Ei met gerookte zalm en courgette

Vandaag kookt onze huisdiëtist Jonathan Klaassen weer eens voor jullie! En hij heeft iets heel lekkers op het menu gezet: ei met gerookte zalm en courgette. Een voedzaam en eiwitrijk gerecht wat ook nog eens heel makkelijk is om te maken. Bijkomend voordeel, de kids vonden dit bij ons thuis ook heerlijk. Eet smakelijk!

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 800 gr (circa 2 stuks) courgette, in stukjes
  • 4 stengels lente-ui, in ringetjes
  • bakolijfolie
  • zout
  • witte peper
  • 8 eieren
  • handje verse dille, fijngehakt
  • 200 gr gerookte zalm, in stukjes
  • serveer erbij: volkoren broodjes

Wat je gaat doen

Bereiding: 15 minuten + Oven: 25 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met olie.
  2. Verhit een koekenpan en bak de courgette en lente-ui op middelhoog vuur bruin aan in 2 eetlepels bakolijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Klop de eieren los met zout en peper en roer de dille en gerookte zalm erdoor.
  4. Schep het courgette-mengsel in de ovenschaal en schenk het ei-mengsel erover. Bak 20 – 25 minuten in de oven tot de bovenkant van het ei net gaar is.
  5. Serveer met de (afgebakken) volkoren broodjes.

 

Jonathan rekende voor jullie ook nog de voedingswaarden per persoon uit: 405 kcal, 28 gram eiwitten, 15 gram koolhydraten, 25 gram vetten en 3 gram vezels.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept voor lunch of brunch: ei met gerookte zalm en courgette. Een makkelijk, voedzaam en eiwitrijk gerecht uit de oven

Recept: Jonathan Klaassen, Fotografie: Francesca

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *