Eetdagboek #8: We hebben 5 kinderen

Het was de laatste week van Dominique, de eerste week van de AH Kickstart 10-daagse en de week waarin we 5 kinderen te logeren hadden. Oftewel een week van uitersten die ik verbazingwekkend goed ben doorgekomen. Kwam dat misschien door alle groenten die ik heb gegeten waardoor ik barstte van …

Het was de laatste week van Dominique, de eerste week van de AH Kickstart 10-daagse en de week waarin we 5 kinderen te logeren hadden. Oftewel een week van uitersten die ik verbazingwekkend goed ben doorgekomen. Kwam dat misschien door alle groenten die ik heb gegeten waardoor ik barstte van de energie? Ik heb geen idee, maar laten we de week eens bekijken.

Maandag

Ik begin de dag met een bakje yoghurt met muesli en sinaasappel. Dit is het eerste recept van de Kickstart 10-daagse die ik samen met Albert Heijn aan het volgen ben. In dit eetdagboek ga ik nog niet verklappen wat ik ervan vond (nou oké, een klein beetje dan), maar laat ik wel zien wat we allemaal gegeten hebben in de eerste 7 dagen. Mijn mannen doen trouwens ook mee, zelfs Jessey gaat ’s ochtends aan de muesli. Dat vond hij dus echt niet te eten en ik geef hem na de standaard 5 happen (eerst 5 happen proeven en daarna pas mopperen is de regel bij ons thuis) een bakje met yoghurt en een mandarijn. Het kind is daarna weer blij.

Dominique en ik hebben onze laatste kookdag samen en we maken nog een aantal heerlijke gerechten voor op de blog. In de tussentijd eet ik geroosterde boterhammen met avocadospread, cherrytomaten en kiemen. Volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum smeer je dan margarine op je brood. Ik heb vooraf beloofd dat ik alles zal proeven, dus ook margarine. Maar wat een verrassing, ik vind het nog steeds vies spul. En dan haak ik af. Ik geloof echt heilig dat je jezelf geen dingen moet opleggen om te eten die je niet lekker vindt, want dan hou je het op de lange termijn niet vol. En margarine is er daar een van. De volgende keer druppel ik gewoon weer wat olijfolie extra vergine over mijn avocado. Dat zijn ook vloeibare vetten, ik vind het prima.

In de avond eten we volkoren spaghetti met heel veel groenten. Maar dan ook echt héél veel! Van mij persoonlijk had er iets minder ui en prei in gemogen, maar mijn mannen vinden het heerlijk! Zelfs baby Zayne eet zijn bord helemaal leeg. Van de pastasaus had ik een hele berg gemaakt en ik vries porties in voor drukke dagen. Een van mijn intenties van dit jaar, minder voedsel verspillen door meer in te vriezen. En het dan ook op te eten uiteraard!

Dinsdag

Vanochtend vroeg ben ik aan het food preppen voor de rest van de dag. Ik maak een snelle tomatensoep, smeer broodjes en maak eetpakketjes voor al mijn mannen. Dat was stiekem best veel werk in de vroege ochtend. Dat moet ik voortaan anders doen, door het bijvoorbeeld de avond ervoor vast te maken terwijl ik het avondeten maak. Weer wat geleerd.

De snelle tomatensoep met basilicum is trouwens heerlijk, van dit gerecht zal ik nog eens een eigen versie voor jullie maken. Dan ben je in 15 minuten klaar met een bakje soep.

Na een korte werkdag ga ik met Jessey naar zijn crossfit-les en in de tussentijd kookt Dominique het eten. Vandaag werkt ze echt voor het laatst bij mij aan de keukentafel en ze eet gezellig met ons mee van de Arabische kip met ovengroenten. Dubbel gevoel en ik kan nog niet bevatten dat dit echt de laatste keer is, omdat het opeens allemaal zo snel gaat.

Woensdag

Woensdag is Zayne-dag en we beginnen de ochtend zoals gewoonlijk heel rustig. Ik met volkorenbroodjes met kaas, tomaat en komkommer en hij met pap en banaan. In de tussentijd knutsel ik de bumba-uitnodiging voor zijn verjaardag in elkaar.

De rest van de dag is een beetje gek, want ik tref mijn baby onder het bloed aan in zijn bedje. Blijkt het ventje een tand door zijn lip te hebben, waarschijnlijk gestruikeld en tegen de bedrand aan gevallen. Ik schrik me rot! Na het troosten en schoonmaken wil hij echt niet meer slapen en dat resulteert in een hele middag krijsen. Ik doe maar niets meer en geef al mijn aandacht aan hem.

Het lukt me wonder boven wonder nog wel om lunch voor mezelf te maken en ik eet scrambled eggs met prei, paddenstoelen en pimenton op brood. In de avond eten we een quinoasalade met courgette, doperwten en amandelen. Was niet echt mijn ding, maar mijn mannen vonden het wel lekker. Hebben jullie trouwens ’s avonds ook altijd zo’n ontplofte keuken???

