Ei uit de oven met garnalen en kruiden

In de tijd dat wij thuis weer meer letten op de koolhydraten worden er veel eieren gegeten. Lekker als ontbijt of als voedzame lunch. Nou hoef je eieren niet altijd te bakken. Je kunt ze ook bereiden in de oven. Door de hitte stolt het ei en je hebt geen …

In de tijd dat wij thuis weer meer letten op de koolhydraten worden er veel eieren gegeten. Lekker als ontbijt of als voedzame lunch. Nou hoef je eieren niet altijd te bakken. Je kunt ze ook bereiden in de oven. Door de hitte stolt het ei en je hebt geen vet nodig. Deze versie van ei uit de oven met garnalen en kruiden is geweldig als lunch. Maar ook als hartig ontbijt. En je hebt er geen omkijken aan. Alle ingredienten gaan in de ovenschaal en dan doet de oven de rest. Dat is nog eens lekker wakker worden.

Ei uit de oven met garnalen en kruiden_2

Wat je nodig hebt voor 4 personen als ontbijt of lunch

– 6 eieren
– 100ml melk
– 2 lente ui
– 200gr garnalen
– 2 takjes dille
– 6 takjes bieslook
– gemalen zwarte peper
– zeezout

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 190 graden. Zoek 2 platte ovenschalen van verschillend formaat. Zet de ene ovenschaal in de ander en schenk wat warm water in de onderste schaal tot een cm van de rand. Dit zorgt ervoor dat hij ei sneller stolt. Zet beide schalen op die manier in de oven en verwarm 10 minuten mee.

Klop de eieren los met de melk (niet te lang). Snijd de lente ui in dunne ringetjes en roer deze samen met de garnalen door het eimengsel. Hak de dille en bieslook fijn en roer er ook door. Breng op smaak met peper en zout.

Open de oven en schenk het eimengsel in de bovenste schaal. Sluit de oven en laat dit 15-20 minuten in de oven totdat de bovenkant van het ei gestold is.

Serveer met zeekraal en gehalveerde cherry tomaten. De zeekraal kun je ook vervangen door salade.

Ei uit de oven met garnalen en kruiden_3

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)