Eetdagboek #7 – Je verwacht het niet

Mijn eerste werkweek na de kerstvakantie verliep opeens heel anders dan ik had verwacht! Nieuws komt altijd op onverwachte momenten en dat is precies wat deze week gebeurde. Maandag Mijn baby begint de week gelijk goed met een vreetkick op de opvang. Zo leuk om dat te volgen via de …

Mijn eerste werkweek na de kerstvakantie verliep opeens heel anders dan ik had verwacht! Nieuws komt altijd op onverwachte momenten en dat is precies wat deze week gebeurde.

Maandag

Mijn baby begint de week gelijk goed met een vreetkick op de opvang. Zo leuk om dat te volgen via de app waarin de juffen meerdere keren per week foto’s plaatsen.

Ik begin de week met een baksel, een hartige. Alhoewel dat voor jullie niet geheel duidelijk was. Want toen ik deze foto’s deelde op Instagram dachten mensen aan een vlaai met rood fruit en witte chocolade en er werd zelfs geopperd dat dit een pizza met mac & cheese was. Maar nee hoor, dit is toch echt een zuurkoolquiche met mosterd en beenham. Hilarisch!

In de avond ga ik aan de slag met de nieuwe lijn vleesvervangers van Jumbo die me waren toegestuurd. We testen de shoarmareepjes en falafel en vooral de eerste is meer dan goedgekeurd! De falafel vonden we daarentegen een beetje droog.

Dinsdag

Vandaag maak ik bekend dat ik de AH kickstart 10-daagse ga doen met ons hele gezin (in samenwerking met Albert Heijn). Makkelijk, lekker en met gevarieerde maaltijden vol groente, vezels en goede vetten. Ik vind dit echt leuk om te doen, ook al moet ik waarschijnlijk uit mijn comfort zone. Ik heb zelfs beloofd dat ik margarine ga proberen te eten. Alhoewel ik dat niet veel kans van slagen geef 😉

In de avond maak ik wraps met restjes en daarvoor gebruik ik de Hoer op de Grill van Green Gypsy Spices. De groentewraps van No Fairy Tales besmeer ik met sour cream en die worden vervolgens belegd met roergebakken kip met de Hoer, paprika en mais. Daarop nog wat ijsbergsla, avocado en belegen kaas. Heerlijk maaltje!

Woensdag

Op mamadag begint de ochtend altijd rustig. Zayne propt binnen 5 minuten een banaan naar binnen en daarna heeft hij nog 5 minuten nodig om de hele woonkamer te laten ontploffen. Heerlijk ochtendje zo! Vooral nadat ik crackers met pindakaas, komkommer en sambal badjak had gemaakt. Ik zit dus in een sambal badjak-fase en ik smeer het overal op. Wat is jullie favoriete combi ermee?

In de middag speel ik Yahtzee met Jessey en hij maakt me genadeloos in door 3 Yahtzee’s in 1 beurt te gooien. Enigszins beteuterd (tenminste, dat zeg ik tegen Jessey) begin ik aan mijn zoete aardappelfriettest. Het is me namelijk nog steeds niet goed gelukt om krokante zoete aardappelfrietjes in de oven te maken. Na deze test nog steeds niet trouwens. Inmiddels weet ik dat 20 minuten op 200 graden niet de juiste aanpak is. 25 minuten op 215 graden gaat beter, maar ze zijn nog steeds niet krokant genoeg. Ik ga nog even verder testen en ik kom erop terug!

In de avond staan er zelfgemaakte ballen met spinazie á la crème (ook zelfgemaakt) en zoete aardappelfrieten (wat een verrassing) op het menu. Ik vond de combi echt zalig, maar mijn oudste moest niets van de spinazie op deze wijze hebben en vroeg me aan tafel of ik de volgende keer weer ‘gewoon de spinazie wou roerbakken, of zo’. Ik heb de boodschap begrepen, maar vond het zelf dus wel enorm lekker. Wil iemand het recept van me hebben?

Donderdag

En toen was het donderdag. De dag van het nieuws en dat kwam van Dominique. Ze gaat namelijk het Francesca Kookt-team verlaten, boehoe! Mijn rechterspatel vindt het tijd voor een nieuwe uitdaging binnen een team waarin ze meer kan samenwerken met anderen. Want dat bloggersleven kan soms best eenzaam zijn, zeker als je maar met z’n tweeën bent en deels vanuit je eigen huis werkt. Ik snap het wel en ik wens haar al het goeds toe. Maar damn, ik ga die eigenwijze lieverd wel missen. Ze is trouwens ook al heel snel weg…deze vrijdag is haar laatste dag. Ze had namelijk al heel snel een nieuwe baan aangeboden gekregen (snap ik ook, toppertje natuurlijk) en na het opnemen van de resterende vakantiedagen was het opeens snel gedaan. Poeh, ik moet het allemaal nog even processen hoor, maar dat komt allemaal wel goed. Voorlopig maar weer even in mijn eentje verder en dan zie ik wel hoe het loopt. Ik heb het uiteindelijk ook jaren alleen gedaan, dus dan lukt het nu ook wel. Ook weer een uitdaging!