Donderdag

Nieuwe dag, nieuw ontbijt! Volgens het AH Kickstart-receptenboekje eten we vandaag Griekse yoghurt 0% met ontbijtgranen, banaan en blauwe bessen uit de diepvries. Vanwege het drama van afgelopen maandag geef ik Jessey maar gelijk granola in plaats van muesli. Dat gaat beter, maar nu vindt meneer de blauwe bessen weer niets. Zo blijf je bezig, haha.

Ik lunch waanzinnig lekker met een salade van bloemkool met kurkuma, spinazie en kikkererwten met een pittige yoghurtdressing.

Terwijl ik hard aan het werk ben, komt mijn Mr. opeens eerder thuis en ‘ontvoert’ me naar de Thaise massagesalon. Wat een held! Ik lig 1,5 uur pijn te lijden (ik overdrijf nu een beetje, maar venijnig was ze wel), eet daarna kleine loempia’s en we bestellen daar ook nog eten om mee naar huis te nemen. Pad thai met garnalen en roergebakken groenten met kip. Vanavond even geen kickstart-recept, ik ben vermoeider dan ik wilde toegeven.

Vrijdag

Vandaag staat er havermoutpap op het menu als ontbijt. Daar maak je me altijd blij mee. Ik kook wat blauwe bessen én een theelepel van mijn Winter Wonder Blend mee. Nog wat walnoten erover en ik heb echt een heerlijk bakje als ontbijt. Ik merk dat ik langzaam de kickstart-recepten een beetje naar mijn eigen hand aan het zetten ben. De grote lijnen (oftewel de richtlijnen van het Voedingscentrum, exclusief de margarine 😉 ) houd ik daarbij wel intact.

’s Middags heb ik een lunchafspraak en wat voor een. Voor een brainstorm over mijn nieuwe boek geef ik tafelgenoot Theor een spoedcursus Surinaams eten bij Warung Mini in Den Haag. Onder andere bruine bonen met zoutvlees, saoto, telo met bakkeljauw en terie, pitjel en dawet komen er op tafel. Zo lekker allemaal!

Door naar de volgende afspraak om mijn grijze haren weer in bedwang te krijgen en daarna snel naar huis, want daar wachten 5 kinderen op me die dit weekend bij ons blijven slapen. Allemaal nichtjes en neefjes bij elkaar. Benieuwd hoe dat gaat, haha. Zij eten bami met broccoli en kip, maar omdat ik al zo flink geluncht heb maak ik voor mezelf nog een recept uit het kickstart-receptenboekje: de salade met linzen, spinazie, makreel, ei en mosterd-citroendressing. Wederom een ontzettend lekker recept!

Zaterdag

De kids hebben heerlijk geslapen (wij ook) en ’s ochtends ontbijten we gezellig met elkaar aan de eettafel. Zo wordt ‘ie ook een keer goed gebruikt met 7 mensen eraan.

Verder rommelen we een beetje en ik kom erachter dat douchen en aankleden met 7 man best een klus is. Daarna op naar Monkey Town waar ze helemaal losgaan met elkaar. Inmiddels is er nog een nichtje bijgekomen en ze vinden het fantastisch met elkaar. Baby Zayne is er voor het eerst en die is nogal onder de indruk van de ‘grote’ ballenbak. Maar als we eenmaal in het babygedeelte zijn is hij niet meer te stoppen en klautert overal overheen. Heerlijk om te zien!

We eindigen de feestdag bij de Japanner waar we met z’n allen gaan eten. De kids zijn dol op sushi en vis en ze smullen gigantisch. Ook dat is heerlijk om te zien. Bij ons in de schoonfamilie eet echt iedereen, haha.

Zondag

Vandaag doen we rustig aan. Alhoewel, als je dus pannenkoeken en eieren voor zoveel mensen maakt ben je wel even serieus bezig in de keuken. Maar als ze ervan genieten maakt dat al de tijd weer goed!

Verder gebeurt er vandaag (gelukkig) niet zoveel. Ik douche en verruil mijn pyjamabroek voor een joggingbroek en kook een beetje. Omdat ik geen zin meer heb om de laatste 3 dagen van de Kickstart 10-daagse ’s ochtends vroeg te moeten koken ben ik deze middag al aan het food preppen. De koelkast en vriezer staan er vol mee inmiddels en dan kan ik morgenochtend ietsje langer slapen. Ik moet wel zeggen dat ik me qua energieniveau echt top voel na deze week, al die groenten en vezels werpen wel hun vruchten af (mooie woordspeling)! Volgende week zal ik er meer over vertellen.

De AH Kickstart 10-daagse is een samenwerking met Albert Heijn. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer