken en knuffelen met Zayne. Die hadden we gisteren naar de opvang gebracht en hij zat gelijk weer lekkerder in zijn vel. We hebben het idee dat hij gewoon echt structuur nodig heeft en er niet zo blij van wordt als het vakantie is, omdat die structuur dan ver te zoeken is.

’s Avonds ga ik met the Mr. uit eten bij In den Doofpot in Leiden. Ons laatste avondje uit in 2017 en we worden er een beetje nostalgisch van 😉 We komen tot de conclusie dat we het samen heel goed gefikst hebben het afgelopen jaar! Het eten was trouwens waanzinnig, een enorme aanrader als je een avondje goed wilt dineren.

Zaterdag

De ochtend begin ik met een stevig ontbijt met havermout (wijn van gisteravond, je kent het wel) en ik bak ook nog een havermout ontbijtcake. Mijn mannen zijn er heel enthousiast over, maar ik ben nog niet helemaal tevreden.

In de middag doe ik weer de 3 uur ‘zwembad shift’ en daarna verklaar ik het WK ‘oliebollen eten’ voor geopend! ’s Middags sta ik met Jessey bij onze oliebollenkraam in Meerzicht en ik ga helemaal los dit weekend. En de appelbeignets doen net zo hard mee. We doen ook nog 1001 boodschappen en vinken actiepunten van de to do-lijst af.

Jessey mag kiezen wat we ’s avonds eten en dat wordt kip met friet, sla en appelmoes. Ik keur het goed! ’s Avonds ben ik helemaal klaar met de puzzel en ik ga net zo lang door, al oliebollen etend, tot ‘ie klaar is. En dat was om 01.18 uur 😉 Voorlopig ben ik wel weer even genezen van dat puzzelen! En als iemand onze puzzel wil hebben, laat even een berichtje achter en dan stuur ik ‘m op!

Zondag

De laatste dag van het jaar begint voor mijn mannen om 09.00 uur ’s ochtends in het zwembad. Nog een paar uur zwemmen en dan mag Jessey examen doen. Ik ontbijt met een oliebol, maak mijn jaaroverzicht nog snel af (blooperfilmpje al gezien?) en ga dan ook met Zayne naar het zwembad. Mijn grote kanjer heeft het bizar goed gedaan en neemt vol trots zijn C-diploma in ontvangst. The Mr. en ik kijken elkaar aan, zuchten en zeggen ‘zo, nu kunnen we 4 jaar bijtanken voordat nummer 2 aan de beurt is’ 😉

We lunchen met een oliebol en appelbeignet en duiken daarna de keuken in. Er moeten hapjes gemaakt worden voor Oudejaarsavond! We maken Surinaamse huzarensalade, worstenbroodjes, pasteitjes met kip en gevulde eieren. Kan ik gelijk wat recepten uitproberen voor het Surinaamse kookboek en we nemen alles mee naar mijn schoonmoeder waar nog véél meer eten is. Sterker nog: zoveel eten dat ik de komende 2 dagen niet hoef te koken. En dat is zeker niet vervelend!

Onze Oudejaarsavond was rustig, maar fijn. Om 02.00 uur liggen we al in bed met een onrustige baby en komen tot de conclusie dat we nog geen druppel champagne hebben gedronken. Haha, niets voor ons! We lachen en besluiten dat we ’s ochtends wel gaan ontbijten met bubbels. Zo zijn we, we verzinnen overal wel een oplossing op 😉

Gelukkig nieuwjaar, lieve allemaal! Ik wens jullie al het moois voor 2018 toe 🙂

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)