De rest van de dag hebben we samen enorm opgeruimd. We hebben de props (oftewel: alles wat we gebruiken voor de fotografie van de recepten) maar eens opgeruimd en dat was heel hard nodig. Er zijn maar liefst 9 kratten naar de kringloop gegaan en nu is er weer overzicht. Ik eet de rest van de dag niet best en toen the Mr. ’s avonds voorstelde om pizza te bestellen was ik ‘m heel erg dankbaar.

Vrijdag

Mijn ochtend begint om 06.15 uur met Jessey die voor mijn neus staat met een pak kaarten. “Zullen we een potje pesten, mama?”, is de vraag. Weet hij veel dat hij me al enorm aan het pesten is door dit te vragen vóórdat ik mijn eerste koffie heb gedronken. Maar natuurlijk ga ik met hem spelen en we houden het tot 07.00 uur vol.

De rest van de dag ben ik warrig en wederom dankbaar als mijn Mr. met cheesecake van de Bakkerswinkel thuiskomt als lunch. ’s Avonds heb ik een kaasfonduedate met vriendin Janneke die al om 23.00 uur eindigt, want ik ben te moe om mijn ogen open te houden. Terwijl we eigenlijk besloten hadden om keihard wijn te drinken samen. Mama wordt oud!

Zaterdag

De ochtend begint wederom rond 06.15 uur en nu ben ik de enige die klaarwakker is. Tot een uur of half 9, want mijn mannen slapen flink uit. Kan ik mooi een aantal afleveringen van Peaky Blinders kijken, wat een te gekke serie. Daarbij eet ik een kommetje kwark met muesli en peer.

De rest van de dag ben ik aan het opruimen, van boodschappen voor de kickstart tot aan ‘oude rommel’ op zolder. Ik heb als doel dat ik in het eerste kwartaal de bende daar opgeruimd wil hebben. Of dat gaat lukken is de vraag, want de bende is echt enorm. Maar als ik iets echt wil 😉

In de avond eten we bij schoonmama en die heeft zalig gekookt. Zacht gegaard rundvlees met dahl, kangkung, kousenband en witte rijst. Alleen het potje sambal was leeg toen ik aan de beurt was, heb ik weer. Baby Zayne eet dit trouwens ook allemaal (exclusief de sambal, maar goed die was toch al op) en dat vindt hij zalig. De aanleg voor Surinaams eten is toch echt genetisch bepaald.

Ik vond trouwens nog een foto van mij en the Mr. van 5 jaar geleden, piepkuikens zijn we daar! Rechts is een foto van afgelopen zaterdag, kon ik mooi de camera van mijn nieuwe iPhone X uitproberen.

Zondag

Zondag, chilldag. Bij ons in ieder geval wel. Ik slaap zelfs een beetje uit vandaag en dat is héél bijzonder. Ik brunch met lekker belegde desembroodjes en ’s middags maak ik hapjes voor onze allereerste buurtborrel. Ietwat huiverig had ik me ervoor aangemeld. Want tja, wat kan je verwachten van zo’n borrel hè. Maar het was heel gezellig en er was veel moeite gestoken in de aankleding, hapjes en de vele vuurkorven (waardoor ik nu trouwens nog steeds naar een vuurkorf ruik).

In de tussentijd maak ik ook vast het avondeten en dat was heel lekker. Ik zal binnenkort het recept van deze noedels met bief voor jullie online zetten. Gelijk even een kijkje achter de schermen: terwijl ik fotografeer geef ik Zayne iets te eten zodat ik precies 5 minuten heb om mijn foto’s te maken. Langer niet, want dan is meneer er klaar mee. Ik kan het kind geen ongelijk geven.

Wat een week vol contrasten. Ik begon de week met het op papier zetten van alle ruwe plannen voor 2018 en aan het einde van de week kon ik alles in de prullenbak gooien en overnieuw beginnen. Tijd om mezelf te herpakken en een nieuwe strategie te bedenken. Maar ik zou geen ondernemer zijn als ik dat niet als een uitdaging zou zien!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer