Video: Francesca ontdekt de KitchenAid Cookprocessor

Gooi al je apparaten maar de keuken uit, want nu is er de KitchenAid Cookprocessor! Die kan snijden, hakken, koken, braden, stoven, pureren, stomen, kneden en vast nog veel meer. Dat ga ik allemaal nog ontdekken als ik dit wonderapparaat zelf ga uitproberen.

Francesca-Kookt-KitchenAid-Cookprocessor-2

Nou is dat natuurlijk een grapje, dat ‘gooi al je apparaten enzovoort’, maar ik was wel razend benieuwd naar dit nieuwe product van KitchenAid. Waar het op neer komt is dat je met 1 apparaat een hele maaltijd kunt bereiden. Neem een soepje als voorbeeld. Eerst doe je de groenten erin en die hak je met het bijgeleverde hulpstuk. Vervolgens gaat de ‘pollepel’ erin en voeg je de overige ingredienten en vocht toe, het apparaat gaat dan koken en roeren. Wil je de soep ook nog gepureerd hebben dan druk je als laatste op pureren en vervolgens is je soepje klaar. Gemaakt in 1 grote kom, genoeg voor 4-6 personen en je hebt je handen vrij, want door de timer wordt alles automatisch geregeld.

Tijdens de lancering in Kookschool Verbijsterend in Amsterdam was ik aanwezig en ik maakte een filmpje voor jullie. Maak als een van de eersten in Nederland kennis met het apparaat en laat me weten wat jullie ervan vinden!

Binnenkort ga ik er ook zelf mee aan de slag en ga ‘m dan uitgebreid reviewen. De Cookprocessor is verkrijgbaar vanaf € 999,- en dat is natuurlijk een flinke prijs. Maar wat ik ervan heb gezien tijdens de lancering is dit technologische wonder het wel waard. Nou zal niet iedereen er wild van worden, dat was ook wel duidelijk te lezen aan de reacties op mijn Facebook, en als je gewoon zelf wilt roeren, hakken, snijden en kneden dan is dat natuurlijk ook prima. Maar ik kan me heel goed voorstellen dat dit apparaat echt een uitkomst is voor een bepaalde groep mensen. Als je wat minder geoefend bent in de keuken wellicht (je kunt er echt culinaire wonders in maken), je wat minder met koken hebt en gaat voor gemak, een druk leven hebt met werk, gezin en alles wat daarbij komt kijken of als je een lichamelijke beperking hebt en toch nog steeds graag erg lekker wilt koken.

Zoals gezegd, eerst maar eens reviewen voor een goede beoordeling. Heb je nog speciale wensen voor mijn test, laat het me dan hieronder weten in een reactie. Dan ga ik ermee aan de slag!

Vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal, want er gaan nog vele filmpjes volgen vanaf nu!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Reviews

Reacties over “Video: Francesca ontdekt de KitchenAid Cookprocessor”

 1. Prachtig! Lijkt erg op de Thermomix van Vorwerk, maar dan wel veel mooier!

 2. Hallo francesca,

  Bedankt voor je heldere artikel. Zie ik het goed dat dit apparaat vergelijkbaar is met de thermomix. Kan de kitchenaid nu meer omdat hij ook kan braden of kan de thermomix meer?
  Ik wil namelijk graag zon apparaat aanschaffen, maar twijfel heel erg welke…

  Groeten Jiska

 3. Jiska,

  Ik heb me er aardig in verdiept en dit is wat mij er aan opviel:

  de thermomix heeft in tegenstelling tot de kitchenaid een geïntegreerde weegschaal een geintegreerd kookboek die de stappen aangeeft en met een druk op de knop kan de thermomix roeren met het zelfde draaiding als waar die eerst mee hakte. (door de druk op de knop draait hij dan andersom en roert hij dus, waar die eerst hakte.

  De kitchenaid heeft een grotere kom om de gerechten in de maken, bovendien is de basis groter, waardoor hij ook kan braden/bakken. Iets wat de thermomix niet kan.

  De kitchenaid kost zon 850 euro in de aanbieding. De thermomix (tm 5) kost zo’n 1100 euro. De kitchenaid is in de winkel te koop, de thermomix is dat niet. In Utrecht zijn kookdemonstraties voor de thermomix, Voor de kitchenaid heb ik deze nog niet gevonden. De thermomix is vooral in zijn geboorteland Duitsland een enorme hit, daar waar die in Nederland net een beetje om de hoek komt kijken.. heb ik het idee. Er komen steeds meer van dit soort machines op de markt. Ik vind de kitchenaid, door zijn aanbraadfunctie wel een hele goede concurent.

 4. Hoi,
  Wat ben ik blij dat ik jouw filmpje vond heb een tweetal weken een cookprossesor maar wil meer receptjes dan alleen die van de app kunnen proberen, is het mogelijk me hiermee te helpen gewoon hedendaagse dingen interesseren me het meest!!!
  Hopelijk tot gauw…

  1. Er staan een paar recepten hier op de blog, maar niet heel veel. Gewoon zelf ermee aan de slag gaan, als je eenmaal de functies onder de knie hebt kun je zelf eindeloos variëren.

 5. Hoi Francesca,

  Inmiddels heb jij deze machine al enige jaren vermoed ik? Ik ben enorm benieuwd of je’m vaak gebruikt en of je deze zou aanraden. Verder zag ik dat er soep in was gemaakt (je youtube filmpje) die er fluweelzacht uitzag. Betekend dit dat je er smoothies mee kan maken?
  Ik hoor heel graag van je.

  1. Ja, je kan er echt alles in maken. Maar inmiddels gebruik ik ‘m niet meer. Ik heb een compleet nieuwe keuken en vind het fijner om zelf te koken op mijn kookplaat en ovens.

Reacties zijn gesloten.