Eten in Florence – onze tips

Toch wel één van de ergste dingen die mij kunnen gebeuren in het buitenland is in de tourist trap lopen. Dat je denkt een leuk restaurantje te hebben gevonden maar dat de kwaliteit uiteindelijk vies tegenvalt, het bepakt is met toeristen en er behalve de toiletten helemaal niks authentieks te …

Toch wel één van de ergste dingen die mij kunnen gebeuren in het buitenland is in de tourist trap lopen. Dat je denkt een leuk restaurantje te hebben gevonden maar dat de kwaliteit uiteindelijk vies tegenvalt, het bepakt is met toeristen en er behalve de toiletten helemaal niks authentieks te vinden valt.

Ik heb het opgegeven. Ik kan blijkbaar niet à la minute een gezellig, authentiek en lekker restaurant uitkiezen. Mijn nieuwe tactiek is van tevoren research doen. Dan ben je namelijk nog niet moe en hongerig en kan je (ik) alles veel beter beoordelen.

Eten in Florence_florence

Daarom hier een paar fijne tips voor in Florence die ik heb ontdekt tijdens mijn levensgenieters reis met JUST AWAY. Ik heb ze van verschillende food blogs, mijn eigen ervaringen en reisgenoten verzameld.

Osteria i Buongustai

Eten in Florence_osteria il buongustai

Deze osteria ligt middenin het centrum van Florence in een smal steegje dat twee grote straten met elkaar verbindt. We hebben hier heerlijk geluncht met onder andere salade van pecorino en peer, crostini toscani (toast met kippenlevertjespaté), spaghetti met truffel en (natuurlijk) tiramisu toe. Het is binnen erg knus (of klein, net in welke stemming je bent) en druk. Mensen staan in de rij voor een tafeltje en dat snap ik best. Het eten is fantastisch in zijn eenvoud en erg goedkoop.

Semel

Eten in Florence_Semel

Een piepklein paninizaakje dat direct naast de Sant’Ambrogio food market ligt. Er zijn zo’n zeven verschillende panini’s waar je uit kan kiezen. Nou spreek ik geen woord Italiaans dus besloot de eigenaar te laten kiezen voor mij. :Have you ever eaten donkey?” Wat zegt ‘ie nou, ezel? Dat zal toch zeker niet? Ik vond het de moeite van proberen waard en dacht ‘dat google ik later wel’. Ik at een heerlijke panini met een kruidig stoofpotje met sinaasappel. Ezel, wat een grap. Later wist Google mij te vertellen dat de kans dat ik écht ezel heb gegeten heel groot is. Anyways, het was heerlijk! Dus ga je naar de food market, bewaar dan een plekje voor een panini van Semel.

Vivoli

Eten in Florence_vivoli

Bij Vivoli eet je de lekkerste ijsjes van Florence. Het was even lastig maar ik wist uiteindelijk mijn keuze te beperken tot twee smaken: rijst en peer-caramel. De stukjes in het rijstijs hadden voor mij niet per se gehoeven maar met de smaak was helemaal niks mis. Super romig! Het peer-caramelijs was gewoon perfect.

Acqua al 2

Eten in Florence_Acqua al 2

’s Avonds aten we bij Acqua al 2. Dit lijkt van buiten een klein en schattig restaurantje, maar herbergt stiekem een heel groot doch knus restaurant. Het is opgedeeld in verschillende ruimtes, dus je hebt helemaal niet het idee dat er zoveel mensen in kunnen. Akoestisch gezien is dit een ander verhaal. Ze hebben een ontzettend uitgebreide menukaart waar je gelukkig ook kan kiezen voor gemengde voor- en hoofdgerechten. We begonnen met een proeverij van vijf soorten pasta. De broccoli schelpjes zijn mijn favoriet en zijn thuis inmiddels ook al eens voorbij gekomen. Als hoofdgerecht at ik de lamsbout met pepersaus. En eigenlijk kon ik écht niet meer, maar een dessert afslaan is ook zo wat.

Win! Olio extra vergine & Grappa uit Toscane

Ik heb een geweldige fijnproevers reis door Toscane gemaakt. Daar vertelde ik jullie al meer over in de blogs over zelf pasta maken en op een Vespa door het Chianti gebied. Tijdens de rondreis kocht ik een fles olijfolie extra vergine en een grappa uit de Chianti. En die geven we nu aan jullie weg! Om kans te maken op dit heerlijke pakketje doe je het volgende:

– Like, share of retweet deze blog op Facebook of Twitter
– Laat een reactie achter onderaan deze blog waarin je aangeeft dat je meedoet en wat je het allerliefste zelf een keer wilt beleven in Toscane
– Alleen reacties met een geldig e-mailadres dingen mee naar deze prijs
– Meedoen kan van woensdag 2 juli t/m dinsdag 8 juli. Op woensdag 9 juli maken we de winnaar bekend

Succes!

Eten in Florence_winactie_olio_grappa

De inspirerende reizen van JUST AWAY zijn altijd inclusief iets extra’s. Zoals de Vespa tour door het Chianti gebied of de kookworkshop bij Sandra thuis. Maar soms is de accommodatie het ‘iets extra’s’ omdat je dan op zo’n bijzondere plek verblijft, of overnacht in een heel fijn hotel. Heb je nog een paar vrije dagen voor de boeg? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van JUST AWAY. Hier zoek je geen reizen, maar vind je inspirerende trips die bij je passen. Hele fijne feature is de ‘inspirator‘ button. Ideaal voor als je nog niet precies weet waar je heen wilt, maar wél wat je wilt gaan doen.

JUST AWAY_toscane 2

Met dank aan Brouwertje voor de foto’s van Acua al 2.

 Dit is een bijdrage van co-blogger Bo

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)