Samenwerking – In de wintermaanden ben ik dol op zuurkool. Gewoon lekker simpel in een stamppot, maar je kunt er ook heel goed mee variëren en er iets bijzonders van maken zonder dat het je veel tijd kost. Zoals bijvoorbeeld deze zuurkoolquiche met mosterd en beenham. Zuurkool in combinatie met aardappel, mosterd en ham is een zalige combinatie en al helemaal als je deze ingrediënten in een quiche verpakt. Een quiche is meer dan voldoende voor de avondmaaltijd met 4 volwassenen en met de kliekjes kun je de volgende dag ook heel goed lunchen!
Nog makkelijker met de kookaardappelen van CêlaVíta
Ik bereidde deze quiche met de kookaardappelen van CêlaVíta waardoor ik nog sneller klaar was, binnen 20 minuten stond de quiche namelijk in de oven! De kookaardappelen komen van Nederlandse bodem en vind je in het koelschap van de supermarkt in een verpakking van 500 gr en 900 gr. Ze zijn verwerkt zonder conserveermiddelen en alvast voor je geschild. Je kunt ze daarom zo in de pan doen en in 14 minuten zijn ze gekookt. Ik kookte ze zelfs maar 12 minuten, omdat de quiche daarna nog in de oven ging. Je herkent deze ‘pure’ producten van CêlaVíta trouwens aan de groene band op de verpakking.
dit ga ik echt maken komende week …..lijkt me heerlijk…..
Deze staat in oven! Ben benieuwd. Wel is saus te veel. Dus ik heb paar gaatjes geprikt nadat ik al ingrediënten erin heb gedaan. Er staat niet bij wanneer gefrituurde sjalotten erbij moet doen? Ik heb zuurkool kort uitgelekt met gefrituurde sjalotten opgewarmd.
Oh wat suf van me, ik heb de sjalotten toegevoegd inmiddels! Misschien is jouw quichevorm lager dan die van mij, want bij mij was de hoeveelheid saus precies goed 🙂 Ben benieuwd!
Hij is wel lekker. Alleen zou ik gebakken spekjes i.p.v. beenham voor meer smaak. Volgende keer gewoon alles doorelkaar stampen dan in quichevorm leggen.
Misschien kan room i.p.v. crème frache.
Hij is wel lekker. Alleen zou ik gebakken spekjes i.p.v. beenham voor meer smaak. Volgende keer gewoon alles doorelkaar stampen dan in quichevorm leggen.
Misschien kan room i.p.v. crème frache.
Had hier op Corfu nog een restje potzuurkool over van de plaatselijke super. In mijn hoofd de vraag wat te doen met zo’n pluk, grappig toen mijn oog op je recept viel. Quiche zojuist in de oven gedaan, voor zometeen, in plaats van chips….Ik heb de hoeveelheden gehalveerd ter aanpassing aan die pluk…..en ja…. op jouw commando uitgeknepen als een belastingsbeambte…..
Iedereen was enthousiast gisterenavond! Leuk om te maken en het is zeker een blijvertje. Ik had nog heerlijke stoofpeertjes van eigen boom erbij. Niet langer dan voorgeschreven in de oven, kan wat droog worden. Volgende keer met ananas proberen.
Deze quiche ziet er heerlijk uit! Ga ik zeker binnenkort eens proberen
Ik zie nog steeds niet wat je met de gefruite sjalot moet doen?
Dit lijkt mij echt heel erg lekker! Ga hem zeker eens proberen!
Heel lekker, maar die 20 minuten voorbereidingstijd is wel erg ambitieus. Kostte mij toch wel 3 kwartier…