Ei met garnalen en dille

Wij zijn gek op ei als ontbijt. Gebakken, scrambled, gekookt, gepocheerd…het kan alle kanten op gaan. Als het maar wel een twist heeft. Deze keer een twist gevonden met garnalen en dille. En “it was yummy” 🙂

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen:
4 eieren
4 eetlepels melk
2 teentjes knoflook
3 smakelijke cocktail tomaten (als je grote tomaten hebt, gebruik er dan 2)
100gr kleine roze garnalen
handvol verse dille
olie om te bakken
zwarte peper
zeezout
eventueel: komkommer 

Wat je gaat doen:
Hak de teentjes knoflook fijn en snijd de tomaten in kleine stukjes. Hak de dille fijn. Klop de eieren los met de melk en met peper en zout.

Verwarm wat olie in een hapjespan. Fruit hierin de gehakte knoflook zachtjes aan en voeg na 2 minuten de tomaten en garnalen toe. Bak dit nog een minuutje mee en voeg dan het eiermengsel toe. Laat dit heel kort stollen en ga dan roeren met een houten pollepel op laag vuur. Neem de zijkanten ook goed mee. Het ei moet wel gestold zijn, maar nog wel zijn glans behouden. Dan is het klaar. Voeg op het laatst de dille toe en roer dit door.

Serveer het met stukjes komkommer (beetje op smaak gebracht met zeezout) en strooi nog wat verse dille over het gerecht.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Ei met garnalen en dille”