Ei banaan pannenkoeken met kokos

Ik zit in de ‘makkelijk, maar ontzettend lekker’ flow dit weekend. Gisteren hadden we al de heerlijke vijgen met geitenkaas en pistachenoten op het menu staan. Die je binnen 10 minuten op tafel tovert. Vandaag is het tijd voor de makkelijkste pannenkoeken ooit. Gezond, easy en veel te lekker. Met maar 2 ingrediënten: bananen en eieren. Kan het nog makkelijker? Nee dus. Nou heb ik er ook nog wat geraspte kokos, druiven en speltstroop aan toegevoegd. Gewoon voor de lekker en daarmee mag je doen wat je wilt. Serveer het met fruit wat je in huis hebt en met of zonder siroop- of stroopachtig goedje. Bak op zondag een flinke stapel en je hebt op maandag ook nog ontbijt. Ik zou het wel weten!

Wat je nodig hebt voor ongeveer 6 kleine pannenkoeken

– 1 rijpe banaan
– 2 eieren
– geraspte kokos (naar smaak)
– olie of boter
– om te serveren: bijvoorbeeld vers fruit, kokosrasp, kaneel, siroop of stroop

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

Prak je rijpe banaan helemaal fijn in een kom. Doe de eieren erbij en klop dit samen tot een mengsel. Houd je van kokos, meng er dan ook nog kokosrasp door.

Pak een koekenpan en verhit hier een beetje boter of olie in op medium vuur. Schep met een juslepel een portie beslag in de pan en bak de pannenkoeken om en om bruin. Dit duurt maar een paar minuten per kant. Is je koekenpan groot genoeg, bak er dan twee tegelijk. That’s it, ontbijt is klaar en hartstikke gezond!

Ei banaan pannenkoeken met kokos_2

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *